Arama

Piccolo Daiamo

Güncelleme: 6 Nisan 2008 Gösterim: 3.339 Cevap: 1
kakarotto - avatarı
kakarotto
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #1
kakarotto - avatarı
Ziyaretçi
Piccolo Daiamo Kimdir?
Dünyanın gardiyanı olan Kami'nin, kötü tarafının kendi bedeninden ayrılarak ayrı vücütta dilirlmesi ile meydanda gelmiştir. Piccolo'nun babasıdır. En son olarak, Son Goku tarafından öldürüldü. Hayat kesitinin tümü dragon ball serisinde geçmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar

d7b4c6c81e5f9c8cb7cb6935baebea1f

Olayların gelişimi
Çok eskiden daha kami gardiyan değil iken,Kamiden önceki gardiyan ona kendi ruhu ile savaşmasını böylece yeteri kadar iyi olduğunda hem mgardiyan hemde süper namek olabileceğini söyledi.Bunun üzerine kami'de çalışmaya başladı. Bir gece bu savaşa direnemeyince ruhunun karanlık olan tarafı bedeninden ayrıldı.Ve böylece iblis Piccolo daiamo oluştu.Daiamo tek amacı dünya üzerinde kötülük ve katliyam yapmaktı. Yaptığı yaratıkları dünyanın dört bir yanına salıp insanları öldürtüyor şehirleri yok ediyordu.Kimsede daiamoyu durduramıyordu. Çünkü o zamanlar onu yenebilecek kadar güçlü biri yoktu.Taki uzaklarda gelen bir adam dur deyene kadar....

Bu adam Usta Roshi'ninde ustası olan Mutaito adlı bir dövüş ustası idi.

aca1e1730f3634afcb588bc1b86eac63

Daiamonun karşısına çıkıp meydan okudu.Fakat dövüşü daiamo kazandı ve mutaito yaralı olarak kurtulmayı başardı. Ve uzaklara gitti.bir süre dünya yine dehşet altında idi . Mutaito yıllar sonra geri döndü ama bambaşka bir teknikle...
Mutaito yıllarca çalışarak daha önce kimsenin bilmediği bir tekniği yaratmış oldu. Bu tekniğin ismi şeytan mühürleyen dalga (mafuba) idi.Daiamonun karşısında çıkarak bu teknik sayesinde daiamoyu, üzerinde daiamo yazan bir tencerenin içine kapatmayı başardı. Ama Mutaito, bu tekniği yaptıktan sonra bütün enerjisini harcadığı için öldü.Ve usta Roshi tencereyi alıp, okyanusun en derin yerine bıraktı.

Yıllar sonra Daiamoyu İmparator Pilaf ve adamları okyanustan alıp serbest bıraktı. Şimdi daiamonun iki hedefi vardı .Birincisi ejder toplarını toplayıp gençleşmek diğeri ise dünya dövüş turnuvalarına katılan en güçlü dövüşçüleri öldürtmekti( en güçlü dövüşçüleri öldürtünce onu bir daha kapatabilecek kadar güçlü kimse kalmayacaktı).İlk olarak adamlarından biri krillin'i öldürdü.Bunu duyan goku daiamonon peşine düştü. Bu arada tien ve roshi, daiamodan önce ejder toplarını toplamak için uğraşıyorlardı.Daiamo yaşlı halinde bile gokuyu yendi.Goku karin kulesine tırmanarak kendini eğitmeye başladı.

Bu esnada roshi ve tien planlarını kuruyorlardı.Bu plana göre daiamo bunlarda olan ejder toplarını almak için geldiğinde roshi onu kapatıcak ve tien'de tencereyi kimsenin bulamayacağı bir yere saklayacaktı. Nitekim de öyle oldu.Daiamo gelerek roshi'den ejder toplarını istedi.

cfecc5c773705e8c12c19c792c473418

Buna karşılık usta roshi tencereyi çıkarıp şeytan mühürleyen dalgayı yaptı.Ama dalganın oluşturduğu şiddetli fırtına yüzünden tencerenin kapağı kapandı ve daiamo kilitlenmekten son an anda kurtulmayı başardı.Ve roshi öldü.

Daiamo ejdere toplarından çıkan ejderhadan gençleşmeyi diledi ve genç oldu. Bir kaç gün sonra tien'de daiamonun karşısına çıkıp şeytan mühürleyen dalga yaptı ama daiamonun yaratığı onüne geçerek daiamoyu korunu ve kendisi mühürlendi.Tien enerjisinin çoğunu harcadığı için yere yığıldı fakat ölmedi. Tam bu esnada eğitimini tamamlamış olan goku ortaya çıktı ve daiamo ile dövüşmeye başladı.Gokunu kolunu bacaklarını etkisiz hale getirdi.Goku sağlam olan tek eki ile kamehameyi yere attı. Kamehame'nin itici gücünde yararlanarak uçmaya başlayan goku(o zamanlar uçmayı bilmiyordu) Daiamoyu ortadan deldi.

d9bd63e3c3d51ace17e13da020c779c8

Böylece yok olacağını anlayan daiamo kalan enerjisi ile yumurtasını attı. Ve patlayarak yok oldu.Daha sonra Tien ejder topları ile ölen arkadaşlarını çağırdı....

Not: Kimi Dragon ball hayranları tarafından naruto'da 4. hokagenin kullandığı mühürleme ile mutaitao'nun şeytan mühürleme tekniği aynı olduğunu idda ederler. Benzerlikleri beraber inceleyelim;

1.Bir kere mühürlenen yaratıklar olan daiamo ve 9 kuyruklu tilki bir iblistiler.Ve amaçları yer yüzünde yıkım yapmaktı.

2.Mutaito daiamoyu bir tencerenin içine kilitledi. 4.Hokage ise narutonun içine kilitledi.Sonuçta her iki yaratıkta bir nesnenin içine kiltlenmiş oldu.

3. Mühürleme işlemi tamamlandıktan sonra 4.Hokage'de,mutaito'da öldü.

4. Yaratıklar sonsuzadek kilitlenmedi.Yani her an bir dış etki ile çıkabilecek olmalarıydı.Naruto'daki yaratık kuyrukları 9 tane olduğunda iblis tilki dışarı çıkacaktı.Daiamo ise tencerenin kapağı açıldığında mühür kırıldı ve dışarı çıkmayı başardı.

81f153e63850849a15b1c72c59e141db
Biyografi Konusu: Piccolo Daiamo nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Nisan 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Piccolo Daiamo
piccolo

Sponsorlu Bağlantılar
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

7 Nisan 2008 / kakarotto Hayali Karakterler