Arama

Uryü Ishida

Güncelleme: 24 Haziran 2008 Gösterim: 6.961 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
24 Haziran 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Uryū Ishida

Sponsorlu Bağlantılar

Uryū Ishida (Ishida Uryū), Tite Kubo'nun çizdiği Bleach manga ve anime serisinde kurgusal bir karakter ve önemli bir kişidir. Ichigo Kurosaki'nin sınıf arkadışıdır ve son Quincy olarak tanıtılmıştır. En son yapılan Shonen Jump anketinde Soifon'u yaklaşık 120 oyla geçerek 15inci sıraya yerleşmiştir.

Karakter çizgisi

Uryū Ishida, siyah saçlı, ortalam uzunlukta, gözlüklü bir gençtir. Okulda Uryū, kravatlı bir üniforma giyerken dışarıda, Quincy hacını oluşturan mavi çizgili, beyaz Quincy kıyafeti ve kolsuz bir manto giyer.
Uryū genelde, çekingen ve sessizdir fakat etrafında diğer insanlar varken serinkanlı görünmeye çalışır. Örneğin Ruh Cemiyeti bölümlerinde, hareketlerini kısıtlamasına rağmen daha harika görünmek için hiçbir amaç taşımayan kolsuz mantosunu sürekli giyer. Hatta yedeğini bile taşır. Buna ek olarak, kendine özgü bir drama ile bir şeyler söyleme eğilimi vardır. Uryū, "Quincy'nin Gururu" diye bilinen bir ahlak çerçevesi doğrultusunda hareket eder ve çok güçlü bir adalet duygusu vardır. Bayanlara kötü davranan erkeklerin üzerindeki adaleti temsil ettiğini söyleyerek oldukça centilmen bir görüntü sergiler. Uryuu ayrıca, dövüşürken ölümcül kuvvet kullanmamaya özellikle de kullanılmadan halledilebilecek bir durumsa, dikkat eder. Bunun yerine rakibini basitçe aciz bırakır.
Uryū babası Ryūken Ishida'ya fazla saygı duymaz; babasını ilk adıyla çağırır ki bu davranış Japon toplumunda oldukça kaba görülmektedir. Buna rağmen animede; Rukia, babasının müdürü olduğu hastanenin çöktüğünü söyleyince ve Renji de paatavatsızca hastanenin sadece gösteriş için olduğunu söyleyince Uryū hafifçe güzenmiş görünür.
Uryū'da düşük kan basıncı vardır ve geciktirmekten nefret eder. Nefret ettiği diğer şeyler oldukça tuhaftır: düğmeler (dikiş konusunda uzman olmasına rağme ve "gelişigüzel" kelimesi. En sevdiği yiyecek ev yapımı uskumru miso türlüsüdür.Sevdiği televizyon programı Don Kanonji'nin "Bura-Rei"'dir. Kanonji'nin ilk görünüşünde kalabalığın içinden fırlayan gölge aslında Uryū'dur. Dedesi Sōken Ishida gibi Uryū de solaktır.

Okul

Okulda Uryū, en yüksek notları alan öğrencidir. İsimleri yanlış okuma huyu olan Ichigo onun kız olduğunu düşünerek adını Ametatsu (雨, 'ame' olarak ve 竜, 'tatsu' olarak da okunabilir) diye okur.
Uryū, ayrıca, güzel sanatlar kulübünün başkanıdır; dikiş ve tasarım konusunda uzmandır. Üyeler arasında en beceriklisidir (takma adı, "Dört-Gözlü Dikiş Makinası"dır), öyle ki kulübün diğer üyeleri bile kendi eşyalarını dikmesi için sıklıkla Uryuu'dan yardım ister. Uryū defalarca, oyuncak aslan Kon'u onarır ve neredeyse her defasında Kon'u sinirlendiren süslü ve gereksiz bir şey ekler. Ayrıca, Rukia ve Orihime için de elbiseler tasarlamıştır ve Chad'ın gömleğini tekrar tasarlamıştır; bunun üzerine Chad, Uryuu'ya bayan kıyafetlerini tasarlamada erkek kıyafetlerine göre daha iyi olduğunu söyler.
Uryū okulda, yalnız bir tiptir ve asla kimseyle konuşmaz. Ichigo onu öğle yemeğine çağırdığı zaman onu reddeder fakat sonunda, birisi onun yerine de ödeyince kabul eder. Diğer ana karakterlerden bazıları gibi (ör: Orihime ve Chad) yalnız yaşar ve mangada ortaya çıktığı üzere maddi durumu pek iyi değildir.

Geçmişi

Sadece on beş yaşında olan Uryū'nun, özellikle uzun yaşamlı şinigamiler başta olmak üzere diğer bazı karakterler gibi zengin bir geçmişi yoktur; bununla beraber geçmişi hakkında birkaç ayrıntı seride açığa vurulmuştur.
Çocukken Uryū zamanını çoğunlukla dedesi Sōken Ishida ile geçirmiştir ve ondan eğitim almıştır. Quincy olmanın para kazandırmadığını söyleyen babası Ryūken Ishida bu konuda pek hevesli değildi.

Güçleri

Resmen bir eğitim almış ve dövüş konusunda deneyim sahibi olan Uryuu, serideki en güçlü başkarakterlerdendir; hikâye boyunca zaferleri Ichigo’nunkilerle paralel gider. Quincy olarak Uryuu’nun ana silahı yaydır fakat 2000 Quincy arasında araştırıp da bulamayan Mayuri Kurotsuchi için bile yeterince ender sayılan Ransōtengai gibi yüksek-seviye teknikler de dâhil olmak üzere birçok Quincy tekniğini ve öğesini, yeteneklerini güçlendirmek için kullanabilir. Quincy güçlerinin yanı sıra Uryuu, aklen ve bedenen iyi eğitilmiş, sağlam atletik yetenekleri ve dahi bir zihni olan biridir. Ayrıca arrancar tarafından kullanılan bazı İspanyolca terimleri de anladığı üzere biraz İspanyolca bilgisi vardır.

Yayları

İlk tanıtıldığında Uryuu, mavi enerjiden yapılmış bir yay gibi görünen Serçe ( Kōjaku) adlı bir yay kullanmaktaydı. Boyutu, içine aktarılan enerjinin miktarına bağlıydı. Bu yayla Uryuu, tek bir vuruşla çoğu hollowu öldürebilmekteydi.
Daha sonra, Ruh Cemiyeti'ne yolculuk için hazırlık olarak Uryuu, yeteneklerini büyük ölçüde arttıran sanrei eldivenini kullanmayı öğrendi. Bu halde iken Uryuu'nun yayı katı ve karmaşık biçimlidir. Bir dizi gergi ile eldivenine bağlanmaktadır. Bu yeni yay, birden çok vuruşu aynı anda ateşlemeye olanak sağlar. Eldiveni çıkararak Uryuu, Quincy Son Formu'na erişir. Quincy Son Formu ona engin bir güç verir. Tüm ekstra enerji sağ omzunda toplanır; bu, daha çok, bir sadağın yırtılmasına benzemektedir. Sonuç olarak eldiveni çıkartmak, bununla beraber, Quincy son formunun, Uryuu'nun vücudunun idare edebileceğinden çok daha fazla güç kullanması, zamanla vücudunun, Quincy güçlerini tamamıyla engellemesine neden olur.
Animenin Bount bölümlerinde Uryuu kısa süreliğine, doğal Quincy güçlerini taklit eden Quincy yapımı, antik bir araç ile iyileşir. Araç, talebe uygun bir Quincy üniforması üretir ve Uryuu'nun bileğine bağlı yaylı bir silah oluşturur. Araç dengesizdir; ilk kullanımında okları tuhaf kavislerle ve tutarsız güç seviyeleriyle ateşler. Buna ek olarak kırılgandır, tekrarlanan kullanımların sonunda parçlanır. Uryuu son olarak aracı, tam verimiyle kullanabilmiştir.
Uryuu, babasının yardımıyla güçlerini tekrar kazandıktan sonra beşgene benzeyen ve Gümüş Serçe (Ginrei Kōjaku) adlı, orijinal yayının değişik bir biçimi olan yeni bir Quincy silahı kullanır. Orijinal yayının aksine bu yay, örümcek ağı şeklindedir ve ardarda 1.200 atış yapabilir. Uryuu ayrıca, yeni savaş donatıları edinmiştir; bir tanesi de "Seele Schneider" ("Seele Schneider" tam karşılığı ruh kesen; "ruh kesici"nin Almanca'sıdır fakat dilbilgisi açısından yanlıştır. Doğrusu, "ruhların kesicisi" anlamına gelen "Seelenschneider" olmalıdır.) adlı, dövüş sırasında enerji kılıcı olarak gücünü ikiye katlayan bir oktur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Uryü Ishida nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
kakarotto - avatarı
kakarotto
Ziyaretçi
24 Haziran 2008       Mesaj #2
kakarotto - avatarı
Ziyaretçi
Ishida Uryu Desktop  Spoilers  by D

Sponsorlu Bağlantılar