Arama

Drizzt Do'Urden

Güncelleme: 26 Haziran 2008 Gösterim: 2.845 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Drizzt Do'Urden
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Drizzt Do'urden Unutulmuş Diyarlar (Forgotten Realms) kurulumunda yer alan hayali bir kahramandır. Irkı olan drow'ların şeytan ve kötülük dolu adetlerini reddederek Karanlıkaltı'ndan (Underdark) ayrılmış ve yeryüzünde yaşamaktadır. Drizzt'in hikayeleri R. A. Salvatore tarafından yazılan fantezi hikayelerinde anlatılmaktadır.

Temel Bilgiler
Görünüm
Ad:  Drizzt_DoUrden.jpg
Gösterim: 444
Boyut:  236.2 KB

Drizzt Do'Urden bir drow'dur. Genel olarak Kara elf olarak da bilinirler. Drizzt 168 cm. boyunda ve 65 kg. ağırlığındadır. Diğer drow'lar gibi Drizzt'in cildi simsiyah saçları ise beyazdır. Drizzt'in en ayırt edici özelliği menekşe rengi olan ve öfkeli veya kararlı olduğu zamanlar hararetle parlayan gözleridir. Söylentilere göre mor renkteki gözleri ufak bir gri-elf mirasına bağlı olabilir. Genel olarak kürk yakalı, orman yeşili bir pelerin ve yüksek siyah botlar giymekte ve ucunda bir tek-boynuz (Tanrıçası Mielikki'nin sembolu) olan zincir taşımaktadır. Drizzt'in yeryüzüne çıkmasından bu yana yaklaşık olarak 20 yıl geçmesine rağmen Karanlıkaltı'nın zifiri karanlığına alışmış gözleri tam olarak gün ışığına adapte olamamış durumdadır. Şimdilerde yaklaşık olarak 70 yaş civarlarındadır. Elf kültürüne göre bir yetişkin bile olamayacak kadar gençtir. Drow'ların normal yaşam sürelerinin 700 ila 800 yıl arası olduğu sanılmaktadır.

Kişilik
Dışarıdan sakin bir görüntüye sahip olan Drizzt'in içinde sadece yeteneği ile yaşayabileceği Karanlıkaltı'ndan miras kalan bir öfke saklıdır. Ruhunun bu karanlık yönünü - bunu "Avcı" olarak adlandırmaktadır - kontrol altına almış olmasına rağmen zor durumlarda veya duygusal baskı altında bunu geri çağırabilir. "Avcı" Drizzt'in dövüş yeteneğini örnekleyen soğuk, ruhsuz bir katildir. "Avcı"'nın etkisi altında değilken Drizzt soğukkanlı, aklı başında, gerekmedikçe bir dövüşten sakınan (Ork, Goblin gibi ırklar hariç) barışsever biridir. Buna rağmen bile streotiplerin önyargılarında ki istisnalara açıktır. Durum gerektirdiği zamanlar inanılmaz derecede cüretkar hatta pervasız olabilir. Kendine öylesine güvenir ki birçok arkadaşı bir gün drow'un kendilerini içinden çıkamayacakları bir duruma sürekleyeceğine inanmaktadırlar. Yeryüzü dünyası için çok derin bir sevgi beslemekte ve birçoklarının ona önyargı ile yaklaşmasına rağmen burada ki yerini bağrına basmaktadır. (her gündoğumunda uyanıktır) Kendini tanımayanların bu önyargılarını pek umursamaz. Korku ve şaşkınlık olan ilk reaksiyona tepkisi içten bir gülümsemedir.

Büyülü Eşyalar
Drizzt'in favori silahı pala'dır (Scimitar). Parıltı (Twinkle) ve Buzölüm adını verdiği iki tane pala taşır. Bunun yanında yoldaşı kara panter Guenhwyvar'ı çağıran siyah bir heykelciği vardır. Drizzt'in bir de Kör eden Vuruş Kolluğu (Bracers of the Blinding Strike) adını verdiği, takan kişiye hız veren büyülü bileklikleri vardır. Fakat bunları el bilekleri yerine ayak bileklerine takar. Bunun sebebi ayak oyunlarının çok önemli olması ve aynı zamanda Drizzt'in zaten çok hızlı olan kılıç hareketlerini daha da hızlandırırak kontrolden çıkmasını engellemektir. Yıllar boyu Drizzt kendinsine Bruenor tarafından verilmiş mithril bir zırh kullanmaktaydı fakat bu zırh zarar gördü. Şimdilerde ise en ölümcül saldırılar dışından tüm saldırılardan koruyan örümcek ipeğinden yapılma bir büyülü gömlek giymekte. Gömleğindeki adamantin özeldir, ve birçok drow zırhının aksine güneş ışığından zarar görmez.

Silahlar
Babası Zaknafein Do'Urden ile olan antrenmanları ve Melee-Magthere'deki eğitimi boyunca Drizzt pala kullanımını tercih etti ama bunun dışında drow'lar tarafından düşünülebilecek her türlü silahta uzmanlaştı. Bu yeryüzüne geldikten sonra da değişmedi. Drizzt'in dövüş sırasında doğaçlama olarak herhangi bir şeyi silah olarak kullanmakta bir eksikliği olmamasına rağmen genellikle her zaman iki büyülü palası Buzölüm ve Parıltı'yı kullanır.
  • Buzölüm
Drizzt, Buzölüm'ü palanın ismini aldığı Beyaz Ejderhanın hazine yığınında buldu. Buzölüm ilk olarak Kristal Parçası adlı romanda yer alır. Genelde Buzölüm Drizzt'in sağ elinde yer alır.
Palanın kabzası siyah adamantindendir ve bir panter (alıntıya bak) şeklindedir. Bıçağı ise gümüştendir ve elmas bir uçla son bulmaktadır. Drizzt'i kılıca çeken ilk şey ona yoldaşı Guenhwyvar'ı hatırlatan panter biçimi olmuştur. Silah ateşi absorbe ederek kullanıcısını ateş ve sıcağa karşı korur. Bu büyülü silah Drizzt'in hayatını iblis Errtu ile her karşılaşmasında kurtarmıştır çünki ateş Errtu'nun doğasındadır. Buzölümüm iblislerle savaşmak için yaratılmış olması muhtemeldir çünkü ne zaman yakında bir iblis olsa Drizzt kılıçtan kaynaklanan bir açlık sezmektedir.
"…uncovering a gem-encrusted sword pommel, its black adamantite hilt masterfully sculpted into the likeness of the toothed maw of a hunting cat."
The Crystal Shard
Ingeloakastimizilian ya da daha bilinen ismi ile Buzölüm, Reghed buzulunun Evermelt adlı kısmında bir buz mağarasında yaşayan beyaz bir ejderdir. Wulfgar ve Drizzt tarafıdan öldürülmüştür. Parıltı'ya çok benzer bir biçimde Buzölümde zayıf mavi bir parıltıya sahiptir ama sadece çok soğukta.
  • Parıltı
Parıltı Drizzt'in diğer palasıdır. Sol elinde (ve sağ kalçasında) bulunmaktadır. Drizzt Parıltı'yı büyücü Malchor Harpell'den Artemis Entreri'nin peşindeyken aldı. (Entreri Regis'i kaçırdığı zaman - Gümüş Damarları) Parıltı ilk olarak daha sonraki Buçukluğun Mücevheri adlı romanda ilk olarak görüldü (The Halfling's Gem).
Parıltı elfler tarafından dövülmüştür kabzasının ucunda bir elmas vardır ve tehlike yakın olduğu zaman mavi renkte parıldamaktadır. Yüzüklerin Efendisi'ndeki Bilbo ve Frodo'nun kılıcı Sting'den esinlenilmiş olması muhtemeldir.
" 'It was forged in the magic of the powers that all the surface elves hold dear,' said Malchor. 'Of the stars and the moon and the mysteries of their souls. You deserve it, Drizzt Do'Urden, and it will serve you well.' "
The Halfling's Gem
  • Mooshie's Longbow
Sadece bir iki romanda anılmasına rağmen bu özel olarak yapılmış yay Drizzt'e Montolio Debrouchee tarafından izci eğitimini tamamlaması sonunda verilmiştir. Bunun dışında diğer romanlar Drizzt isimsiz başka yaylarda kullanmıştır.
Biyografi Konusu: Drizzt Do'Urden nereli hayatı kimdir.