Arama

Elrond

Güncelleme: 9 Ağustos 2008 Gösterim: 6.285 Cevap: 0
holocoust - avatarı
holocoust
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #1
holocoust - avatarı
Ziyaretçi
Elrond
elrondwp
Elrond J.R.R. Tolkien tarafından yaratılmış hayali mekan Orta Dünya'da hayali bir kahramandır....

Sponsorlu Bağlantılar
Tam adı Elrond Peredhil'dir. Sindarin'de isminin anlamı yıldız kubbesi'dir. Beren ve Luthien'in torunu, Earendil ve Ak Elwing'in oğludur.

Earendil ve Ak Elwing yarı elf olduğu için Elrond'a bir seçim hakkı tanınmıştır. O da kardeşi Elros'un aksine ölümsüz olmayı seçmiştir. Rivendell'in efendisidir. Üç Yüzük'ten biri olan Vilya'nın yani hava yüzüğünün muhafızıdır.Vilya,yani hava yüzüğü en güçlü elf yüzüğüdür.Elflerin son ortak kralı Gil-Galad öldükten sonraki en kudretli ve en soylu elfdir.Arwen Akşamyıldızı,Elladan ve Elrohir;Elrond'un çocuklarıdır.Celeborn ve Galadriel'in tek kızı Celebrian,Elrond'un eşidir.

2. Çağın en son olayı olan Son İttifak'a katılmıştır.Gil-Galad ve Elendil'in ölümleri pahasına Sauron'u yere yıkışına Cirdan ile birlikte tanıklık etmiştir.İsildur'un,Sauron'un elinden yüzüğü kesip almasını görmüş ve İsildur'a Cirdan ile birlikte; yüzüğü yok etmesini öğütlemişlerdir. Ama İsildur buna kulak asmamış,bu yüzden Ferah Çayırlarda 4 oğludan en büyük üçüyle birlikte öldürülmüş,bundan dolayı yüzüğe İsildur'un felaketi denmiştir.

Elrond üçüncü çağda,Ak Divan'da bulunuyordu ve yüzük bulunduğunda bütün kudretli canlıları Ayrıkvadi'ye çağırmıştı.Yüzük Kardeşliği'nin kurulmasını sağlamış ve kızı Arwen,Elladan ve Elrohir'in orta dünyada kalmalarına karşı çıkmıştır.Tüm çocuklarının ölümlü olmasına çok fazla üzülmüş ve Üçüncü çağın sonunda Orta Dünya'dan ayrılarak Deniz'in ötesine geçmiştir.

Elrond203

Son düzenleyen KisukE UraharA; 9 Ağustos 2008 15:54 Sebep: Sayfa Düzeni
Biyografi Konusu: Elrond nereli hayatı kimdir.