Arama

Might Guy

Güncelleme: 16 Kasım 2008 Gösterim: 2.731 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Might Guy

Sponsorlu Bağlantılar
  • Yaş: 261-272 (I. Kısım’da), 29 (II. Kısım’da)
  • Rütbe: Jounin
  • Seiyuu: Masaşi Ebara
Might Guy (Japonca: マイト・ガイ, - Maito Gai), zamanının çoğunu Rock Lee üzerine odaklasa da Guy Takımı'nın lideridir. Lee’nin hayattaki amacı taijutsu konusunda uzmanlaşmak olduğu için Guy’ın da amacı Lee’nin hayalini gerçekleştirmesine, taijutsu hakkında bildiği her şeyi öğretmeye çalışarak yardım etmek haline gelmiştir.[11] Guy’ın kendini Lee’ye adamasından dolayı Lee, senseisinin görünümünü kendine model edinir. Ayrıca Lee, Guy’ın, gözünü kırpıp beyaz dişlerini göstererek sırıttığı ve başparmağını havaya kaldırdığı “nice guy pose”unu da sahiplenmiştir. Bu hareket çoğunlukla, hem Guy hem de Lee tarafından aynı anda kullanılır, en yüksek derecede söz verme anlamına gelir. Guy (ve uzantısı Lee), hayatını, başarısızlıkları için kendine ağır cezalar uygulamayı içeren -ki böylece daha güçlü bir hale gelebilsin- kendi “Kurallarım” felsefesine göre yaşar.[11]
Guy'ın uzmanlık alanı taijutsudur, Lee'nin aksine bu onun için daha ziyade bir seçimdir. Sadece ninjutsu veya genjutsu kullanmamayı tercih etmektedir, hatta animenin doldurma bölümlerinin birinde Dönüşüm Tekniği kullanmak yerine sıradan bir kılık değiştirme tekniği kullanır. Ninjutsu kullandığı bir kaç an da (ilk görünümünden önce çağırdığı büyük bir kaplumbağanın görülmesi gibi) perde arkasında kalmıştır. Guy'ın taijutsu alanındaki üstünlüğü, Güçlü Yumruk dövüş stilindeki uzmanlığıdır. Aynı biçimde, kısa bir süre için ona çok daha fazla güç katan Sekiz Kapı'nın en az altısını açabilir. Kendi kendine rakibi olduğunu iddia ettiği Kakashi Hatake'nin Şaringan'ına karşı Guy, etkili bir karşı teknik geliştirmiştir: ayaklarına odaklanarak, Guy, hem düşmanının hareketlerini öngörebilmektedir hem de göz teması gerektiren Şaringan'ın hipnotik yeteneklerini boşa çıkarabilmektedir.
Serinin yaratıcısı Masaşi Kişimoto, Guy'ın tutkusunun ve sıcak kanlı kişiliğinin, -karaketerin modeli olmamasına rağmen- ortaokuldaki beden eğitimi öğretmenine çok benzediğini belirtir. Ayrıca, Guy ile muhtemelen anlaşamayacağını çünkü ona göre Guy'ın fazla hararetli biri olduğunu da sözlerine ekler.

Kaynak:Vikipedi

Biyografi Konusu: Might Guy nereli hayatı kimdir.
iyilik_perisi - avatarı
iyilik_perisi
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #2
iyilik_perisi - avatarı
Ziyaretçi
750px Might Guy
naruto clash of ninja revolution 20071018061003852
Sponsorlu Bağlantılar


Benzer Konular

22 Kasım 2006 / KisukE UraharA Edebiyat ww
31 Ekim 2015 / Misafir Sinema ww
11 Temmuz 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
18 Mart 2010 / ThinkerBeLL Felsefe ww
2 Mart 2009 / Sivoy Spor ww