Arama

Avengers

Güncelleme: 27 Nisan 2012 Gösterim: 19.076 Cevap: 1
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Avengers

Sponsorlu Bağlantılar
ultimateavengers

Fantastic Four ya da X-Men gibi diğer süper-kahraman gruplarının tersine Avengers'daki pek çok karakter daha ekibe katılmadan önce kendi başlarına çalışan, kendilerine ait çizgiroman serileri olan karakterlerdi. Marvel popüler karakterlerinin bazılarını birleştirerek bu grubu oluşturdu. Avengers (İntikamcılar) Marvel çizgiromanlarının en popüler süper-kahraman ekiplerinden biridir ve Marvel dünyasında en bilinen süper-kahraman topluluğudur.

AVENGERS'IN ORTAYA ÇIKIŞI

Avengers ilk olarak 1963 yılında yayınlanan Avengers #1 adlı çizgiromanda ortaya çıktı. Fantastic Four ya da X-Men gibi diğer süper-kahraman gruplarının tersine Avengers'daki pek çok karakter daha ekibe katılmadan önce kendi başlarına çalışan, kendilerine ait çizgiroman serileri olan karakterlerdi. Marvel popüler karakterlerinin bazılarını birleştirerek bu grubu oluşturdu. Avengers Marvel çizgiromanlarının en popüler süper-kahraman ekiplerinden biridir ve Marvel dünyasında en bilinen süper-kahraman topluluğudur.

Avengers ilk defa Asgard'ın Kötülük Tanrısı olan Loki'nin yaptığı planları engellemek için kurulmuş bir ekip olarak okuyucuların karşısına çıktı. Ekibin ilk üyeleri Hulk, Thor, Iron Man, Ant-Man ve Wasp idi. Ekip Loki'yi durdurmayı başardı. Görevlerini başardıktan sonra ekip dağılmak üzereyken Ant-Man onlara ortaklıklarını sürdürmeyi teklif etti. Ekibin beş üyesi bu teklifi kabul etti. Yeni kurulan ekip Anthony Stark'ın (o zamanlar ekip üyeleri onun Iron Man olduğunu bilmiyorlardı) Manhattan'ın merkezinde yaralan ekibe bağışladığı malikaneyi karargahları olarak kullanmaya başladılar. Bu malikane daha sonraları Avengers Malikanesi olarak bilindi.

Bir süre sonra Hulk'un sıradışı yapısı onun gruptan ayrılmasına sebep oldu. Avengers onu bir düşman olarak görmese de yeşil devin hareketlerini gizliden gizliye izlediler. Hulk'un ayrılışından kısa süre sonra Avengers çok önemli bir keşif yaptı. Buzlar içinde II. Dünya Savaşı'nın süper askeri Captain America'nın donmuş bedenini buldular. Captain America'nın vücudundaki özel serum onun vücudunu donarak ölmekten korumuştu. Onlarca yıl sonra yeniden hayata dönen Captain America üstün savaş yetenekleri sayesinde hemen kendine ekipte bir yer buldu ve Avengers'ın tam gün görev başında olan ve malikanede yaşamaya başlayan ilk üyesi oldu. Avengers'ın kurucu üyeleri birer birer ekipten ayrılmaya başlayınca onların yerini üç eski suçlu aldı: Hawkeye ve kardeş olan Quicksilver ile Scarlet Witch. Captain America ekibin lideri oldu ve bu görevini yıllar boyunca sürdürdü.

avengers2bc0

Avengers'ın Amerikan hükümeti ile olan bağları zamanla güçlenmeye başladı ve böylece hükümetin çok gizli bilgilerinin olduğu bilgisayar şebekesine giriş iznini aldılar. Ulusal Güvenlik Konseyi ekibe yoğun ilgi göstermeye başlayınca ekip ile hükümet arasındaki bağlar gerildi ve Avengers'ın hükümetin gizli bilgilerine giriş iznine sınırlama getirildi. Dünyanın en popüler süper-kahraman birliği haline geldiler, fakat hükümetle olan ilişkileri sürekli inişli çıkışlı bir şekilde gelişti. Sık sık ekip üyelerinin davranışları sorgulandı ve ekibin dağıtılma tehlikesi ile karşı karşıya geldiği zamanlar oldu. Medya tarafından ekipte mutantlar ve eskiden suçlu olan üyeler bulundurmakla eleştirildiler. Gene de Avengers aldığı tüm eleştirilere karşın dünyanın bir numaralı süper-kahraman ekibi olmayı başardılar.

avengers1gj2

Yıllar geçtikçe Avengers'ın üye sayısı gitgide arttı ve Marvel Dünyası'nda kuşkusuz en fazla üyeye sahip ekip oldu. Bu süre boyunca ekibe katılan ve ekipten ayrılan pek çok karakter oldu. Avengers'ın eski üyelerinin kimisi ekiple olan bağlarını tamamen koparırken kimileri de ekibin ihtiyaç duyunca çağırabileceği yedek üyeleri konumunda yeraldılar. Bir süre boyunca Avengers'ın üyesi olarak yeralmış, gruptan ayrıldıktan sonra yedek üye konumunda olan kişiler arasında Hulk, Örümcek-Adam ve X-Men'den Beast de vardır.



mangamg2
Kaynak: Avengers

Son düzenleyen asla_asla_deme; 27 Nisan 2012 12:06 Sebep: Resim link yenilendi
Biyografi Konusu: Avengers nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
avengers

Sponsorlu Bağlantılar