Arama

Hawkeye / Clint Barton

Güncelleme: 5 Eylül 2013 Gösterim: 23.488 Cevap: 6
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Hawkeye / Clint Barton

Sponsorlu Bağlantılar
442pxhawkeyejw8

Güçleri: Mükemmele yakın bir nişan alma yeteneğine sahip profesyonel okçudur. Akrobasi eğitimi almıştır. Ayrıca Captain America'dan yakın dövüş eğitimi almıştır. Kendi yapmış olduğu değişik türde yayları ve gene kendi yapımı olan farklı etkilere sahip okları kullanır.

Biyografi: Clint Barton henüz 8 yaşındayken anne ve babasını bir trafik kazasında kaybetti. Abisi Barney ile birlikte yetimhaneye yerleştirildiler. Clint 14 yaşındayken abisi ile birlikte buradan kaçtı. Gezgin bir karnavala katıldı. Burada karnavalın yıldızı olan ve kendine Swordsman diyen kişiyle tanıştı. Clint'in okçuluk konusundaki doğal yeteneğini farkeden Swordsman onu eğitmeye başladı. Okçuluk eğitimini dört yıl boyunca günde sekiz saat sürdüren Clint karnavalda Hawkeye adıyla gösterilere başladı.

Iron Man'i iş başında görünce ona özenerek gösterişli bir kostümle okçuluk yeteneklerini suçla savaşan biri olarak kullanmak istedi. Fakat henüz ilk denemesinde yanlışlıkla bir hırsız sanıldı ve kendisini ona ilham veren Iron Man ile savaşırken buldu. Bu olaydan haftalar sonra Black Widow adlı bir Rus casusuna duyduğu ilgi onun başka suçlar işlemesine neden oldu. Fakat Hawkeye'ın asıl niyetini anlayan Iron Man ona destek olarak Avengers'ın bir üyesi olmasını sağladı.

Hawkeye bu ekipte yıllar boyunca hizmet etti. Ekipten ayrıldığı birara kendisi gibi suçla savaşan biri olan Mockingbird ile evlendi. Avengers'a geri döndüğünde ekip üye sayısının çokluğundan daha iyi hizmet verebilmek için Doğu Yakası ve Batı Yakası olmak üzere ikiye ayrılmıştı. Batı Yakası'nın iki numaralı komutanı oldu. Karısının ölümü ve Batı Yakası Avengers'ın dağılmasının ardından bir süre ülkede dolandı ve ardından Avengers tekrar tek bir ekip olarak biraraya gelince onlara katıldı. Burada aradığı huzuru bulamadı. Hükümet tarafından desteklenen bir süper-insan grubu olan Thunderbolts'a katıldı. Thunderbolts eskiden suçlu olan fakat artık bu suçlarını affettirmeye ve geçmişlerinden kaçmaya çalışan kişilerden oluşuyordu. Hükümet desteğini çekip Hawkeye'a bu gruptan çekilmezse ona karşı dava açılacağı yönünde tehdit etti.

hawkeyenx3

Bir zamanlar kendisi de bir suçlu olarak görüldüğünden Thunderbolts'a sempati duyan Hawkeye hükümetin karşı çıkmasına rağmen bu ekibe liderlik etti. Thunderbolts'un diğer üyelerini eğer birer kahraman gibi davranırlarsa hükümetin eski suçlarını affedeceğine ikna etti. Ekiptekiler daha sonra Hawkeye'ın onlara yalan söylediğini öğrendiler. Eski suçlarının bağışlanması hiçbir zaman sözkonusu olmamıştı. Fakat Hawkeye hükümetin çok gizli bazı sırları hakkında bilgi sahibi olduğundan hükümetle bir anlaşma yapmayı başardı. Ekip arkadaşlarının bağışlanması karşılığında kendisinin hapsedilmesini kabul etti.



hawkeye

Kaynak: Hawkeye


Son düzenleyen RuffRyders; 19 Haziran 2011 01:46 Sebep: Yönlendirmeler kaldırıldı.
Biyografi Konusu: Hawkeye / Clint Barton nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hawkeye / Clint Barton

Sponsorlu Bağlantılar
marvel612024452

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hawkeye / Clint Barton

marvel322120851
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hawkeye / Clint Barton

darkreignhawkeye1

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #5
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
hawkeye white2
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
11 Temmuz 2013       Mesaj #6
Just fly - avatarı
VIP Beşer
Hawkeye (Şahingöz)
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hawkeye 208x298

Hawkeye (Şahingöz) yıllar önce Türkiyede Marvel çizgi roman yayınları tarafından yayınlanan Kaptan Amerika adlı çizgi romanda Kaptan Amerikanın en yakın yardımcısı ve öğrencisi olarak yer almıştır.Kaptan Amerika Türkiyede belli bir süre yayınlandıktan sonra bitirildi.

Orijinali Amerika Birleşik Devletlerinde halen yayınlanmaktadır.Ünlü Marvel Comics firmasının yine ünlü kurucusu Stan Lee ve Don Heck tarafından tasarlanan Kaptan Amerika okuyucular tarafından çok beğenilmiştir. Şahingöz ayrı bir çizgi roman olarak Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanmaktadır.
  • Gerçek Adı : Clinton Francis Barton
  • Mesleği : Maceracı
  • Kimliği : Gizli tutuluyor
  • Yasal durumu : Sabıkasız Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı
  • Önceki adları : Goliath, Golden Archer (Altın Okçu)
  • Doğum yeri : Waverly, Iowa
  • Medeni durumu : Bekar
  • Bilinen akrabaları : Bernard Barney Barton (ölmüş kardeşi) Edith Barton (ölmüş annesi)
  • Grup ilişkileri : Zaman zaman intikamcılara (Avengers) katılıyor.
  • Çalışma bölgesi : New York
  • Boyu: 1.92
  • Kilo : 104 kg
  • Göz rengi : Mavi
  • Saç rengi : Sarı

Özgeçmişi

Clinton Francis Barton orta halli bir işadamının iki çocuğundan en küçüğüydü.8 yaşındayken anne ve babası bir oto kazasında ölünce Clinton Francis Barton ve ağabeyi kimsesiz çocuklar yurduna yerleştirildiler.Clinton Francis Barton 14 yaşındayken gezici bir sirke katılmak için ağabeğiyle birlikte buradan kaçtı.
Clinton Francis Barton sirkin silahşör yıldızının yanında çıraklığa başladı.4 yıl boyunca her gün 8 saat ok ve yayla çalışarak okçuluğun inceliklerini öğrendi.18 yaşındayken ustasını sirk kasasını soyarken gördü. Genç adam ustasının suçuna ortak olmayı reddedince silahşör Clinton Francis Bartonu öldürmeye yeltendikten sonra sirkten kaçtı.
Hastaneye kaldırılan Clinton Francis Barton bir yıl sonra iyileşince yeniden sirkteki şine döndü.Bir gün Demir Adamın bir eylemine tanık olan Clinton Francis Barton okçuluk yeteneğini kötülüklerle savaşta kullanarak özel bir kostümle onun gibi bir şeyler yapmaya karar verdi.
Maskeli kahraman olarak ilk çıkışında bir hırsızlık olayında hata yaptı ve kendini Demir Adam ile savaşırken buldu.Daha sonra Kara dul kod adlı Rus ajanına duyduğu ilgi onu bazı yasadışı işlere yöneltti.Yine de Şahingözün gerçek kişiliğini anlayan Demir Adam intikamcıların üyesi olması için ona kefil oldu.
Okçuluk yeteneği onu intikamcılar (Avengers) grubunun üstün üyelerinden biri yaptı.Sık sık intikamcıları terkederek grup dışında bir kariyer elde etmeye çabalamaktadır.Şahingözün süper güçleri yoktur.Fakat Kaptan Amerikanın öğrencisi olarak edindiği savaşma yeteneği ve sirk göstericisi olarak kazandığı yetenekler onu olimpik bir atlet düzeyine çıkarmıştır.45 metreden attığı oklarla % 95 isabet sağlamaktadır.
Gözleri normal bir insandan daha keskindir.Herhangi birinin göremeyeceği şeyleri Şahingöz görür.Refleksleri olağan insan bünyesinden % 98 daha hızlı tepki verir.Şahingöz 2 metre boyunda çift katlı dayanıklı 2,5 kilo ağırlığında 75 cm gerilme kapasiteli bir yay taşır.Sadağı 71 cm uzunluğunda 36 adet ok alır.Okların 12'si hedef tahtası okları biçimindedir.6'sı üçer keskin uç taşır.Kalan 18 adedi ise patlayıcı oklar, sis bombası, yangın bombası, gözyaşartıcı, asit, yapışıcı ve bunun gibi özel dizaynlı ve üstün teknoloji ürünü oklardır.
Bu oklar Şahingöz için Tony Stark (Demir Adam) ve Henry Pym tarafından üretilmişlerdir.Şahingöz bu özel okların uçlarını kemerine bağlı bir kesede taşır ve bunları birkaç saniyede olağan bir okun ucuna bağlayabilir.Sürekli olarak özel amaçlı ok uçları geliştirir.Oklar sadağa kenetlenme yöntemiyle belirli bir sırayla yerleştirilmişlerdir.Sadak ters dönse bile oklar düşmezler.Okların üstleri değişik çentiklerle işaretlendiğinden Şahingöz elini sadağına attığında hangi oku tuttuğunu bilir.
All Alone
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
5 Eylül 2013       Mesaj #7
iceslush - avatarı
VIP ETC
y3j2
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

5 Ocak 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
25 Kasım 2015 / virtuecat Sinema ww
18 Ocak 2016 / RoSSoRoSe Ünlülerin Fotoğrafları
2 Ocak 2009 / TiglonBoYs Spor ww