Arama

Gambit / Remy LeBeau

Güncelleme: 18 Haziran 2016 Gösterim: 35.076 Cevap: 12
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Gambit

Güçleri: Fiziksel temasta bulunduğu bir objeyi kinetik enerji ile şarj ederek patlayıcı hale getirebilir. Patlamanın gücü onun objeyi ne kadar şarj ettiğiyle eşit orantılıdır. Ayrıca normal bir insandan daha çeviktir.
Sponsorlu Bağlantılar

Biyografi: Doğduğu andan beri yetim olan Remy çocukluk yıllarını New Orleans'ın arka sokaklarında geçirdi. Kendi kendine hırsızlık yapmayı öğrenerek hayatta kalmayı başardı. Remy günün birinde bilmeden New Orleans Hırsızlar Loncası'nın efsanevi lideri olan Jean-Luc Beau'yu soymaya kalktı. Çocuğun cesaretinden hoşlanan Jean-Luc, Remy'i evlat edinerek kendi korumasına aldı. Yıllar geçtikçe Remy hırsızlıkta gitgide ustalaştı ve lonca içinde yükseldi. Loncalarının en büyük rakibi New Orleans Suikastçiler Loncası idi. İki lonca arasında barışın sağlanması için Remy karşı loncanın liderinin torunu olan Bella Donna Boudreaux ile evlendirildi. Fakat Bella Donna'nın erkek kardeşi Julian buna karşı çıktı ve Remy'e düello yapmak için meydan okudu. Rakibini yaralayan Remy iki lonca arasında bir savaş çıkmasını önlemek için New Orleans'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Gambit dünyayı dolaşmaya ve mutant gücünü geliştirmeye başladı. Bu süre boyunca Mr. Sinister adlı uzman bir genetik araştırmacısı için çalıştı. Gambit, Mr. Sinister'ın gerçek amacından habersiz onun süper güçlü suikastçilerden oluşan Marauders adlı bir ekip oluşturmasına yardım etti. Mr. Sinister'ın amacı New York'ta yeraltında yaşayan mutant topluluğu Morloklar'ı yoketmekti. Bunun farkında olmayan Gambit, Marauders'ın Morloklar'ın yaşadığı tünellere ulaşmasına bile yardımcı oldu. X-Men bazı Morloklar'a yardım edebildi, bazı Morloklar ise kaçmayı başardı, ama büyük bir bölümü katledildi.

Sinister ile bağlarını koparan Gambit, X-Men'e katıldı. Teknik olarak evli olmasına rağmen takım arkadaşlarından birisine aşık olmasına engel olamadı. Ne var ki bu kişi asla dokunamayacağı Rogue'dan başkası değildi. Fakat birbirlerine karşı olan hisleri o kadar yoğundu ki bu engele rağmen ilişkileri sürdü. Rogue, Gambit'e dokunduğunda onun sırrını keşfedip Mutant Katliamı olarak anılan olaydaki rolünü öğrenince onu Antartika'da ölüme terketti. Fakat Gambit'i ölüme terkeden aslında Rogue değildi. Rogue, Gambit'e dokununca onun anılarını da aldığından aynı zamanda Gambit'in kendisine karşı olan suçluluk duygusunu da almıştı. Yani Gambit'i ölüme terkeden asıl şey kendisine karşı duyduğu öfke ve pişmanlıktı. Fakat Gambit burada ölümden kurtulmayı başararak tekrar takım arkadaşlarının arasına geri döndü ve onlarla arasını düzeltti.

Gambit en fazla hayranı olan X-Men karakterlerinden biridir. Wolverine kadar olmasa da onun için bir anti-kahraman denilebilir. Karizmatik kişiliği, yakışıklılığı, atletik fiziği ve Fransız aksanıyla kadınları etkisi altına almakta zorlanmaz. Her ne kadar Rogue'a aşık olsa da güzel kadınlarla flört etme fırsatını hiçbir zaman kaçırmaz. Kinetik enerjisini adına yakışır bir şekilde poker kartlarını şarj edip onları patlayıcılara dönüştürerek kullanır.

x men wall paper gambit

Kaynak: Gambit

Son düzenleyen perlina; 18 Haziran 2016 03:18 Sebep: Kırık link
Biyografi Konusu: Gambit / Remy LeBeau nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2007       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye

GAMBİT


Le Diable Blanc (Beyaz Şeytan), Witness (Tanık), Death (Ölüm), Robert Lord, New Sun (Yeni Güneş) olarak da bilinen Gambit...
Sponsorlu Bağlantılar

Başlangıç

Alışık olmadık bir biçimde siyah gözlerinin üstünün kırmızı olmasından dolayı Gambit’e dönüşen mutan doğduğunda terkedilmiştir. Daha sonra Hırsızlar Birliği tarafından kaçırılmış ve çocuk kölecisi olan Antiquiry’nin (Antikalık) sahipliğine bırakılmıştır. Orada Remy ismini ve beyaz bir şeytandan bahseden eski bir Kehanet Birliği’nden Le Diable Blanc(Beyaz Şeytan) sıfatını almıştır.

Jean-Luc Lebeau’nın çocuğun Antiquiry’nin gözetimine verilmesi düşüncesini sevmemesinden dolayı Remy’nin Fagan’ın Çetesi olarak bilinen sokak hırsızları çetesi tarafından gözetilmesini ve büyütülmesini ayarlamıştır.

On yaşlarındayken Remy, Belladonna isimli genç bir kızla tanışmış ve arkadaş olmuştur. Birkaç gün sonra Jean-Luc’un genç mutanla tanışmak için gizlice ayarladığı başarısız bir yankesicilik denemesinden sonra Hırsızlar Birliği’ne katılmış ve lideriyle tanışmıştır.

Hırsızlar Birliği, Suikastçılar Birliği”yle savaş halindedir ancak Belladonna’yla ayarlanan bir evlilik vesilesiyle Remy iki birliği birleştirecek kişi olmuştur. Evlendiği gün, Belladonna’nın erkek kardeşi Julien ile bir düelloya davet edilmiştir. Remy kendisini savunurken onu öldürdüğünde birlikler arasındaki tansiyonu yatıştırmak zorunda kalmıştır.

Daha sonra dünyayı dolaşmış ve profesyonel bir hırsız olarak yaşamıştır. Kafa Derisi Avcısı (Scalphunter) olarak bilinen bir yağmacıyla arkadaş olmuştur. Gambit’in gücü kontrolden çıkmaya başladığında Kafa Derisi Avcısı onu mutan gücünü kontrol etmesine yardım etmesi için Mr. Sinister’a yönlendirmiştir. Sinister, Remy’nin güç seviyesini düşürmek için birkaç beyin dokusunu almıştır. Bunun sonucunda Remy Sinister’ın olmuş ve uşak gibi çalışmıştır. Ayrıca Yağmacı olacak bir takım mutanı bir araya getirmiştir. Remy’nin farkında olmadığı şey ise Mr. Sinister’ın kendi genetik çalışmalarının kopyalanarak yaratıldıklarını keşfetmesinden dolayı bütün yeraltında yaşayan mutanları, Morlockları, öldürme amacında olduklarıdır. Remy bu plana bir dur demeye çalışmış ve neredeyse mutan Kılıçdiş (Sabretooth) tarafından öldürülüyordu ancak hayatta kalabilmiş ve bir gün Marrow olacak Morlock çocuğunu kurtarmıştır

Gambit’e Giriş

Daha sonra Remy, X-Men mutan takımından gençleştirilmiş Fırtına’yla tanışmıştır. Çocuğa dönüşmesinin bir sonucu olarak Fırtına’da hafıza kaybı oluşmuştur. İkisi bir araya gelip hırsızlık ortaklığı kurmuş ve Gambit Meksika Körfezi’nde insanları soymak için çalışırlarken kıza göz kulak olmuştur. Fırtına kendi gerçek kişiliğine geri döndüğünde Remy’nin X-Men’ girmesi için lobi yapmıştır. Mutan Katliamında vücudunun zarar gören kısmını tamamlamak için X-Men katılmayı kabul etmiştir. Kısa süre sonra başka bir X-Men olan Rogue (Dolandırıcı) ile flört etmeye başlamıştır.

Gambit’in Yargılanması

Bir süre sonra Remy, suçlarından ve Yağmacıları (Marauders) bir araya getirmesinden dolayı mutan Magneto (Manyeto) tarafından sahte bir yargılanmaya maruz kalmıştır. Duruşma sırasında Rogue güçleri ve hafızaları özümseyebildiği için Remy’nin Mutan Katliamındaki rolünü anlamak için Gambit’i öpmeye zorlanmıştır. Çok sinirlenen Rogue X-Men’in ayrılmasıyla onu Antartika ıssızlarında ölüme terk etmiştir.

Gizemin ajanlarından New Sun (Yeni Güneş) onu bulana kadar onu hayatta tutan garip bir enerjiyle belli bir süre için vücudunu paylaşmayı kabul etmemiş ve çürümeye yüz tutmuştur. En sonunda X-Men ve Rogue tekrar kabul edilmiş ancak şefkatsiz mahkumiyetlerinden ötürü Gambit onlara gücenmiştir.

Daha sonra New Sun için çalışmaya başlamış ve sanat eseri çalmıştır. New Sun’ın güçlerinin tam potansiyele ulaştığı farklı boyutlu bir Gambit olduğu ve bunun sayesinde boyutlar arasında geçiş yapabilip, zamanın dışında var olabildiği ortaya çıkmıştır. Kısa süre sonra Gambit geçmişte 100 yıldan fazla bir süre başarısız olduktan sonra Sinister tarafından ameliyatının yapılmamış olarak bırakılmaya zorlanmıştır. Gambit’in kendiş gücüyle bugüne geri dönebileceği bunu tamamen kendi potansiyeliyle yapabileceği anlaşılmıştır. Kısa süre sonra New Sun dünyayı yok etmesini önlemek için Remy’nin güçlerini durdurmak için onu öldürmeye gelmiştir (Kendisi de uzun zaman önce yapmıştı). Gambit doğal potansiyelinin çoğunluğunu kullanarak New Sun’ı yenmiştir.

İki tarafa da zarar veren Vargas ile tesadüf olarak karşılaşmalarından sonra hem Remy hem Rogue kendilerini güçsüzleşmiş bulmuş ve X-Men’in dışında normal bir yaşam sürmeye karar vermişlerdir.

Normal bir hayatı uzunca bir süre yaşayamayarak ikisi de tekrar X-Men’in dünyasına çekilmişlerdir. Remy’nin güçleri mutan Sage tarafından arttrılmıştır. Kaybettikten sonra mutan gücüyle baş etmeye alışamayan Gambit kendi kartlarından biriyle çalışırken kaza sonucu kör kalmıştır ancak Sage onun görüşünü tekrar düzeltmiştir.

Mutan yaşamı için Kıyametin son planında Remy ikili bir ajan olarak kendi tarafına katılmış ve Horsemen(Atadamlar)lerden biri olmuştur. Kıyamet yenilgisinden sonra hafızası yıkanarak delirmiştir. Gambit’in Rogue saldırdığı Polaris’in alıkonulması denemesinin başarısızlığının ardından Sunfire (Güneşateşi) Gambit’i Mt.Sinister’ın onları oyuna getireceği Japonya’daki bir tapınağa götürmüştür. Artık Sunfire’ın yanında eski bir Horseman olan Mr.Sinister ile birlikte çalışmaktadır.

Güçleri

Gambit’in mutan güçleri, atom içindeki parçaları kontrol edebildiği, ve ayrıca zaman ve uzayı kullanabilme yeteneği de veren kinetik enerjiyi kullanmasına imkan vermektedir. Ancak çeşitli faktörler nedeniyle gücü genellikle herhangi bir cansız nesneyi kinetik olarak yükleyip daha sonra patlamasıyla sınırlı olmaktadır.

Gambit ayrıca süper insan hızına, çevikliğine ve vücudunun doğal yollarla yarattığı kinetik enerjinin sonucu olarak el becerilerine sahiptir. Zihni bir telepatist tarafından sanal olarak okunamamaktadır ve Gambit nadiren kullandığı insanları hipnotik olarak etkileme yeteneği bulunmaktadır.

Kıyamet tarafından Ölümün Atadamı’na dönüştürüldüğünde Gambit maddeleri toksinlere çevirme yeteneği kazanmıştır.

Son düzenleyen perlina; 18 Haziran 2016 03:22
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Haziran 2009       Mesaj #3
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Gambit / Remy LeBeau

Gambit


1sy I D  by Gambit x Rogue FC
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Haziran 2009       Mesaj #4
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Gambit / Remy LeBeau - Wallpaper

kolombre Gambit20Wallpaper200058

kolombre Gambit20Wallpaper20001


Gambit remy lebeau gambit 3162414 1024 768
Son düzenleyen perlina; 18 Haziran 2016 03:19
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
18 Temmuz 2009       Mesaj #5
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Gambit by Summerset
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
18 Temmuz 2009       Mesaj #6
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Gambit by Oshouki
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
18 Temmuz 2009       Mesaj #7
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Gambit by MandiFlick
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
20 Temmuz 2009       Mesaj #8
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Rogue and Gambit by mariow08
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
25 Temmuz 2009       Mesaj #9
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Julie20Bell20 20Hard20Curves20200120 202420 20Gambit
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
25 Temmuz 2009       Mesaj #10
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
3154568353 1d976ab932 b

Benzer Konular

20 Haziran 2009 / careless_WhispeR Spor ww
4 Nisan 2011 / Jumong Edebiyat ww
22 Kasım 2015 / Safi X-Sözlük