Arama

Leader / Samuel Sterns

Güncelleme: 27 Nisan 2012 Gösterim: 3.902 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
23 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Leader / Samuel Sterns

Sponsorlu Bağlantılar
leaderze6

Güçleri: Maruz kaldığı gamma radyasyonu sayesinde çok gelişmiş bir zekası vardır. Dokunduğu kişilerin zekasını kontrol edebilir, fakat gamma radyasyonuna maruz kalmış kişilerin zekalarını kontrol edemez.

Biyografi: Samuel Sterns öğrenme güçlüğü çeken birisi olduğundan liseyi tamamlayamadan bırakmak zorunda kaldı. Nevada Çölü'ndeki hükümete ait kimyasal araştırma merkezinde sıradan bir işçi olarak çalışmaya başladı. Bir gün mahzendeki kimyasal atıkların taşınmasını sağlarken gamma-bombası deney atıklarının olduğu bir silindir patladı. Sterns yaklaşık bir dakika boyunca bu patlamanın nedeniyle yayılan gamma radyasyonunun etkisinde kaldı. Herhangi bir şekilde yaralanmamış olmasına rağmen gözlem için hemen yakınlardaki bir hastaneye yerleştirildi. Burada kaldığı süre boyunca Sterns hastane kütüphanesindeki her kitabı okumaya başladı, inanılmaz bir hızda okuyabiliyordu. Maruz kaldığı gamma radyasyonu yavaş yavaş vücudunu ve beynini etkilemekteydi.

Hastaneden çıktıktan birkaç hafta sonra Sterns'in vücudunda gammanın tetiklediği değişim tamamlandı. Beyni ve kafatası beş kat büyüyüp derisi yeşil renge dönüştü. Sterns sahip olduğu zekayı kişisel çıkarları için kullanmak istedi. Kendisine Leader adını verip hükümetlere ait araştırma merkezlerindeki bazı bilim adamlarını kontrolüne alarak dev bir casusluk ağı kurmak istedi. Amacı dünyadaki tüm hükümetleri kontrolüne almaktı, fakat bu casusluk ağı çökünce başarısız oldu. İşbirlikçilerini çok düşük zekalı kişiler olarak görmeye başladı. Kazanmış olduğu parayı New Mexico'da özel bir laboratuar kurmak için harcadı ve burada "humanoid" adını verdiği robotunu icat etti.
Leader kendisini dünyadaki en zeki canlı olarak görüp yıllar boyunca dünyanın kontrolünü ele geçirmeye çalıştı. Bu süre boyunca en nüyük düşmanı haline gelen Hulk ile sık sık savaştı. Sonunda geçmişe giderek burada insanları gamma radyasyonuna maruz bıkrakmak ve yeni oluşan bu ırkı kontrolüne almak istedi. Hulk ve Avengers onun peşinden geçmişe giderek planını gerçekleştirmesini engellediler. Savaşın sonunda Leader'ın bir volkanın içine düştüğünü görünce öldüğünü sandılar, fakat Leader bir teleportasyon makinası sayesinde kurtulmuştu.

Leader gamma radyasyonuyla yükselmiş olan zekasını kaybetmeye başladığını anladığında paniğe kapıldı ve o zamanlar teni gri renkte olan akıllı Hulk ile bir anlaşma yaptı. Gamma radyasyonuna uğrayan Hulk'un arkadaşı Rick Jones'un vücudundaki gammayı kendine çekerek eski zekasına kavuştu. Amerikan ordusunun stoklamış olduğu gamma bombalarını kaçırarak bunları Hulk'u yoketmek için kullanmayı planladı, fakat başarısız oldu. Gene de amacını denemeye devam etti ve çaldığı gamma bombasıyla Hulk'u takip ederek bunu Arizona'daki Middletown şehrinde patlattı. Hulk ölümden kılpayı kurtuldu. Leader şehirde hayatta kalanları yanına aldı.

Hulk ve Leader arasındaki daha sonraki bir savaşta Leader'ın öldüğü sanıldı, fakat aslında zihnini Omnibus adındaki hizmetçisine aktarmıştı. "The Alliance" adlı terorist bir grup kuran Omnibus dünyadaki çeşitli hükümetlerin mallarına zarar verdi. Her hükümet bir diğerini The Alliance'ı desteklemekle suçlayınca savaş tehlikesi ortaya çıktı. Fakat Kuzey Kuybu'ndaki gizli bir şehir olan Freehold'un halkı Omnibus'un The Alliance'ın ardındaki kişi olduğu gerçeğini öğrendiler ve onun Kuzey Kutbu'nun ıssız bölgelerine sürgün edilmesini sağladılar.



leader
Kaynak: Leader

Son düzenleyen asla_asla_deme; 27 Nisan 2012 11:45 Sebep: Yönlendirme Kaldırıldı
Biyografi Konusu: Leader / Samuel Sterns nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

27 Ekim 2016 / Misafir Edebiyat ww
12 Ağustos 2010 / kyle Sinema ww
19 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
29 Temmuz 2010 / kyle Spor ww
25 Eylül 2015 / Safi Müzik ww