Arama

Robert Edward Kelly

Güncelleme: 30 Mart 2007 Gösterim: 4.034 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mart 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Robert Edward Kelly
senatorrobertedwardkellyu8
Sponsorlu Bağlantılar
Güçleri
Normal bir insandır, ama politik gücü vardır.


Biyografi
ABD senatosunun bir üyesi olan Robert Kelly uzun süre boyunca sayıları git gide artan mutant nüfusunun ülkenin ulusal güvenliği için bir tehdit olduğunu savundu. Bu tehlikeyi engellemek için her mutantın tanımlanmasını sağlayacak Mutant Kodlama Yasası'nın çıkartılmasını sağlamaya çalıştı. Onun bu çabası
Magneto'nun liderliğindeki Brotherhood of Evil Mutants tarafından kendisine bir suikast girişiminde bulunulmasına neden oldu. Brotherhood'un suikast girişimi X-Men tarafından engellendi. Başarısız suikast girişimi onun bu yasanın çıkartılması konusundaki girişimlerini daha da arttırdı.
Sentinel üretimine başlayan Sebastion Shaw ile arkadaşlık kurdu, fakat onun aslında bir mutant olduğunu bilmiyordu. Shaw'un Sentinelleri X-Men ile savaşırken Kelly ve karısı kendilerini bu savaşın içinde buldular. Kelly kurtuldu, ama karısı Sharon hayatını kaybetti. Mutantların çok tehlikeli olduğundan ve kesinlikle durdurulmaları gerektiğinden artık tamamen emin olan Kelly hükümeti Sentinel üretimine başlanması için sıkıştırmaya başladı.
Kelly, Operation: Zero Tolerance (Operasyon: Sıfır Tolerans) adlı hükümet kaynaklı operasyona destek verdi. Bu operasyon mutantların tamamen yokedilmesine yönelik bir operasyondu. Fakat Kelly operasyondan desteğini çekince Sentinellerin ana hedeflerinden biri haline geldi. Hayatını kaybetmekten korkan Kelly tahmin edilebilecek en son kişilerden yardım istedi: X-Men. Bu operasyonun sona erdirilmesinden bir süre sonra Kelly, ABD başkanlığına aday oldu.
Bu sefer Mystique'in liderliğindeki Brotherhood tarafından bir suikast girişimi daha atlatan Kelly, Profesör Charles Xavier'ın yardım teklifini kabul etti. Fakat X-Men'in yardımı Brotherhood'u durdurmaya yetmedi. Kelly'i öldürmek için bir suikast girişimi daha yapıldı. Eski bir Brotherhood üyesi olan Pyro suikastçıyı kendi hayatını feda etmek pahasına engelleyip Kelly'i kurtardı. Pyro'nun fedakarlığı Kelly'nin mutantlar konusunda bir kere daha düşünmesine neden oldu. Sonunda mutant karşıtı davranışlardan ve onların hepsini birer tehlike olarak görmekten vazgeçti. Fakat ironik bir şekilde, Kelly'nin bu davranışıyla insanlara ihanet ettiğini düşünen bir mutant düşmanı tarafından öldürüldü. Kelly son nefesini Cable'ın kollarında verdi. Mutant haklarını savunan bir insan olarak öldü. Diğer mutant düşmanlarının aksine, bir mutant karşıtı olduğu zamanlarda bile daima onur, prensip ve adalete önem veren biriydi.

Kaynak: RobertKelly

Biyografi Konusu: Robert Edward Kelly nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

5 Kasım 2012 / Misafir Sinema ww
15 Ekim 2008 / eXcaLLaNT Müzik ww
15 Ocak 2012 / Jumong Spor ww
20 Ağustos 2012 / KisukE UraharA Sinema ww
14 Haziran 2012 / buz perisi Asker ww