Arama

Blue Wizards

Güncelleme: 25 Mart 2007 Gösterim: 2.177 Cevap: 1
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
J.R.R. Tolkien tarafından yaratılmış Orta Dünya mitindeki iki büyücü. Tolkien bu büyücüler üzerinde fazla durmamış ve okuyucular tarafından yaptıkları ve akibetleri çok merak edilen karakterler olmuşlardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Valar, Morgoth egemenliğinin sona erdirilmesinden sonra yükselişe geçen en büyük hizmetkarı Sauron tehdidine karşılık kendi ırklarından temsilciler göndermişlerdir. Bu elçiler tanrıların yüce ırkından oldukları için doğal güçlerine şahit olan elfler ve insanlar onları büyücü zannetmişlerdir.
Aman'dan Orta Dünya'ya gönderilen bu büyücülerin sayısı beştir ve görevleri Sauron'a karşı direnişi organize etmektir. Halklar üzerinde egemenlik kurmaları veya Sauron'a açıkça meydan okumaları yasaktır.
Bu beş büyücünün adları ve görevleri güç sırasıyla:
Saruman: Sauron Ea'nın başında, daha Arda yaratılmadan önce Aule'nin bir Maia'sıydı ve Melkor'un ayartmasıyla onun hizmetini terk edip Melkor'a hizmet etmeye başlamıştı. Bu ilk ihanet sebebiyle Sauron'a en büyük düşman Vala belkide Auleydi. Bu yüzden kendi halkı arasından Sauron'a karşı gönderilmesi için Saruman'ı seçti. Saruman'dan ikinci ihaneti görmeside belki kaderin bir cilvesidir.
Gandalf: Bütün Ardanın ve Tanrıların(Valar) kralı olan Manwe, Melkor'dan sonra Sauron'un da kendi hükmüne meydan okumasını gözardı edemezdi. Sauron'a karşı direnişi desteklemek için kendi halkının en bilgelerinden olan Olorin'i görevlendirdi. Orta Dünya'da Elfler onu Mithrandir, İnsanlar ise Gandalf olarak isimlendirdiler.
Radagast: Gandalf ve Saruman'ın görevi Sauron'un kurduğu tiranlığı sona erdirmekken, Radagast kendisini seçen Vala Yavanna tarafından Orta Dünyadaki kendi yaratımı olan ormanlar ve hayvanlara göz kulak olması için gönderilmiştir. Oda Kuyutormanın yakınındaki evinde bu görevi sürdürmüş ve Yüzük Savaşında pek bir rol oynamamıştır.
Blue Wizards: Sadece isimleri bilinen Alatar ve Pallando Orta Dünyanın doğusuna seyahat etmiş ve hikayede söz edilmemişlerdir.



Alatar ve Pallando'yu seçen Vala Orome olduğu için onlara Gandalf ve Saruman'dan farklı görevler verilmiş olabilir. Valar arasında Orta Dünya'nın doğusuna en sık giden Orome olduğundan daha önceki deneyimlerinden bu bölgede ilgilenilmesi gereken konular olduğunu düşünüp, elçilerini buraya göndermiş olabilir.
Tolkien bu konuda cok az şey yazmış olduğundan bu tür tahminlerden daha ileriye gidemiyoruz.


kaynak=vikipedi



Biyografi Konusu: Blue Wizards nereli hayatı kimdir.
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
25 Mart 2007       Mesaj #2
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
URUK ELF

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen asla_asla_deme; 5 Nisan 2007 13:02
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...

Benzer Konular

 Blue
9 Aralık 2009 / careless_WhispeR Müzik ww
26 Eylül 2008 / A.Arda Taslak Konular
18 Kasım 2011 / britneyspears99 Müzik ww