Arama

Kötü Kedi Şerafettin

Güncelleme: 25 Mart 2007 Gösterim: 18.195 Cevap: 2
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
sero1193f0d0wk0

Sponsorlu Bağlantılar

Kısa adıyla Şero. Şerafettin, esas olarak Bülent Üstün'ün gerçek hayatta beslediği ve 1996 yılında kaybettiği kedisinin adıdır. Bundan ilham alan çizgi roman kahramanı Şero ise 1996 yılında L-Manyak dergisinde doğdu. 2001 yılında Lombak dergisine geçen Bülent Üstün tarafından çizilen çizgi karakter Bülent Üstün'e göre karakterin bu kadar sevilmesinin nedeni günümüz modern insanının uygarlık adına duygularını dışa vuramaması.

Şeroyu çizerken aslında bu kadar ünlü bir karakter olmayacağını düşünen Üstün , karakterin Türkiye'ye göre biraz daha sert ve punk bir karakter kaldığını belirtiyor.Ancak 2006 yılı itibarı ile ülkemizde gelişen düzene göre ise naif kaldığını da belirtiyor.
Şero İstanbul ilinin Cihangir semtinde belalı bir tekir kedi rolündedir. Burada ana karakter olan kediler konuşma yetisine sahiptirler.

Kaynak=vikipedi

Biyografi Konusu: Kötü Kedi Şerafettin nereli hayatı kimdir.
damla1995 - avatarı
damla1995
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #2
damla1995 - avatarı
Ziyaretçi
kötü kedi şerafettin 10 yaşında

Sponsorlu Bağlantılar

kotuk 756567doksanlı yıllara girerken başta mizah dergileri olmak çizgiyle varolan her türlü yayın televizyon karşısında çaresiz bir konumdaydı. mizah dergileri televizyonun anlatmadığı şeyleri anlatarak kendilerine bir çıkış yolu aradılar. söze, uzun diyaloglara dayanan bir mizah ortaya çıktı, yerli karikatür ve çizgi romanın bu denli geveze olduğu bir başka dönem olmamıştır denebilir. utanmaz adam ekolünün sözden çok hareket ve aksiyona dayalı mizahi anlatımı nerdeyse televizyona bırakılmış, duran- küfrederek çok konuşan, uzun balon yazılarıyla hatırlanan kahramanlar popüler olmuştu. kötü kedi şerafettin, bu anlayışın da kendini tekrarlamaya başladığı bir dönemde, bu anlayışla mizahi olarak hesaplaşan yeni bir dergide l-manyak’ta ortaya çıktı. anlatım biçimi olarak bir sentezdi, çatılarda kediler arasında geçen bol diyaloglu uzun içki muhabbetlerinin hemen arkasından sürekli aksiyona dayalı kareler peşi sıra yer almaktaydı. bülent üstün, yerli çizgi romana ve mizah dergilerine hareket komiğini yeniden hatırlatmıştır. çini mürekkebiyle oynamayı çok seven crumbvari tarzı, ayrıntıcılığı ve kimi zaman foto-realistik olan panel düzenlemeleri diziye gösterilen sempatiyi kolaylaştırmıştır. şerafettin’in, bukowski’yi yad eden muhabbetçiliği, kendiyle dolu cool duruşu, önder somer’i arayan ayhan ışık’lığı, tecavüzcü çoşkun ile conan’a hısım akraba olan kötülüğü onu popülerleştiren muhteviyatı olmuştur. bülent’in punk geçmişi, estetik isyancılığı da kötü kedi konuşulurken hesap edilmelidir
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
25 Mart 2007       Mesaj #3
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
Shders
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...

Benzer Konular

12 Eylül 2015 / selvi-HAN-. Soru-Cevap
12 Eylül 2015 / virtuecat Bilim tr
7 Kasım 2011 / Teamoore Soru-Cevap
16 Haziran 2015 / _Yağmur_ Bilim tr
6 Eylül 2015 / Safi Spor tr