Arama

Basilisk

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 20 Mart 2009 Gösterim: 5.247 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
20 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Basilisk
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Basilisk, Avrupa hikâyelerinde adı geçen efsanevi bir canavardır. Devasa ölçülerde, binlerce yıl yaşayabilen bir yılandır. Yılanların kralı olarak da tanınır. Sadece zehirli dişleriyle değil, bakışlarıyla da öldürebilir. Basilisk kelimesinin aslı Yunanca kral demek olan βασιλίσκος basiliskos'dur. Latincesi Basiliscus'tur.
Naturalis Historia of Pliny the Elder'e göre basilisk oldukça zehirli küçük bir yılandır ve dişleri kadar bakışları da öldürücüdür.
Basilisk genellikle bir yılan bazen de başı horoz kuyruğu yılan şeklinde tarif edilir. Yunanca adı "küçük kral" anlamına geldiği için basiliske yılanların kralı denir. Ağzından ateş çıktığı ve sadece tıslamasıyla da öldürebildiği söylenir. Akrep gibi kuru iklimleri tercih eder. Isırığı kurbanını hidrofobik hale getirir.
Yanlızca tilki ve o zamanlar öldürücü bir zehir salgılayan gelincik tarafından öldürülebilir. Başka bir kaynağa göre de horoz ötüşü basilisk için ölümcüldür. Horoz ötüşü duyduğunda birkaç saniye içerisinde ölür.
Bir basilisk "karakurbağasının altında kırılan horoz yumurtasından" doğar.
Harry Potter serisinin ikinci kitabı olan Sırlar Odası'nda varlığı geçmiştir. Kendisine birçok kişi dolaylı yoldan baktığı için taşlaşmıştır.

basilisk1

Biyografi Konusu: Basilisk nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!