Arama

Optimus Prime

Güncelleme: 30 Kasım 2011 Gösterim: 12.096 Cevap: 2
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Optimus Prime (Optimus Prime Kimdir? - Optimus Prime Hakkında)

Sponsorlu Bağlantılar
Optimus Prime Transformers evrenindeki iyi taraf olan Autobot'ların lideri ve Dünya üzerinde en çok bilinen Transformers karakteridir.Transformers evrenindeki kötü taraf olan Decepticon'lar ile savaşları esnasında, yok olan kendi gezegenleri Cybertron'dan sonra, söz konusu mücadele Dünya'ya taşınmıştır.

Etrafındaki tüm canlılara karşı karşılıksız bir iyilik ve nezaket besleyen Prime, Cybertron ve Dünya'daki tüm savaşlarda en çok kahramanlığı sergileyen karakterler arasında yer almaktadır. Dönüşüm geçirdikten sonra bir tır'a dönüşen Prime, robot halinde iken sahip olduğu en önemli ünlü enerji baltası ve laser topudur.

Savaş sırasında arkasında bulunan taşıyıcı bir komuta merkezine dönüşen Prime'in göğsünde taşıdığı "yaradılış matriksi" ismi verilen özel cihaz, tüm autobot liderlerinin çağlar boyu sahip olduğu önemli bir miras'tır. Bilgeliği ve savaş meydanındaki kumandanlığı ile tam bir general olan Prime Decepticonlar ile yapılan savaşlarda zaferi getiren en önemli faktörlerden biri olmuştur. Megatronun kardeşidir

mkruffoptimus

Başlangıç
9 milyon yıl önce Cybertron'un Altınçağı yaşanırken, Orion Pax adında bir liman işçisi olarak çalışmakta olan Optimus Prime, Ariel isimli bir kız arkadaşı ile sakin bir hayat sürdürmektedir. Uçabilme özelliğine sahip bir grup yeni robotun ortaya çıkması ve Orion'un bu gruba imrenme ile bakması ve katılmayı düşünmesi neticesinde, Orion Pax ile bu grubun lideri Megatron'un yollları kesişir. Megatron'un limandaki güç kaynağını elde etmek istemesi ve bu konuda Orion Pax'tan bazı taleplerde bulunması sonrasında çıkan çatışmada, Orion Pax ve kız arkadaşı Ariel önemli yaralar alırlar fakat kaçmayı başarırılar.

Kendilerine yardım edecek birilerini ararken, zaman yolculuğunda olan efsanevi Aerialbot'lar ile karşılaşan iki robot,gezginlerin sayesinde antik çağa ait autobot atalarından Alpha Trion'a ulaşırlar. Alpha Trion ise bu iki robotu yarattığı yeni teknoloji ile baştan aşağı yenileyip, güçlendirirken, Orion Pax Optimus Prime'a, Ariel ise Elita One'a dönüşerek en güçlü 2 autobot savaşçısı haline dönüşerek, Megatron'a karşı olan isyana liderlik yapmaya başlarlar.

Dünya'ya Geliş ve Macera'nın Devamı
Cybertron'daki enerji kaynaklarının tükenmeye başlaması ile, Optimus Prime bir grup Autobot ile , Elita'yı Cybertron'da bırakır ve bir gemi ile yeni enerji kaynakları bulmak için yolculuğa çıkmaya karar verir. Bu yolculuk arifesinde Megatronûn güçlerinin saldırısına uğrar, ve yara almış gemi yakın bir gezegendeki (Dünya) bir volkana düşerek orada sıkışır. Bu çatışmadan 4 milyon yıl sonra Dünya zamanı ile 1984 yılında, volkanın harekete geçmesi ile, Optimus'un gemisinin bilgisayarı tekrar çalışmaya başlar ve o anda saldırı nedeni ile aynı gemide olan Decepticon'lar ile Autobot'lar tekrar aktive olarak dünyadaki savaşlarına başlarlar.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Optimus Prime nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Optimus Prime Resimleri

Sponsorlu Bağlantılar
armadaoptimusprime1024x

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #3
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
Transformers 3 Optimus Prime
optimus prime 14583
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

2 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar