Arama

Akatsuki

Güncelleme: 8 Nisan 2012 Gösterim: 22.563 Cevap: 3
kakarotto - avatarı
kakarotto
Ziyaretçi
30 Ağustos 2009       Mesaj #1
kakarotto - avatarı
Ziyaretçi
Akatsukiler

Sponsorlu Bağlantılar
akatsukipicture


Japoncada şafak anlamına geliyor. Naruto adlı manga ve anime serisinde geçen, köylerine ihanet etmiş kaçak-ninlerden oluşan kurgusal bir suçlu organizasyonudur. Her üyesi S-sınıfı olarak adlandırılan Jounin-üstü bir seviyeye erişmişlerdir. İlk olarak Uchiha Itachi'nin Uzumaki Naruto'yu yakalamak üzere Konoha'ya gelişinde ismi açığa vurulan topluluk, toplamda 10 ninjadan oluşmaktadır. Liderlerinin açıklamasına göre tüm dünyayı ele geçirmektir. Fakat Akatsuki’nin daha gizli amaçları olduğu düşünülmektedir. Yaptıkları en belirgin görevler Efsanevi Kuyruklu Yaratıkların taşıyıcılarını avlamaktır .

Karakterler

Orochimaru : Konohayı terk ettikten sonra Akatsuki’ye katılan efsanevi sannin’lerden biridir. Akatsukide olduğu zamanlar görevlerini Sasori ile yapardı. Orochimaru’nun nihayi amacı dünya üzerindeki tüm teknikleri öğrenerek ölümsüzlüğe ulaşmaktır. Bu yüzden tüm teknikleri kolayca öğrenebilme umudu, onu Uchiha İtachi’nin Sharingan’ına yöneltmiştir. Fakat İtachi’nin Sharingan’nın elde edemeyerek bir elini kaybeden Orochimaru Akatsukiden ayrılmış ve hedefini İtachi’nin küçük kardeşi Sasuke’ye yöneltmiştir. Fakat işler umduğu gibi gitmeyerek kendi yetiştirmiş olduğu Sasuke tarafından öldürülmüştür. Bunun dışında genelde yılan tabanlı tekniklerde usta olan Orochimaru’nun ninja dünyası çapınca büyük bir yapılanması vardır. Ayrıca ses köyünü ele geçirdiği için olan ses köyünün kagesi anlamında Ottokage’de denilmektedir

Orochimaru by pokefreak


Sasori : Gerçek ismi Akatsuna no Sasori (Kızıl Kumun Sasori’si) dir. Ninja dünyasının en büyük kukla ustası ve tasarımcısı olarak bilinir.Gizli Kum köyünün (sunagakure) kaçak ninjasıdır. Annesi ve babası , konohada “Beyaz sivri diş” olarak bilinen Hakate
Sakumo tarafından öldürüldükten sonra onu büyük annesi Chiyo yetiştirmiştir. Chiyo , Sasori’ye anne ve babasının acısını unutması için kukla sanatını öğretmiştir. Sasori kukla sanatında inanılmaz derecede ilerleme kaydetmiştir. Öyleki kum köyünün 3. kaze kagesi’ni ve kendi bedenini kuklaya çevirmiştir. Köyünü terk edip, Akatsuki’ye katıldıktan sonra ilk ortağı Orochimaru oldu. Daha sonra Orochimaru’nun ekipten ayrılması ile yeni ortağı deidara olmuştur. Bir kuyruklu yaratık Shukaku’nun mühürlenmesinin ardından Gaara için gelen konohalı ekipten Sakura ve büyük annesi Chiyo ile savaşmış olup nihayetinde büyük uğraşlar sonucu öldürülmüştür. Tekniklerine gelince , geneli kukla tabanlı olduğundan dolayı yakın dövüşlerde daha aktif olabilmesi için kendini en dayanıklı kuklası olan Hiruko’nun içine gizlemiştir. Kukla kullanabilmesinin dışında kum ve element tabanlı bazı teknikleride kullanabildiği görülmüştür.

Akatsuki  Akasuna no Sasori by arriku


Deidara : İwagakure’den kaçmış olan terörist bir ninjadır. Akatsuki’ye katılmadan önce bağımsız olarak bazı ülkeler yada guruplar adına bombalı eylemler yapan biriydi. Daha sonra İtachi ile yaptığı anlaşma gereği girmiş olduğu küçük dövüşte yenilince sözünü tutarak Akatsuki’ye katılmıştır. Akatsuki’deki ilk ortağı Sasori idi. Ama Sasori’in öldürülmesinden sonra yeni ortağı Tobi olmuştur. En son olarak Sasuke ile yaptığı savaşta hızını alamayarak onu öldürmek isterken kendini de havaya uçurarak öldürmüştür. Bunun dışında Deidara kil sanatının ustası olarak bilinir. Bu yüzden saldırılarını patlayıcı killer ile yapar. Avuçlarının içinde bulunan ağızlar yardımı ile patlayıcı killeri şekillendirerek onları canlandırır ve daha sonrada patlatır.

Deidara by vashperado


Kisame Hoshigaki : Kisame isminin manası “ Şeytan Köpek Balığı” dır. Kirigakure köyünün kaçak ninjası olup, Akatsuki’de İtachi’nin ortağıdır. Kisame geçmişte gizli Sis köyünün yedi kılıç ustasından birisiydi ve Felaket (Kaijin) olarak anılırdı. Başarısız olan Mizukage suikasti’nin ardından Sis köyünden ayrılarak akatsuki’ye katılmıştır Yapısal olarak diğer akatsuki üyelerine karşın daha sakin görünmesine karşın acı çektirmek ve rakibini kullarını bacaklarını parçalamaktan büyük zevk alır. Teknikleri genelde su elementi tabanlıdır. Bunun yanı sıra Kisame, Samehada (Köpek balığı derisi) adlı benzersiz bir kılıca sahiptir. Samehada kedisini sadece Kisame’nin kullanmasına izin verir. Fakat onu diğer kılıçlardan ayıran en önemli özelliği rakibi kesmeye değil rendelemeye yaramasıdır. Ayrıca akatsuki’den en fazla chakra’ya sahip olduğu bilinen kişidir.


Kisame by NosKing


İtachi Uchiha : Uchiha Itachi, Konoha'nın yetiştirdiği en güçlü ninjalardan birisidir. Aynı zamanda Uchiha Sasuke'nin abisidir. Ninja Akademisi'nden 7 yaşında mezun olup, Saringan'ı 8 yaşında kullanmayı öğrendi. 10 yaşında Chuunin rütbesine ulaşıp, kısa sürede ANBU'ya terfi ettirildi. 13 yaşında ise ANBU takım-liderliğine terfi etti. Kısa süre sonra Sasuke hariç tüm klanını öldürdü, ve Konoha'yı terketti. Bu olaydan sonra Konoha kaçak-ninjası olarak aranmıştır. Listelerde S-derecesinde bir suçlu olarak gözükmektedir.En güçlü özelliği ise Mangekyo Sharingan’a sahip olmasıdır. Son olarak Sasuke ile yaptığı savaşta tüm gücünü harcayarak ölmüş ve ölmeden önce sahip olduğu üç büyük göz tekniğini kardeşine transfer etmiştir. İtachi genelde güçlü olmayan rakiplerine karşı genjutsu kullanarak savaşır. Daha güçlü kişilere karşı ateş tabanlı yada kopyalamış olduğu tekniklerle dövüşür. Rakibi çok güçlü ise Mangekyou Sharingan’ının üç güçlü tekniği olan Amaterasu, Susano’o ve Tsukuyomi tekniklerini kullanır.

Itachi by Kaoruyagi


Hidan : Yuugakure’den kaçtığı bilinen ninja-rahip dir. Jashinizm ilkelerine göre hareket eden ve ona tapınması yüzünden ölümsüzlüğe kavuşan ağzı bozuk bir ninja dır. Her ne kadar ninjaya benzemesede daha çok Jashin’e(şeytani tanrı) tapınan bir Voodoo büyücüsü ile benzerlik göstermektedir. Akatsuki’ye Tobi’den sonra katılan en yeni üyedir. Ve kendisi gibi kısmen ölümsüz olan bir ninja oaln Kakuzu’nun ortağıdır. Asuma’nın bu ikili tarafından öldürülmesi üzerine harekete geçen konoha Ninjaları ile başlayan savaş esnasında Shikamaru Nara , Hidan’ı tuzağa düşürerek kendi klanına ait bir ormanda parçalara ayırıp öldürmüştür. Daha doğrusu toprak altında bırakmıştır. Hidan aslında pek ninja stili dövüşçü sayılmaz. Ne Genjutsu nede ninjutsu kullanabiliyor. Açıkçası dövüş stili taijutsu’ya bile benzemediğini söylemeliyim. Yapabildiği yegane tehlikeli teknik , rakibinin kanını ağzına aldığında başlayan Jashin aiyini’dir. Bu aiyin’in ardından ne zaman kendisine zarar verse , kanının tadına baktığı kişini o bölgesi zarar görür. Bunun dışında Hidan 3 tane geniş ağzı olan kızıl bir tırpana sahiptir.

Hidan by pokefreak


Kakuzu : Akatsukinin neredeyse en yaşlı elemanı olarak bilinir. Ayrıca ekibin finansal işlerinden sorumlu kişisidir. Akatsuki’deki ortağı Hidan’dır. Bunun özellikler bir sebebi vardır. Bu sebep Kakuzu’nun çok sinirli bir olmasından dolayı ekip arkadaşlarını bir anlık siniler öldürmesidir. Hidan ölümsüz olduğu için onu öldüremiyor yani Kakuzu dövüştüğü kişilerin kalplerini alarak uzun süre yaşamanın sırrını bulmuştur. Ayrıca bu kalpler sayesinde vücudundan çıkardığı yaratıklarla her elementi ustaca kullanabilir. Asuman’ın ölümünün ardından Konohalılar ile yapılan savaşın sonucunda Naruto’dan yediği Fuuton-Rasenshuriken ile vücudu delik deşik olarak öldürülmüştür.

KAKUZU by nixuboy


Zetsu : Hakkında en az bilgi verilen Akatsuki karakteridir. Orochimaru’nun ekipten ayrılmasıyla tek başına iş yapan zetsu, deidara’nında ölmesinin ardından Tobi ile takılmaya başladı. Genel olarak baktığımızda bitkiye benzeyeni adam olup, siyah ve beyaz olmak üzere çift kişilikli biridir. Ağaçlardan duvarlardan çıkabilmesini yanında genelde akatsuki’nin ayak işlerini yapar.

Zetsu by Asriel Chan


Tobi : Akatsuki’nin en gizemli karakterlerinden biri olması yanı sıra çok neşeli ve şakacı bir karakterdir. Yüzünü maskeyle kapattığı için kimse yüzünü tam olarak görememiştir. Ayrıca sağ gözünden 3 virgüllü Shringan vardır. Bunula birlikte efsanevi Uchiha babalarından Madara olduğunu idda eden Tobi’nin gerçek Akatsuki lideri olduğu sanılmaktadır. Yeteneklerine bakılacak olursa şimdili gösterebildiği en büyük yeteneği olay yerinden inanılmaz bir şekilde kaçabilmesi olmuştur…

Tobi by Omnisetsu


Konan : Hakkında pek fazla detaylı bilgi bulunmayan bir diğer karakterdir. Akatsuki Lideri Pein’e en yakın olan kişidir ve ortağıdır.Bu ikilide genelde Pein savaşma işini yapar. Konan iste diğer işlerde Pein’e yardımcı olur. Teknikleri ise tamamen Kağıt katlama sanatından (Origami) oluşur …

Konan by irusik666


Pein : (Pain = Acı) Ninjutusu’nun yaratıcısı olan Altı yolun gezgini Rikudou sennin’den sonra bilinen ilk Rinniegan kullanıcısıdır. Ayrıca akatsuki’de tüm emrileri veren liderdir. Kendisini tanrı olarak tanımlayan Pein, tüm dünyasını acı ve yıkım üzerine kuran bir kişidir. Toplamda altı ölü bedeni kontrol eder. Bu ölü bedenleri kontrol eden kişi Jiraiya’nın eski öğrencilerinden biri olan Nagato’dur. Tanrı olarak betimlenen bedenin ismi ise Yahiko’dur. Pein’in konoha’yı yıktıktan sonra ortaya çıkan Naruto ile yaptığı uzun savaş sonrasında 6 bedenin tümü öldürülmüştür. Daha sonra Naruto Nagato’ya ulaşarak yaptığı etkileyici konuşmadan sonra, Nagato kendi isteğiyle hayatını feda edip konoha’daki ölen bir çok kişiyi tekra diriltmiştir. Yeteneklerine bakılacak olursa tüm elementleri ana elementi gibi kullanma yeteneğine sahipti. Bunun dışında Rinniegan’ın özelliğinden dolayı altı ölü bedeni dirilterek kullanabilyordu. Ve tüm bu bedeblerin gördükleri şeyleri görebiliyordu. Ayrıca itme-çekme kuvveti, ölenleri diriltme, yaratık summonlama ve bunun gibi bir çok tekniği kullanan biriydi..

Pein by yang65


Uchiha Madara : Gerçekten yaşayıp yaşamadığı kesinlik kazanmasa bile bir çok delil Tobi’nin Madara olduğunu göstermektedir. Ayrıca akatsuki’yi kuran kişi olarak düşünülmektedir. Fakat İtachi’nin anlatımına göre Madara’da eski gücünün bir eseri kalmamıştır. Bu yüzden akatsuki’yi toplamış olabileceği konusunda teoriler vardır. Birde Kisame tarafından Mizukage’nin Madara olduğuda söylenmiştir…


Uchiha Madara by Mikutashi

Biyografi Konusu: Akatsuki nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ağustos 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Normalde akatsukı yı kuran yahıko dur ama onu teşvik eden Uchıha Madara'dır. Nagatoya rinneganı ve yahıko ya da akatsuki diye bir örgüt kurmasını söler .

Sponsorlu Bağlantılar
Uchıha Madara = İlk baslarda kendini Tobi karakteri ile tanırız ama sonradan kendi yüzünü bize gösterir . Kyuubi yi genjutsu altına alarak konaha köyüne saldırtırı ve yondaime(Minato , Naruto nun babası ) onu kendi ve eşi olan narutonun annesini naruto nun içine hapseder...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
narutonun annesini değil yondaime kendi ruhunun bir kısmını narutonun içine mühürler kyuubi (9 kuyruklu canavar) ile birlikte
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar animeyi izleyenleriniz varsa nagato rinneganı kendisi uyandırıyor kimsenin verdigi falan yok konohalılar tarafından annesi ve babası öldürülünce nagatoda o anlık öfke ile rinneganı uyandırıyor dikkat ederseniz görürsünüz