Arama

Chucky

Güncelleme: 13 Şubat 2019 Gösterim: 37.281 Cevap: 1
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Chucky
Gerçek Adı: Charles Lee Ray
Sponsorlu Bağlantılar
Doğum Yeri (Dirilme): Oyuncakçı Dükkanı
Milliyeti: Amerikan
Cinsiyeti: Erkek
Boyu: 70 cm
Kilosu: 15 kg

ARKANA DİKKAT BARBİ!

Charles Lee Ray, bir seri katil. Ama aşağılık adam vurulup öldüğüne göre her şey yolunda öyle değil mi? İnsanlar nasıl da yanılabiliyorlar. Bay Ray kara büyüde pek bir marifetli, öyle değil mi: hokus pokus, şeytani ruhunu el çabukluğuyla “İyi İnsan” oyuncak bebeğinin içine gönderir. Oyuncak bebeği, bir seri katilin yaşama dönen ruhu için uygun bir yer olarak görmeyebilirsiniz. Neden başka bir insan değil ya da en azından tehlikeli bir hayvan… Bilirsiniz ya canım şöyle fırsatını bulup da tekrar hayata dönüp etrafa ciddi hasar verebileceğiniz, acımasız, kötü bir şey olarak dönmek. Maalesef Oyuncak bebek Charles’ın bulabildiği tek şeydi. Ve böylece Chucky, bu plastik gövdenin içine hapsolur ve tek kurtuluş umudu gerçek kimliğini ortaya çıkarabileceği ilk insanın içine girmektir. Bu da, Andy Barclay adında bir oğlan çocuğu olacaktır.

Chucky, o bildiğiniz, seri katillerden, asıp kesen, sıcak kalpli manyaklardan biraz farklıdır. Bir kere insan değil. İkincisi plastikten yapılmış bir şeye ciddi bir zarar vermek çok zor. Üçüncü ve son olarak da sinir bozucu, küçük pisliğin teki. Mükemmel seslendirmesiyle (“One Flew Over the Cuckoo’s Nest” filmindeki yardımcı rolü ile hak ettiği Oscar’ı utanmadan reddeden ) Brad Dourif, bugüne kadarki 4 Childs Play filmlinde, karanlık, fakat biraz da komik olan Chucky karakterini yarattı.

Ekranlarımızı şenlendiren diğer tescilli kaçıklar gibi, Chucky de, bir yığın parlak iğneleyici söz ve numara olmadan tam donanımlı olarak sahaya çıkmış sayılmazdı. Bir parça parlak zeka ürünü olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak bu, onun korku dünyasına yapmış olduğu değerli katkıları azaltmaz. Dalga dalga kızıl perçemleri, bebek mavisi gözleriyle Chucky, orası senin burası benim diye dolaşıp, ikinci hayatında bir çıkış noktası arıyor. Hepimiz de öyle değil miyiz ki.. Katışıksız hayatlarımızdan o kaçışı hepimiz aramıyor muyuz? İki ayak boyundaki plastik bir gövdenin içinde hapis kalmak sizin canınızı sıkmaz, kızdırmaz mıydı? Bu boya ayakkabı satın almak bile bir kabusa dönüşecektir.

Kendi zamanı göz önüne alındığında, “Childs Play”, vahşet içeren filmler dünyasına eklenmiş tam olarak orijinal bir halkadır. Birkaç tane daha korkutucu öğe ile birkaç öldürme sahnesi daha olabilirdi belki, ama genelde oldukça iç açıcıydı. Daha sonraki bölümler, buna kıyasla tarz ve orijinallikten uzaktılar. Yine de oyuncak bebeği korku dünyasının büyük karakterleri arasında tutmaya yetti. Chucky’nin oyuncak bebek içine hapsedilmiş bir seri katilin ruhu olmasına rağmen, bugün bile hala bu karakterin, korku dünyasının kötülükle nam salmış karakterlerinden biri olmadığına inanıyorum. Üçüncü bölüm için yazılmış senaryo “Bakın kim Avlanıyor”, gayet açık bir şekilde kendini fazla ciddiye almayan bir korku filmini temsil ediyor. Bu da işe yarıyor. Serinin dördüncü filmi “Chucky’nin Gelini”nin çekilmesinin nedeninin, tarz sahibi, kendisi bir referans oluşturan korku filmlerine yönelik, o zamanlarda yükselen talebin artması olduğunu düşünebiliriz. Bu film bu talebi mükemmel olarak karşılamıştır.

Chucky, adamım! Sonuçta oyuncak bir bebek. Yürüyen, konuşan ve mağdurlarını sessizce avlayan korkutucu bir çocuk oyuncağı. Yılbaşında bir oyuncak bebek istemeyeceğimi biliyorum.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 13 Şubat 2019 15:21
Biyografi Konusu: Chucky nereli hayatı kimdir.
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
17 Ocak 2012       Mesaj #2
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Chucky

Sponsorlu Bağlantılar
MsGothje as Chucky 1 by MsGothje

CHUCKY chucky 7009268 1400 931

Chuckys a stud chucky 25649926 780 439

ChuckyThreeALL 468x332

Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..