Arama

Hitsugaya Toshiro

Güncelleme: 9 Temmuz 2012 Gösterim: 4.765 Cevap: 3
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
1 Temmuz 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Juuban Tai Taichou Hitsugaya Toshiro

Sponsorlu Bağlantılar
BleachWallpaperHitsugayaToushiro1
Görünüşü
Toshiro kısa boylu, turkuaz gözlü, kısa beyaz saçlı bir takım kaptanıdır. Bir ilkokul öğrencisi gibi görülür. Dünyada fazlasıyla dikkat çekicidir. Zampaktosunu saran yeşil bir kuşak sağ omzundan geçer. Kolsuz standart bir kaptan haorisi giyer. En genç takım kaptanıdır. Bir dahi olduğu düşünülür. İnsanların dünyasındayken siyah kısa kollu golf gömleği ve gri pantolon giymiştir. Bunun yanı sıra Karakura Lisesi’nin üniformasını da giydiği görülmüştür.

Kişiliği
Özgür ruhlu teğmeni Matsumoto Rangiku’nun aksine, Toshiro olgun ve ciddi biridir. Kişilik farklılıklarına rağmen birbirlerine oldukça yakın görünürler. Toshiro insanların dikkatini ne kadar çektiğine aldırış etmez. Bir çocuğa benzemesine rağmen bunun dile getirilmesinden ve ona ilkokul öğrencisi denmesinden nefret eder. O kendisinden büyük olan çocukluk arkadaşı Hinomori Momo’ya karşı aşırı korumacıdır. Yaz mevsiminden ve sıcak havalardan nefret eder.

En sevdiği yiyecek karpuzdur. Oldukça sıkı çalışır fakat çalışmaları fazla uzun sürmez. İnsanlara karşı oldukça soğuk bir tavrı vardır. ‘Kaptan Hitsugaya’ ya da adının saygısız bir şekilde kullanılmasına tahammül edemez.
Hinomori ona ‘Hitsugaya-kun’ şeklinde hitap etmektedir. Henüz bir shinigami olmadığı zamanlarda ise ‘Shiro-chan’ (Shiro beyaz demektir. Ve ‘chan’ eki kendinden küçük olduğunu ya da sevimli olduğunu vurgulamak için kullanılmaktadır.) şeklinde hitap edermiş. Hala zaman zaman Ukitake’nin ona Shiro-chan dediği olmaktadır. Ve bu isim onu gerçekten rahatsız etmektedir. Saç renginden dolayı böyle bir hitapla karşılaştığının farkındadır.

Geçmişi
Hitsugaya Toshiro Batı Rukongai’in 1. Bölgesinde doğmuştur. Orada büyük annesi ve Hinomori Momo ile yaşamıştır. Hitsugaya, Hinomori’yle alay etmeyi ve onunla karpuz yemyi seven bir çocuktu. Onlar oldukça yakın iki arkadaşlardı.
Eğitimsiz ve oldukça küçük olduğu halde zampaktosu Hiyorinmaru’nun çağrısını duyabiliyordu. Buna rağmen kimseye söylemiyor, bunu hiç bitmeyen bir rüya olarak nitelendiriyordu.
Beyaz saçları, gözlerive soğuk duruşu nedeniyle insanlar ondan korkuyorlardı. Yalnızca Hinomori ve büyükannesi ondan korkmuyordu. Sonrasında fark ettiler ki büyükannesi her geçen gün daha da zayıflıyordu.

Hitsugaya’ya kaba bir dükkan sahibi nazik davranmadığı bir zamanda ilk kez Matsumoto Rangiku’yla karşılaştı. Matsumoto küçük bir çocuğa hiçbir şey yapmadığı halde yalnızca görünüşünden dolayı kaba davranan dükkan sahibine yüksek bir ses tonuyla yaptığının yanlış olduğunu anlattı.

O gece dev kanatları ve yineleyen sesiyle dev, buz mavisi, ejderha canlı bir hayalle ona bir kez daha göründü. Rüyasında olan şeyler her zaman olduğu gibi olmasına karşın, rüya çok daha belirgindi. Ejderha ona ısrarla adını söylemeye çalışıyordu. Ama güçlü soğuk rüzgarların boğukluğunda adını ona duyuramıyordu. Rüyasından terler içinde uyanır. Üzerinde Rangiku’nun durduğunu görünce şaşırır. Rangiku ona hemen ruh gücünü kontrol altında tutmayı öğrenmesi gerektiğini söyler. Ve büyükannesini hasta edenin onun yeteneği olduğunu açıklar. Sonrasında ruh gücünü kontrol etmeyi shinigami olarak öğrenebileceğini ve shinigami olması gerektiğini söyler. Onun güçlü olduğunun farkındadır. Eğer ki büyükannesinin yanında kalmaya devam ederse onu öldürebileceğini söyler. Gördüğü rüyayı Rangiku’ya anlatır. Ve Rangiku da rüyasında gördüğünün zampaktosu olduğunu açıklar.

Kısa bir süre sonra shinigami olmak istediğini büyükannesine söyler. Büyükannesi Hitsugaya’nın bu sürpriz kararı için sevinir.

Hitsugaya Shinigami Akademisine girdi ve yeteneği sayesinde en genç mezun oldu. Hinomori ona alışkanlık gereği ‘Shiro-chan’ şeklinde hitap etmeye devam etti. Toshiro shikai seviyesine ulaştığında ancak ona ‘Hitsugaya-kun’ demeye başladı. Son derece yetenekli ve bilgiliydi. Hiç hız kaybetmeden 10. Takımın kaptanı oldu. Soul Society Tarihinin en genç takım kaptanı olarak anılır oldu.

Yetenek ve Güçleri

Hitsugaya kılıcını etkin bir şekilde kullanmakta ve büyüklüğüyle rakibine üstünlük sağlamaktadır. Genelde onu mühürlü tutmayı tercih eder. Ama işler zorlaştığında shikai ve bankai seviyesinde zampaktosunu kullanır.(Sanırım zor durumdan hiçbir zaman kurtulamıyor.)
Hitsugayanın en önemli özelliği zekasıdır. O genç yaşında ve ilk denemesinde shinigamiliğe kabul edilen ve sınıfındaki en yüksek notlara sahip olan kişiydi. Ayrıca çok hızlı bir şekilde kaptan olması da zekasının ve yeteneklerinin şaşırtıcılığının bir sonucudur. O bunun sonucu olarak birçok şekilde adlandırılır. Renji ve Iba onu ‘dahi çocuk’ olarak adlandırır. Ichimar ise onu “Yüzyılda bir gelen göksel beyaz melek” olarak tanımlar. Shunsui yüz yıl içinde onun kendisini aşacağını belirtir.
Ruh gücü de zampaktosuyla aynı niteliktedir. İkisi de buz yeteneğine sahiptir. Rüh gücü çok büyük bir basınç oluşturur ve oldukça soğuktur.
Genç ve zayıf görünümüne rağmen Toshiro esnek bir savaşçı olarak kendini göstermiştir.
Yaşına rağmen güçlü içgüdülere ve savaş sezgilerine sahip olduğunu göstermiştir. Genel olarak en aldatmacalı oyunların bile farkında olarak savaşmıştır. Büyük Kumandan Yamamato tarafından dünyadaki görevler için genel olarak o görevlendiriliyordu.
Hitsugaya oldukça sık flaş adım kullanabilmektedir. Savaşta tehlikeli durumlardan kaçmak için bunu oldukça etkili bir biçimde kullanır.
Oldukça yüksek seviyedeki kidoları kullanabilmektedir.
Zampakto kullanmadan havada Hinomoriyi tek darbeyle bayıltmayı başarmıştır. Ancak o bu konuda diğerlerinde olduğu kadar iyi değildir. Daha çok zampaktosuyla birlikte savaşır.

Zampaktosu (Hiyorinmaru) (Buz Kralı)
Hiyorinmaru’nun salınmamış hali bronz renkli dört köşeli bir yıldızı andıran koruması dışında sıradan bir katanadır. Kını koyu mavi, kabzası ise açık mavidir. Kını bir buzdan oluşuyor gibi o kılıcını çekerken çözünür. En uzun zampaktolardan biridir. Yaklaşık olarak 1,4 metre uzunluğundadır. (Toshiro ise yalnızca 133 cm) Toshiro (kılıcıyla aynı boyda olduğu için(Benim yorumum ve büyük ihtimalle öyle)) onu sırtında taşır. Hiyorinmaru, Toshiro’nun sürekli rüyasında gördüğü ejderdir. Ichigo gibi güçleri ilk uyandığı andan itibaren onunla oldukça yakın bir bağı olmuştur. Hiyorinmaru Soul Society’deki tüm buz tipi zampaktoların en güçlüsüdür. Bu nedenle onun yeteneklerini kullanmak için suya ihtiyacı yok gibidir. Ancak etraftaki su onun gücünü artırır.


***Shikai:
Serbest bırakılma komutu “Donmuş Göklerin Üzerinde Oturan Hiyorinmaru” dur. Shikai formunda hilal şeklindeki bir bıçak uzayabilen bir zincirle kabzasına bağlıdır. Zincir bir saldırı yapmak için ya da hedefi bağlamak için kullanılabilir. Ayrıca Toshiro onu hedefi şaşırtmak için de kullanır.
Hiyorinmaru, Toshiroya suyu ve buzu kontrol etme yeteneği sağlar. Kılıcının ucundan büyük bir ejderha çıkmasını olanaklı kılar. Ejderha temas ettiği her şeyi anında dondurur.
En güçlü buz tipi zampakto olan Hiyorinmaru’nun temel güçlerinden biri de Tenso Jurin (Göklere Boyun Eğdiren) dir. Onu çevreleyen atmosferdeki suyu kontrol etmesini sağlar. Hem shikai, hem de bankai formunda bu yeteneği kullanabilir. Ancak Hitsugaya henüz bunda tam olarak ustalaşmış değildir. Bu nedenle çevresindekileri öldürmemek için daha emin olduğu teknikleri kullanır.

***Bankai:
Daigurn Hiyorinmaru (Çevirisi için lütfen gülmeyin ( Büyük Gürleyen Parlak Soğuk Ay))
Hiyorinmaru’dan buz Toshiro’nun üzerine doğru akmaya başlar. Sağ elinde bir ejderha kafası oluşur ve sağ kolu tamamıyla buzla kaplanır. Aynı zamanda sırtında buzdan kanatlar oluşur ve kanatların üzerinde dört yapraklı bir çiçeği andıran mor, üç yıldız oluşur. Yıldızlar Toshiro’nun bankai kullanma süresini gösterir. Henüz ustalaşamadığı için bankaisini sınırlı bir süre kullanabilir. Yıldızlar yavaşça erir. Ama onun kullandığı güç de onların daha hızlı erimesine neden olur. Ayrıca uzun bir de buzdan kuyruğu vardır. Ayaklarında da buzdan pençeler oluşur. Bu buz uzuvlarını hareket ettirebilir ve savaşta kullanabilir.
Bankai formunda birkaç fazladan yeteneğe sahip olur.
  • Sennen Hyoro(Bin Yıllık Buz Hapsi):Hitsugaya rakiplerinin etrafında buzdan sütunlar oluşturur. Ve bu sütunlar arasında rakibinin sıkışmasını sağlar. Rakibi hiçbir yolla sütunlardan kurtulamaz.
  • Ryusenka(Ejderi Selamlayan Çiçek):Büyük bir buz patlamasıyla rakibi ve etrafı tamamen donar, buzun parçalanmasıyla rakibi de hayatını kaybeder.
  • Savunma amacıyla kanatları kapanır ve bir küre şeklini alır.
  • Hyoten Hyakkaso(Gökyüzünde Dondurulmuş Yüz Çiçek Cenazesi):Bu yetenek Tenso Jurin’in bir uzantısıdır. Bankaisi aktifken kullanmaktan hoşlanmamakta ve nadiren kullanmaktadır. Büyük bir buluttan yoğun miktarda kar yağmaya başlar ve değdiği her yerde buzdan çiçeklere dönüşür. Rakibinin hareket etmesini önler. Düşen son çiçekle rakibinin hayatına son verir.
  • Bankai formundayken buzdan olan uzuvlarının zarar görmesi önemli değildir. Çünkü yeterli miktarda su olduğu sürece kendini yenileyebilir.
  • Buzdan kendi ve ya başkalarının klonlarını oluşturabilir ve düşmanlarını yanlış hedef peşinde koşturabilir.
  • Gencho Tsurara(Buz Salkımı Topluluğu):Havada oluşturduğu buz hançerlerinin rakibinin üzerine yağmasıyla tamamlanan bir tekniktir.


Ek Bilgi
  • Shonen Jump dergisinin yaptığı son ankete göre en sevilen karakterdir.
  • Zampaktosu da en sevilen zampaktodur, bankaisi ise 16. sıradadır.
  • Saldırı yeteneği yüzde seksendir.
  • Savunma yeteneği yüzde seksendir.
  • Hareket hızı yüzde doksandır.
  • Kido kullanma yeteneği yüzde doksandır.
  • Savaş sırasında zekasını kullanma seviyesi yüzde seksendir.
  • Fiziksel dayanıklılığı yüzde seksendir.
  • Paku Romi tarafından seslendirilir.
  • Boyu 133 cm’dir ve 28 kg ağırlığındadır.
  • Doğum günü 20 Aralıktadır.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Hitsugaya Toshiro nereli hayatı kimdir.
In science we trust.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hitsugaya Toshiro

Sponsorlu Bağlantılar
toushirou


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012       Mesaj #3
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Sennen Hyoro(Bin Yıllık Buz Hapsi): Hitsugaya rakiplerinin etrafında buzdan sütunlar oluşturur. Ve bu sütunlar arasında rakibinin sıkışmasını sağlar. Rakibi hiçbir yolla sütunlardan kurtulamaz.



Hyoten Hyakkaso(Gökyüzünde Dondurulmuş Yüz Çiçek Cenazesi): Bu yetenek Tenso Jurin’in bir uzantısıdır. Bankaisi aktifken kullanmaktan hoşlanmamakta ve nadiren kullanmaktadır. Büyük bir buluttan yoğun miktarda kar yağmaya başlar ve değdiği her yerde buzdan çiçeklere dönüşür. Rakibinin hareket etmesini önler. Düşen son çiçekle rakibinin hayatına son verir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Hitsugaya vs. Harribel

hitsugayavshalibel

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.