Arama

Ejderha (Dragon)

Güncelleme: 22 Ocak 2013 Gösterim: 4.018 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
6 Ekim 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
EJDERHA
Msxlabs.org & Temel Britannica
Sponsorlu Bağlantılar

Ejder olarak da bilinir. Pek çok ulusun masallarında ejderhalardan söz edilir. Yunanca drakon sözcüğü eskiden büyük yı­lanlar için kullanılırdı. Bunlar timsaha ben­zer, derileri pullu, yarasa gibi kanatlı, kosko­caman ağızlarından alev püskürten düşsel yaratıklardı.


Böyle bir yaratığın kimin hayal ürünü olduğu bilinmemekle birlikte Çin masalların­da ejderhalara çok yer verildiği için, büyük bir olasılıkla bunun doğu halklarından kay­naklandığı düşünülür. Çin'de imparatorluk arması bir ejderhaydı. Bazı Japon tanrıları da ejderha görünümündedir. Mısır ve İbrani efsanelerinde ejderhalar kötü ve güçlüdür. Oysa Yunan efsanelerinde ejderha daha az önem taşır ve her zaman o kadar kötü değildir; akıllı ve iyi de olabilir. Ejderhaların mitolojide Altın Post gibi bir hazineyi ya da Delfi'deki tanrı Apollon'un tapınağı gibi kut­sal yerleri koruduğuna da rastlanır.

Kuzey Avrupa kültürlerinin kahramanlık öykülerinde ise ejderha insanların birtakım iyi şeylerden yararlanmalarını engelleyen kö­tü bir güçtür ve ejderhayı öldürebilmek bir kahramanlık sınavıdır. Eski Türk masalların­da da ejderha kötülük simgesidir. Örneğin "Billur Köşk" masalında ejderha köyün suyu­nu keser; "Zümrüd-ü Anka" da ise padişah ejderha yüzünden bahçesindeki ağaçtan iri ve kızıl elmaları toplayıp yiyemez ve en küçük oğlu olan yiğit şehzade bu ejderhayı öldürme­yi başarır.

Ejderhalar tarihöncesi çağlarda yaşayan dev sürüngenleri andırır. Oysa bunların soyu insanın ortaya çıkışından çok önce tükendi­ğinden bu yaratıkları bilen insanların bulun­masına olanak yoktur. Gene de, Avrupa'da ilkel mağara adamlarının yaşadığı çağlarda belki de birtakım dev sürüngenler vardı. Ejderha efsaneleri de bu yaratıklardan kay­naklanmış olabilir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Ejderha (Dragon) nereli hayatı kimdir.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
sailla - avatarı
sailla
Ziyaretçi
22 Ocak 2013       Mesaj #2
sailla - avatarı
Ziyaretçi
Ejderhalar
Bir ejderhanın alevi 1000 dereceye ulaşabilir. Ejderhalar ana dişlerinden salgıladıkları zehir ile alev püskürtür. Kanatları yarasaya benzer. Kanatlarındaki kemikler ile ayak parmağı kemiklerinin türü aynıdır. Tırmanmak için kanca gibi tırnakları vardır. Ejderhaların çoğunun fulları ok ve mızrağa dayanıklıdır. Ejderhalar yumurta ile çoğalır. Her bir ejderhanın yumurta boynuzu vardır. Bu boynuzla yumurtayı kırdıktan sonra boynuz düşer. Ergenlikte ejderhalar duyduklarını taklit eder ve mücevher biriktirmeye başlar. Ejderhaların mücevher biriktirmesinin nedeni onların üstüne yatıp karın bölgelerini mücevherlerle sertleştirmektir. Erkek dişiye kur yaparket ücevher götürür. Ejderhaları evcilleştirmek için büyüler olduğu gibi doğal yöntemlerlede evcilleştirilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Ejderha türleri
  • Kuyu ejderhası (Draco troglodytes)
  • Keseli ejderha (Draco marsupialis)
  • Amerika bacaksız ejderhası (Draco americanus tex)
  • Solucan ejderha (Draco serpentalis)
  • Keseli ejderha (Draco marsupialis)
  • Yılan kuyruklu (Draco africanus)
  • Avrupa ejderhası (Draco occ. Magnus)
  • Asya lungu (Draco orientalis)
  • Tibet ejderhası (Draco montana)
  • Buz ejderhası (Draco occ. maritimus)
  • Meksika bacaksız ejderhası (Draco americanus mex)


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

5 Nisan 2007 / BlueNighT Hayali Karakterler
27 Haziran 2011 / Daisy-BT X-Sözlük
2 Haziran 2009 / RuffRyders Oyunlar
8 Mart 2011 / RuffRyders Oyunlar