Arama

Harley Quinn

Güncelleme: 20 Temmuz 2017 Gösterim: 8.179 Cevap: 4
Kaan254 - avatarı
Kaan254
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015       Mesaj #1
Kaan254 - avatarı
Kayıtlı Üye

Harley Quinn

Bruce Timm ve Paul Dini tarafından oluşturulmuş kurgusal bir karakterdir.

Sponsorlu Bağlantılar
DC Comics'teki kötü kahramanlardan biridir. Batman'in düşmanlarından biridir. İlk olarak Batman: Animated Series'in 22. bölümünde (Joker's Favor) görülmüştür. Batman'in düşmanı The Joker'in yardımcısıdır.

Harley Quinn, aslında Arkham'da çalışan bir psikiyatrdır. Joker'in Batman'a yenilmesinden ve Arkham'a getirilmesinden sonra Harley, Joker'e aşık olur ve onun Arkham'dan kaçması için ona yardımcı olur. Joker'le birlikte Arkham'dan kaçar ve onunla birlikte çalışmaya başlar. Poison Ivy'nin kendisine enjekte ettiği antitoksinler ona süper-insan gücü, çeviklik ve toksinlerine karşı bağışıklık kazanmıştır.
Harley Quinn arkham city

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Temmuz 2017 22:44
Biyografi Konusu: Harley Quinn nereli hayatı kimdir.
Özgürsem sürekli koştuğumdandır
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Ekim 2015       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  daddy_s_lil_monster___digipainting_by_lasse17-d92v6x7.png
Gösterim: 6352
Boyut:  1.39 MB
Daddy's lil Monster - DigiPainting by Lasse17 on deviantART
Sponsorlu Bağlantılar

🌘 🚀
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
9 Ekim 2016       Mesaj #3
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Gerçek adı

Harleen Frances Quinzel

’dir. Harleen, Arkham Asylum’da staj yapan bir psikiyatristti. Okulun en başarılı öğrencisi olmasını geçtim, ödüllü bir jimnastikçiydi hatta bu sayede Gotham Üniversitesi’ne bursla girmişti. Peki hem güzel, hem zeki hem yetenekliyken ne yanlış gitti de bu kızcağız sapıttı? Çok basit. “Ben çok yanlış anlaşıldım” diye kendisini başarıyla pazarlayan bir manyağa aşık oldu. Tanıdık geldi mi? Pek çok kişiye tanıdık gelmiş olduğunu karakterin kazandığı sempatiden anlamamak mümkün değil.
hq 1

Harleen, Arkham’daki hastaları incelerken Joker’e ilgi duymaya başladı. Onu analiz etmek ve terapi seansı uygulamak için defalarca gönüllü oldu. Ne olduysa bu seanslarda oldu zaten. Joker, Harleen’in mesleki ilgisini kazanmakla kalmayıp onu baştan çıkardı. Kız öyle fena aşık oldu ki, ayakları yerden kesildi ve Asylum’dan kaçmasına yardım etmekle kalmayıp, ortağı Harley Quinn’e dönüştü.

Aşk Nelere Kadir


Joker’le olan ilişkisi çizgi roman tarihindeki en kompleks ve gerçekçi aşk hikayesi olabilir (Tabii aşk hikayesi demek ne kadar doğru, belki saplantı diyebiliriz). Harley’in Joker’in aşkından tek kazancı Arkham’dan birkaç kez kaçmasına yardım ettikten sonra doktorluk lisansının iptal edilip bir zamanlar incelediği hastaların arasına konmak olmuştur. No Man’s Land’e konu olan büyük deprem sırasında Arkham’dan kaçarak Harley Quinn’e dönüşür.

Joker genel olarak bu ilişkiyi kabul eder, ama istismarın bini bir paradır, Harley’le şakalaşır, flört eder ama genelde öyle kötü davranır ki sizin içiniz acır. Joker de taştan değildir sonuçta, ama bir şeyler hissettiğini anladığında verdiği en hafif tepki rahatsızlık, en aşırısı ise Harley’i öldürerek kurtulmaya çalışmak olur (Şimdi bu yazıda çok fazla psikologluk tasladığımın farkındayım ama manevi taciz gibi başlıkları okursanız, istismarcı tarafın yavaş yavaş karşı tarafı yok etmeye başladığını görürsünüz. Tabii Joker olunca süreç ağır olmuyor, tuttuğu gibi roketle fırlatıveriyor).

Harley’nin ‘yakın’ olduğu kişilere lakap takma huyu vardır. Jokere “Mr. J”, “Puddin” gibi sevgi pıtırcığı şeyler, Poison Ivy’e ise “Red” der. Sesi de cırlaktır malum, kabul ediyorum çok dinleyince insanın şiddet dürtüleri oynuyor.

Poison Ivy Ne Alaka?


Joker onu roketle fırlattı demiştim ya, işte o roket Robinson Parkı’na çakıldı ve bu esnada tanıştılar. (Animated Series’deki tanışmaları bu kadar vurucu değil, birlikte polisten kaçarken olur) Ivy’nin başta niyeti onu öldürmektir, ama bakar ki ölmek Harley’nin umrunda değil, merak eder. Bizimki de anlatır hikayesini. Kıza acıyan Ivy, ona Joker ve Batman’den intikam almayı teklif eder. Ona bakarak sağlığına kavuşmasını sağlar, hatta ona zehirlere karşı bağışık olmasını sağlayacak bir serum enjekte eder. Ne
suicide squad harley quinn margot robbie fun meme gif 4
var ki, bu emekleri karşılığını görmez. Harley sadakatten nasibini almış biri değildir, daha doğrusu sadakat kavramı için fazla kaotik bir karakteri vardır ve o sırada Batman’den intikam almak umurunda değildir. Tüm gücüyle nefret ettiği kişi Joker’dir. Bu nedenle onu ele geçirmek için Batman’le işbirliği yapar. Tam Joker’i yakalayıp öldüreceği sırada, bilin bakalım ne olur?

Joker özür diler. Bizimkinin de yüreği erir ve affeder. Ne olacak canım, adam seni roketle fırlatmıştı, ilişkilerde olur böyle şeyler. Bu özür ve ani affetme sahnelerini onların ilişkisinde daha çok görürüz.

Poison Ivy o dönem için ortaklıklarını bitirir tabii, ama büyüklük bende kalsın diye Harley’e abla tavsiyesi verir;
“Kızım… Sana o soytarıdan hayır gelmez!”
Bunu pek çoğumuz duymuşuzdur (çoğumuza Poison Ivy söylemez, belki daha iyi dinlerdik), tabii sıfat serseri/ sorumsuz/ havai/ olarak değişebilir. Ve ne yazık ki çoğu kişinin kaderi de doğru olanı yapıp sorunlu taraftan kurtulmak yerine, karakterinin ona benzemesini göze almaktır. İşte Harley’nin metaforik trajedisi kısmen budur. Neden kısmen? Harley kendisi de az manyak değildir de ondan. Bunun büyük bir nedeni yalnızlığıdır. Ailesinden sevgi görmemiştir, kendi kızını bile dolandırmaktan çekinmeyen bir baba (bir daddy issues vakası diyebiliriz evet), işsiz bir tembel olan erkek kardeşi ve annesi onun sorunlarını anlamaktan hayli uzaktır. Bilakis, Harleen’in psikiyatriye en baştan ilgi duyma nedeni de çoğu sorunlu çocuk gibi ailesini anlayarak kendini kurtarmaya çalışmaktır zaten. İçiniz acımadı mı? Şimdi sorarım size, insan nasıl bu kızı kendine yakın hissetmez?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 20 Ağustos 2017 11:54
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
10 Ekim 2016       Mesaj #4
perlina - avatarı
Ziyaretçi
suicide squad movie poster harley quinn
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
11 Ekim 2016       Mesaj #5
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  suicide-squad-5120x3200-harley-quinn-best-movies-of-2016-11426.jpg
Gösterim: 3085
Boyut:  233.3 KB
Harley Quinn
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

19 Temmuz 2012 / Misafir Sinema ww
8 Mart 2016 / _AERYU_ Asker ww
10 Mayıs 2008 / estudiantes Sinema ww
5 Mayıs 2012 / KisukE UraharA Hayali Karakterler