Arama

Will Graham

Güncelleme: 8 Şubat 2015 Gösterim: 2.941 Cevap: 0
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
8 Şubat 2015       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Will Graham
Vikipedi,Özgür Ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Will Graham,Thomas Harris'in "Kızıl Ejder" (1981) romanının ana karakteridir. Will bir FBI profil çıkarma görevlisidir ve bir seri katil olan Hannibal Lecter'i ele geçirmekle sorumludur ayrıca Will daha sonra bir seri katil olan Francis Dolarhyde'ı yakalamıştır. Hem romanda hem de film adaptasyonlarında,Will'in psikopatlar ile empati kurabilme yeteneğine yer verilmiştir. Will bu yeteneğini iğrenç bulmaktadır. Will'in ayrıca çok gelişmiş bir görsel hafızası vardır,görsel hafızası Dr. Lecter'ın 'kiyle yarışabilecek düzeydedir.

"Kızıl Ejder" bizlere Will Graham'ın geçmişini anlatır. Louisina'da parasız bir şekilde büyümüştür ve sonunda New Orleans'a yerleşmiştir ki burası onun bir adam öldürmüş dedektife dönüştüğü yerdir. Adli Tıp alanında "George Washington University" 'den mezun olmak için New Orleans'dan ayrılır. Burada derece almayı başardıktan sonra FBI'ın suç laboratuvarlarında çalışmaya başlar. Graham hem suç laboratuvarında hem de alan incelemelerinde bulunmuştur ve Graham FBI akademisinde öğretmen olarak görevlendirilmiştir. FBI'daki kariyerinde,Will'e alan incelemeleri sırasında "Özel Araştırmacı" denilmiştir.

Will'in ilk büyük vak'ası "Minnesota Shrike" adı verilen ve üniversiteli kız öğrencileri sekiz ay boyunca öldürmüş olan bir seri katildir. 1970'lerde şüphelinin evinde "Garrett Jacob Hobbs" 'u ailesini öldürmek üzereyken yakalar. Graham "Garret Jacob Hobbs" 'un eşini yerde hançerlenmiş olarak bulur ve ölmeden önce ellerini kavrar. Graham hemen kendi kızının boynunu kesen "Garret Jacob Hobbs" 'u vurur ve öldürür. Kız yaşamayı başarır ve hayatı boyunca devam edecek yoğun psikoterapi seansları alır. Graham bu olaydan son derece etkilenmiştir ve "Bethesda Naval Hospital" hastahanesinde bir ay kadar kalmıştır. Will Graham bir ay sonra FBI görevine geri dönmüştür.

1975 yılında, Will "Chesapeake Ripper" isimli seri katilin izini sürmüştür,bu seri katil kurbanlarının iç organlarını çıkarmaktadır.Will, iki adet bıçak darbesi almış olan bir kurbanın bıçak yarasının iyileştiğini fark eder,sağlık kayıtlarına göre kurban yarayı beş yıl kadar önce bir av kazasında almıştır. Will,kurbanı acil odasında tedavi eden "Dr.Hannibal Lecter" 'ı izlemeye başlar. Şöhretli bir psikiyatr olan "Dr. Lecter" 'a hastanın vücudunda herhangi bir şüpheli duruma rastlayıp rastlamadığını sorar. İlk buluşmalarında Lecter çok fazla birşey hatırlamadığını idda eder. Graham,Lecter'i ofisinde görmek için geri döner ve aradığı katilin aslında "Dr. Hannibal Lecter" olduğunu fark eder. Graham,Lecter'in ofisinden çıkar ve "Baltimore Bölge Ofisi" 'ne bir arama yapar. Lecter durumu farketmiştir ve ayakkabılarını çıkarmıştır. Sinsice yaklaşarak Graham'ın karnını bıçaklamıştır. Lecter bir "Linoleum Bıçağı" kullanmıştır,neredeyse bağırsaklarını dışarı çıkaracaktır. Daha sonra ofise gelenFBI ajanları ve "Maryland Eyalet Askerleri" Lecter'i yakalarlar ve tutuklarlar. Graham aylar boyunca hastahanede kalır ve iyileşir. Kısa bir süre sonra Will kendisine ipucu veren şeyin ne olduğunu fark eder. Antika bir resim olan "Wound Man" ile katilin kurbanlarının öldürülüş tarzı tamamen aynıdır. Graham Lecter'i yakalamış ve şöhret sahibi olmuştur. FBI'ın efsanelerinden biri olarak saygı görmüştür. Bir bulvar gazatesinin röportaj görevlisi olan "Freddy Lounds" Will'in iyileştiği odanın gizlice resimlerini çeker ve onu "National Tattler" 'da küçük düşürür. Graham bir süre daha hastahanede kaldıktan sonra iyileşir.

1978 yılında,Will karısı Molly ile yaşamaktadır. Molly ile Lecter vak'asından bir yıl sonra tanışmıştır ve Willy adında bir üvey oğlu vardır. Florida,Sugarloaf Key'de yaşamaktadırlar. Eski patronu "Jack Crawford" Graham'ı "Tooth Fairy" (Diş Perisi) takma isimli seri katili yakalamak için FBI'a yardım etmesi konusunda ikna etmeye çalışır. "Diş Perisi" Ay'ın farklı evrelerinin görüldüğü günlerde iki aile öldürmüştür. Birinci cinayeti Birmingham ve ikincisini de Atlanta'da işlemiştir. Suç olaylarını inceledikten sonra Graham "Dr. Hannibal Lecter" 'a akıl danışmaya karar verir. Dr Lecter. "Baltimore Eyalet Hastahanesi" 'nde suçlu akıl hastalarının yattığı bölümde tutukludur. Lecter, Will ile sadece alay eder ve daha sonra "Diş Perisi" 'ne Will'in ev adresini içeren bir mektup yollar. "Francis Dolarhyde" (Diş Perisi) mektubu alır ve Will'in karısı ve üvey oğlu tehlike altındadır. Aile ilk olarak Crawford'un kardeşinin yazlık evine giderler fakat daha sonra Molly Willy'yi eski kocasının ebeveynlerinin Oregon'daki evine götürmeye karar verir. Lecter,Francis Dolarhyde'i aramaya devam eder ve "Freddy Lounds" 'u Hannibal Lecter ve Francis Dolarhyde arasındaki kodlu iletişim sistemini çözmek için kullanır. Will,Freddy Lounds'a yanlış bilgi verir. Will,Francis Dolarhyde'ın cinsel iktidarı olmayan bir eşcinsel olduğunu söyler. Öfkeli Francis Dolarhyde,Lounds'u kaçırır ve acımasızca öldürür. Will,Crawford ve FBI ajanları Francis'i yakalamak için evine giderler. Francis'in yanında kör kız arkadaşı Reba McClane vardır ve Francis evde yanık bir şekilde bulunmuştur,intihar etmiştir. Will,Reba'yı kurtarır ve onu teselli eder ve evine geri döner. Francis Dolarhyde'ın terörünün bittiğini umut eder.

Dolarhyde'ın görünen intiharı aslında kurmaca bir oyundur. Francis eski bir kurbanını vurmuştur ve Reba'yı sanki kendisi ölmüş gibi kandırmıştır. Dolarhyde,Will ve ailesine Florida'daki evlerinde saldırı ve Graham'ın yüzünü bıçaklarken ,Graham'ın karısı tarafından öldürülür. Graham ve ailesi ölmemiştir fakat Graham'ın yüzü şekilsiz kalmıştır. Bir süre sonra Will Dr. Lecter'dan bir mektup almıştır. Mektupta Lecter ona iyileşme süresinde bol şans dilemiş ve çok çirkin kalmamasını dilediğini yazmıştır.

Biyografi Konusu: Will Graham nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

15 Ekim 2015 / Daisy-BT Bilim ww
11 Mayıs 2011 / AndThe_BlackSky Sanat ww
5 Aralık 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
8 Ekim 2009 / ThinkerBeLL Sinema ww
24 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww