Arama

Hatsune Miku

Güncelleme: 17 Ağustos 2017 Gösterim: 5.002 Cevap: 0
serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2017       Mesaj #1
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
Hatsune Miku

Sponsorlu Bağlantılar
img MIKU us

Hatsune Miku bazen Miku Hatsune olarak anılır, Crypton Future Media tarafından geliştirilen ve bir Vocaloid şarkı sentezleyicisi uygulaması tarafından seslendirilen
bir insansı karakterdir. Hatsune Miku uzun, turkuaz renkli ve çift kuyruklu saçları ile, 16 yaşında bir kız olarak tasvir edilir.

Yamaha Corporation'ın Vocaloid 2 ve Vocaloid 3 şarkı sentezleme teknolojilerini kullanır. Aynı zamanda Crypton Future Media'nın bir şarkı sentezleyici VSTi eklentisi olan Piapro Studio'yu da kullanır. Vocaloid 2 motorunu kullanarak satılan ikinci Vocaloid'dir ve Vocaloid 2'nin Japon versiyonunu kullanan ilk Japon Vocaloid'idir. Sesi Japon ses aktrisi Saki Fujita'dan modellenmiştir. Hatsune Miku, animasyonlu bir projeksiyon olarak birçok konserde sahne almıştır.

Karakterin adı Japonca'da ilk (hatsu), ses (ne) ve gelecek (miku) anlamına gelen kelimelerin birleşmesinden gelmekte olup;
dolayısıyla "geleceğin ilk sesi" anlamına gelmektedir.

Hatsune Miku, Yamaha'nın vokalleri olan Meiko ve Kaito'nun piyasaya sürülmesinden sonra, Crypton Future Media tarafından geliştirilen ilk Vocaloid'dir.

İngilizce ve Japonca bir Vocaloid'in geliştirilmesinin ardından, o Vocaloid'e verilecek olan "Hatsune Miku" ismi, Vocaloid 2'nin duyurularından kısa bir süre sonra kararlaştırıldı.

Aslında ilk amaçlanan karakter tasarımı farklıydı, fakat ilk tasarım geciktiği için, daha sonra Megurine Luka isimli bir Vocaloid için kullanıldı.

Miku, Kagamine Rin/Len ve Megurine Luka'nın da yer alacağı "Character Vocal Series" isimli bir Vocaloid serisindeki ilk Vocaloid olarak tasarlanmıştı.

Vocaloid'lerin her biri belirli bir konsepte ve sese sahipti.

Miku, Yamaha'nın Vocaloid 2 teknolojisini kullanarak inşa edildi ve daha sonra yeni motor sürümlerine güncellendi.

Kendisi, Japon ses aktrisi Saki Fujita'nın kontrollü ses numuneleriyle yaratıldı.Tüm bu
numunelerde, teker teker söylenmiş Japonca ses örnekleri bulunmaktadır ve bu ses örnekleri bir arada kullanıldığında, anlamlı cümleler ve şarkı sözleri yaratılabilmektedir.

Sentezleyici motor tarafından bu ses numuneleri adım adım dizilerek bir araya getirilir ve Vocaloid yazılımı içerisinde bir klavye şekline bürünerek kullanıcının hizmetine sunulur.

Crypton, Hatsune Miku'yu 31 Ağustos 2007 tarihinde yayımladı.

Crypton'un Miku'yu yayımlarken fikri şuydu:

"Şarkıların kaybolduğu yakın
gelecekteki bir dünyada bir android divası." Hatsune Miku, İngilizce sesli kitaplık da dahil olmak üzere 31 Ağustos 2013'te Vocaloid 3 için yayımlandı.

Miku, aslında firma tarafından geliştirilen ilk Vocaloid idi
fakat Yamaha Corporation'ın "Meiko" ve "Kaito"nun ticari sürümlerini yayımlamış olması sebebiyle, bu durum Miku'yu firma tarafından ticari olarak satışa çıkarılan üçüncü Vocaloid yaptı.

Özellikler

Miku'nun gelişimi boyunca Crypton,
diğer Vocaloid ses bankası yayıncıları tarafından kullanılanlardan farklı bir yaklaşım benimsemeye karar verdi.

Ürünün başarılı olmasının, son derece çekici bir sesin geliştirilmesi ile değil, sese bir görüntünün eklenmesiyle elde edilebileceğine karar verdi.

Miku, başlangıçta yalnızca profesyonel üreticilere yönelikti; amatör ve otaku piyasası henüz tam olarak oluşmamıştı ve bu yüzden başlangıçta bu piyasalara yönelik olması düşünülmemişti.Miku'nun imajını ortaya çıkarma görevi, manga sanatçısı Kei Garō'ya verildi.

Kei, Miku'yu tasarlarken, ona verilen tek talimat Miku'nun bir android olması ve renk şemasının (Yamaha'nın sentezleyicisinin imzasının turkuaz olması sebebiyle) turkuaz olması idi.

Miku'nun eteği ve çizmeleri üzerindeki tasarım, sentezleyici yazılımın renklerini temel alır ve çubuklar da, programın kullanıcı arayüzü içindeki gerçek çubukları temsil eder.

Saçlarında siyah ve kırmızı kurdeleler vardır ve ikonik kulaklıklarını asla çıkarmaz,
aynı zamanda sol kolunda kırmızı
mürekkeple "01" yazan ve altında ismi yazan bir dövmesi vardır.

Miku aslında farklı bir saç stiline sahip olarak tasarlanmıştı, ancak Kei at kuyruğu ve demet saç stillerinin ardından, şimdiki saç stilinde karar kıldı.

Crypton daha sonra resmi olarak Miku'nun kişisel bilgileri sayfasını yarattı ve yayınladı. Bununla birlikte, bu sadece onun fiziksel ve teknik özelliklerini içeriyordu.

Crypton, şarkı / müzik video yaratıcılarına ve hayranlarına Miku'nun kişiliği konusunda pek bilgi vermedi. Böylece insanların, kafalarında Miku'ya en iyi uyduğunu düşündüğü kişisel özellikleri ile ilişkilendirmelerine izin verdi.
Biyografi Konusu: Hatsune Miku nereli hayatı kimdir.
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.