Arama

0850 Alan Kodlu Numaralar

Güncelleme: 21 Kasım 2011 Gösterim: 8.158 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
21 Kasım 2011       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Türkiye'de yeni verilmeye başlayan 0850 alan kodu göçebe (nomadik) numaralar için kullanılıyor. Bu tür numaralara aynı zamanda sanal numara, veya telekom jargonunda DID numarası da deniyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu numaralar belli bir coğrafi adrese ait değildir. Numara sahibi numarayı istediği yerden kullanabilir.

Bu numaralar genellikle IP / VOIP tabanlı hizmet veren operatörler tarafından verilmektedir. Ve bu numaralar normal telefonlardan aranabilmektedir.

Bu numaralar, numarayı işleten operatörler tarafından, numara sahibinin istediği bir telefonayönlendirilebilirler. Veya, numara sahibi, kendi operatöründen bir cihaz almış ise, gelen telefonlar o cihazda sonlandırılır.

Akıltel, 50 ülkede sanal numaralar dağıtmaktadır. Bu ülkeler arasında, 0850 alan kodlu sanal numaraların tahsis edildiği Türkiye'de vardır.

Bu numaralar istenilen bir telefona yönlendirilebildiği için, Akıltel müşterileri, numaralarını herhangi birTürkiye veya Yurt Dışı numaraya yönlendirebilirler. Hatta, müşterilerimiz, kendi sabit veya GSM telefonlarınıda bu numaraya yönlendirmeleri durumunda, normal telefonlarını yurt dışındaki birtelefondanda (Akıltel tarifesi ile) çalacak şekilde ayarlayabilirler.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

21 Kasım 2018 / Robot1 Cevaplanmış
11 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Fizik
2 Mart 2010 / Ziyaretçi Soru-Cevap
1 Mayıs 2011 / RuffRyders Bilgisayar
9 Ağustos 2012 / Misafir Soru-Cevap