Arama

Bana Mutluluğu Anlatabilir misin? - Sayfa 3

Güncelleme: 27 Ağustos 2018 Gösterim: 110.022 Cevap: 424
josephine - avatarı
josephine
Ziyaretçi
10 Kasım 2005       Mesaj #21
josephine - avatarı
Ziyaretçi
evet sevgili hercahi,
Nazım HİKMET,''Abidin , bana mutluluğun resmini yapabilirmisin'' demiş, dediğini biliyordum ama yapıp yapmadığını bilmiyordum, teşekkür ederim.
Sponsorlu Bağlantılar
mululuk yaşama iyimser bakmak değilmidir?
Mutluluk deyince hepimizin aklına polyanna gelir sanırım Msn Wink
Konuyla ilgili olarak;
polyanna tecavüze uğramış gülüyormuş
sormuşlar
neden gülüyorsun
Polyanna 'dötü kurtardık en azından demiş'
yani her şeyde, her olayda mutluluk payı çıkartabiliriz kendimize diye düşünüyorum.
Mutluluk ne alınır ne satılır
Hakikaten mutlu oaln kişi her yerde mutludur kulübede de, sarayda da.Eğer insan mutluluğun kaynağını keşfedemezsse, ona artık hiç bir şey gerçek mutluluğu veremez ve mutluluğun sırrını bilmeyen kişi hırs ve tamaha bürünür.

Sevgiler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2005       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Anlatayım;

Sponsorlu Bağlantılar
Fare Kapana Kapanana Kadar Kaçabilir Ancak
Alçakta Sancak Barışı Bulursak Yükselir Ancak
Sisteme Çarpsak Bize Geri Dönebilir Manyak..!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2005       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mutluluk sevdiklerinle herşeyini paylaşabilmektir.onlarında sizinle paylaşmasıdır.mutluluk dostluktur mutluluk ask024utsevgidir.mutluluk güvendir.
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
19 Aralık 2005       Mesaj #24
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  resim02.jpg
Gösterim: 225
Boyut:  10.7 KB


İstersen dünyanın gam yüküyle dol
İstersen en ağır bükümüyle sol
Mutluyu mutsuzluğa beynimizdir yeden
Mutsuzum derse beyin mutlu yaşar mı
beden
Öldürsek içimizden mutsuzluğu silsek
Yeryüzünden
Beynimiz midir onu
Yeniden icat eden

Mutluluk,ekmek ve su gibi
Her öğün yemeğimizde
Teneffüs ettiğimiz havayla içimizdedir
Mutsuzluk,hayatı reddetmek
Sadece dilimizde
Ölümsüz yaşamak
Gönlümüzdedir

Mutlu ya da mutsuz olmak
Tercihi elimizde
Üretildiği tezgâh,beynimizdedir

Mutsuzuz deriz ya,nedir bizi mutsuz eden
Mutlu yaşamak varken hep umutsuzluk neden
Nasıl ki ellerimizle yazmadıysak kaderi
İlâhi bir senaryoda paylaştık hep rolleri
Kimimize mutsuzluk oynamak düştü
Kimimize mutluluk
Sadece sahnededir iradedeki yokluk
Gerçek kimliğimiz perde arkasındadır
Kimileri hâlâ rolünün yasındadır

İstersen dünyanın gam yüküyle dol
İstersen en ağır bükümüyle sol
Mutlu yaşamak varken mutsuzluk neden
Daima umutla dol,tercihinle mutlu ol


Ad:  resim01.jpg
Gösterim: 219
Boyut:  32.4 KB
erman_ts - avatarı
erman_ts
Ziyaretçi
26 Aralık 2005       Mesaj #25
erman_ts - avatarı
Ziyaretçi
BENCE MUTLULUK PAYLAŞMAK VEDE KAYNAŞMAKTIR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ocak 2006       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
..... Mutluluk Ayrıntılarda Gizlidir....




Ailesi ve kendisini seven hiç kimsesi olmayan bir yetim kızla ilgili çok güzel bir masal vardır. Kendini çok ama çok üzgün ve yalnız hissettiği bir gün, çayırda yürürken, bir çalıya küçük bir kelebeğin takıldığını görür. Kendini kurtarmak için çabaladıkça, dikenler onun narin bedenini daha çok hırpalar. Küçük yetim kız dikkatle kelebeği kurtarır. Uçup gitmek yerine, kelebek güzel bir periye dönüşür. Kız gözlerine inanamaz.
Peri, kıza, "Senin eşsiz iyi kalpli davranışın için, sana bir dilek dileme hakkı veriyorum."der.
Kız bir an düşünür, sonra "Mutlu olmak istiyorum." der.
Peri "Peki" der, ona doğru eğilir ve kulağına fısıldar. Sonra da ortadan kaybolur.
Kız büyüdüğü sürece, ondan daha mutlu kimse yoktur. Herkes ona mutluluğunun sırrını sorar. O ise gülümser ve "Sırrım, küçük bir kızken iyi kalpli bir periyi dinlemiş olmamdır."der.
Yaşlanıp, ölüm döşeğine düştüğünde, komşuları etrafına toplanırlar. Sırrının da onunla birlikte yitip gitmesinden korkmaktadırlar. "Lütfen bize söyle" diye yalvarırlar. "İyi peri sana ne dedi?"
Sevimli yaşlı kadın gülümser ve "Bana şöyle söyledi" der:"ne kadar güvende, ne kadar yaşlı ya da genç, zengin ya da fakir olursa olsun herkesin sana ihtiyacı var"
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2006       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mutluluk gerek kavram gerekse anlam olarak herkese göre değişmektedir. Dolayısıyla mutsuzluk ifadesinde yere,koşula ve kişiye göre anlam değiştireceği doğaldır. Bu değişik anlam yapısının insanlarını birbirlerini anlamalarında zorluklarla karşılaşmalarına neden olacağını söylemek zorundayım. Öyle ise düşüncelerimize bir boyut kazandırmak ve konuyu biraz daha aydınlık ölçüler içerisinde inceleyebilmek için Neden hep telâş,ümitsizlik,endişe içinde yasıyoruz? Neden kendimize ve başkalarına baskı yapıyoruz? Neden hep küçük mutluluk kırıntılarıyla yetinmek zorundayız?Yanıt çok basit fakat gerçekten anlamak bazen güç oluyor,çünkü mutluluğa ulaşmak için takip etme işimizi kaybetmemiz, sevdiğimizin terk etmesi,iyileşemez hastalığa yakalanmamız gibi yüzlerce olay hayatın içerisinde hep vardır ve bunları kendi yaşamları içinde sırtlamış götürenlerde vardır.

O halde bu olasılıklar,herkes için geçerlidir. Bir başkasında ol Olumsuz duygularımız yada duyduklarımız, geçmişte yaşadığımız yada duyduğumuz olayların bıraktıkları kötü etki ve yaraların sonucudur. Bu duygusal yaralar,insanları anlamamıza ve sevmemize mani olucu faktörler halinde beynimizi sararak mutluluğumuzu tehdit eder Kendimizi,bu tüketici duyguların yararsızlığına ikna ettiğimiz derecede Mutluluğa doğru gideceğimizi düşünmek zorundayız. Gereksiz üzüntülerimizin sahip olmamız gereken neşe ve mutluluktan bizi mahrum ettiğini görmeyecek kadar körlük ,hayatımızı nasıl değiştirir. Dileyelim ki, koşullar ne olursa olsun yaşamımızın her anının tadını çıkaracak, sevmek ve sevilmenin özgürce hazzını yasayacak duygu ve akil dengesini kurarak mutluluğun sırlarını bulmaya çalışmayı, paranın, makamın, şöhretin önüne geçiren yüksek bilince ulaşır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ocak 2006       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yüzümdeki Buruk Tebessümde Saklı...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ocak 2006       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Mutluyum" zira "huzurluyum"...

"Mutluyum" zira "yardımseverim"...

"Mutluyum" zira "yaşıma" değil "bilgime" hürmet ediliyor...

"Mutluyum" zira "sevenlerim" "sevmiyenlerimden" çok....

"Mutluyum" zira yaşamağı seviyorum....Smiley9
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2006       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba gülen gözlü arkadaşım!

Dudağındaki tebessümü kaybetmemişsin daha. Ne güzel dünyaya gülen gözlerle bakabilmek ve insanlara tebessümler saçabilmek senin gibi.

Biliyorum, üzülüyorsun donuk gözlerle karşılaşınca... Ne yapalım arkadaşım! Herkes senin gibi olamaz... Aslında bütün insanlar senin gibi olmalı. Bilseler bir tebessümle neler yapabileceklerini. Bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyı, bir tebessümle nasıl görebileceklerini, sıkıntılarla dolu bir insana nasıl dünyaları verebileceklerini bilseler... Gülen gözlerin buzları nasıl erittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğini bilseler, eminim onlar da senin gibi olmak isterlerdi Ve sevgi saçıyorsun gülen gözlerinle arkadaşım sıkıntılarla dolu bir insana, nasıl dünyaları verebileceklerini bilseler ve gülen gözlerin buzları nasıl erittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğini bilseler, eminim onlar da senin gibi olmak isterlerdi. Sevgi saçıyorsun gülen gözlerinle arkadaşım. Saf ve hiç beklentisi olmayan bir çocuk gibi...

Hayır arkadaşım! Sevgi,sadece sevgiliye duyulmaz. Sevgi evrenseldir Hiç kimse altın yığınları gibi kasasına kilitleyemez onu, Onun yeri kalplerdedir Onun yeri bir bahçıvanın ellerindedir, sevgi tohumları saçabilmek için... Evet,sevgi her yerdedir Yeter ki sen onu bulmak iste. Sevgiyi bulmak kolay, zor olan onu elinde tutabilmekte.

Unutma arkadaşım! Sevgiyi duyabilmekle de iş bitmiyor. Sevgiyi göstermek de gerekiyor. Hayat kısa arkadaşım, bugün olan yarin yok! Sevgiyi göstermek beklemeye gelmez, yarin çok geç olabilir. Elindekini kaybetmeden kıymetini bilmeli. Simdi koş sevdiğinin yanına.. Önce ona gülen gözlerle sımsıcak bir gülümse ve "seni seviyorum" deyiver, içinden gelen en sıcak sesinle Bu senin gibi bütün canlılara karşı sonsuz bir sevgi duyan bir insan için hiç de zor değil.. Bu yalnızca, yüreğinin buz kapladığını zanneden insanlara biraz zor gelecekte. Ama onlar da senin gösterdiğin cesareti gösterdiklerinde, kalplerinde sevgi kıpırtılarını hissettiklerinde ve ağlamayı öğrendiklerinde, inan her şey onlar için ve bütün insanlar için daha güzel olacak.Smiley9

Alıntı

Benzer Konular

3 Nisan 2012 / Misafir Taslak Konular