Arama

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği

Güncelleme: 21 Ağustos 2009 Gösterim: 3.070 Cevap: 0
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
21 Ağustos 2009       Mesaj #1
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Programın Amacı

Sponsorlu Bağlantılar
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programının amacıvirgs ortaöğretim okullarında seyahat işletmeciliği ve turist rehberliği konusunda eğitim yapacak öğretmenleri yetiştirmektir

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programında temel matematikvirgs hukukvirgs ekonomivirgs istatistikvirgs muhasebe turizm işletmeleri ve yönetimivirgs pazarlamavirgs konaklama tesisleri ve muhasebesivirgs personel yönetimivirgs turizm pazarlamasıvirgs iş hukukuvirgs Türkiye’nin turizm coğrafyasıvirgs halkla ilişkiler gibi dersler verilir.

Ayrıca program boyuncavirgs eğitim psikolojisivirgs genel öğretim metotlarıvirgs özel öğretim metotlarıvirgsölçme-değerlendirme ve rehberlik gibi öğretmenlik meslek bilgisi dersleri de okutulur.



Gereken Nitelikler

Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmeni olmak isteyenlerin sosyal ve matematik bilimlerine ilgilivirgs girişken yaratıcıvirgs ikna yeteneği fazlavirgs düzgün ve akıcı konuşma yeteneği olanvirgs seyahat etmekten hoşlanan kimseler olmaları gerekir.

Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilmevirgs başkaları ile iyi iletişim kurabilmevirgs iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilmevirgs kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenlerinde aranan özelliklerdir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programını bitirenlere “Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği ” unvanı verilir.

Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgivirgs beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlarvirgs öğrencilerinin başarılarını değerlendirir ve başarıyı artırıcı önlemler alırvirgs mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır.

Çalışma Alanları

Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenleri ortaöğretim kurumlarındavirgs öğretmen olarak çalışabilecekleri gibi turizm sektöründe çalışabilirler ya da kendi işlerini kurabilirler.images




Benzer Konular

11 Ocak 2013 / RuffRyders Turizm
8 Haziran 2007 / P.u.S.u Taslak Konular
21 Kasım 2007 / Tiglon Taslak Konular