Arama

"Oturum açmış değilsiniz" Sorunu ve Çözümü

Güncelleme: 25 Kasım 2009 Gösterim: 114.007 Cevap: 14
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #1
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live'ı kurduktan ve Windows Live Messenger oturumu açtıktan sonra bazı MessengerDiscovery Live menülerine tıkladığınızda (Kişiler, Görüntü Resimleri, Geçmiş...) "Oturum açmış değilsiniz, bu özelliğini kullanabilmeniz için oturum açmış olmanız gerekmektedir" uyarısıyla karşılaşıyorsanız eğer MessengerDiscovery Live ya bir güvenlik yazılımı tarafından engelleniyor ya da bilgisayarınızda kapatılmış durumda demektir. Birinci ihtimal için:

Sponsorlu Bağlantılar
mde1

Standart bir Windows XP SP2 işletim sisteminde MessengerDiscovery Live'ı engelleyebilecek olan güvenlik sistemi Windows Güvenlik Duvarı'dır.

MessengerDiscovery Live'ı sisteminize kurduktan sonraki ilk Windows Live Messenger açılışında Windows Güvenlik Duvarı size MessengerDiscovery Live ile ilgili bir uyarı verecektir:

mde2

Bu uyarıyı aldığınızda mutlaka "Engellemeyi Kaldır" seçeneğine tıklamalısınız. Aksi halde MessengerDiscovery Live engellenecek ve birçok özelliği kullanılamaz hale gelecektir. Eğer yanlışlıkla MessengerDiscovery Live'ı engellediyseniz ya da engelli olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Windows Güvenlik Duvarı > Özel Durumlar ekranına gelin ve listede MessengerDiscovery Live'ın işaretli olduğundan emin olun:

mde3

Sisteminizde Windows Güvenlik Duvarı dışında bir anti-virüs / güvenlik duvarı (firewall) yazılımı yüklü olmamasına ve izinlerin bu konuda anlatıldığı şekilde verilmiş olmasına rağmen hala "Oturum açmış değilsiniz" sorunu yaşıyorsanız, bu konuda anlatılan şekilde MessengerDiscovery Live'ı tamamen kaldırıp sıfırdan kurulum yapınız:
MessengerDiscovery'i Tamamen Nasıl Kaldırırım?

Windows Vista için:
MessengerDiscovery Live İçin Windows Vista Ayarları
İkinci ihtimal için, yani MessengerDiscovery'nin kapalı durumda olma ihtimali için şunu yapın. Saatin yanındaki MessengerDiscovery simgesine sağ tıklayıp "MessengerDiscovery'i Kapat" yazısının solundaki işaretin x olduğundan emin olun. İşaret "v" ise bir kez tıklayın ve "x" haline çevirin. Şimdi Windows Live Messenger'dan tamamen çıkış yapıp tekrar başlatın.
Son düzenleyen ahmetgns; 18 Mayıs 2008 17:28 Sebep: Oturum açmadınız sorunu ile ilgili bir ayrıntı eklendi.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #2
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin Kaspersky Internet Security 7 Ayarları

Sponsorlu Bağlantılar
Herhangi bir işlem yapmadan önce sorunun KIS'ten kaynaklandığından emin olmak için saatin yanındaki KIS sembolüne sağ tıklayın ve "Exit" ile çıkış yapın. Program Ekle veya Kaldır listesinden MessengerDiscovery Live'ı bulup kaldırın ve yeniden kurun. Windows Live Messenger oturumu açıp MDL'nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Kaspersky Internet Security'i varsayılan ayarlarında kullanıyorsanız, MessengerDiscovery Live için herhangi bir ayar yapmanıza gerek yoktur. MDL'yi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak KIS ayarlarını yüksek düzeyde tutuyorsanız ya da kişiselleştirdiyseniz, MDL engelleniyor olabilir.

Saatin yanındaki Kaspersky Internet Security sembolüne çift tıklayın, Settings'e tıklayın ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Protection > Firewall ekranına gelin:

mde4

Ayarları aynen resimde gösterildiği gibi yapın ve "Apply" ardından da "OK" tuşlarına tıklayın. Saatin yanındaki Windows Live Messenger sembolüne sağ tıklayın ve "Çıkış" seçeneğini kullanarak WLM'yi kapatın. Windows Live Messenger'ı yeniden başlatın ve oturum açın. MessengerDiscovery Live'ın ulaşamadığınız menülerine girmeyi deneyin.

Eğer hala "Oturum açmış değilsiniz" uyarısı alıyorsanız yukarıdaki resimde görünen ilk "Settings..." tuşuna tıklayın. Açılan listede "MessengerDiscovery Live.exe" işleminin olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu işlem mevcutsa işlemi seçip "Delete" tuşunu kullanarak silin.

mde5

Sonra MessengerDiscovery Live'a tam izin vermek için Settings ekranına geri dönün ve "Threads and exclucions" menüsü altında bulunan "Trusted zone..." tuşuna tıklayın:

mde6

"Trusted applications" altındaki "Add..." tuşuna tıklayın ve sonra "Browse..." tuşuna tıklayıp "Applications" altından "MessengerDiscovery Live.exe" işlemini seçin. Aşağıdaki resimde de gösterildiği gibi tüm kutucukları işaretleyip "OK" tuşuna tıklayın:

mde7

Kaspersky pencerelerini kapatın, Windows Live Messenger'ı yeniden başlatın ve MessengerDiscovery Live'ın doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #3
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin Trend Micro Internet Security Pro Ayarları

mde8

Trend Micro Internet Security Pro varsayılan ayarlarında kullanıldığında MessengerDiscovery Live'ı herhangi bir şekilde engellememektedir. Buna rağmen "Oturum açmış değilsiniz" sorunu yaşıyorsanız, bu sorunun Trend Micro Internet Security Pro'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak adına saatin yanındaki sembolüne sağ tıklayın ve "Exit" ile çıkış yapın.

Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Program Ekle veya Kaldır listesinden MessengerDiscovery Live'ı bulup kaldırın ve yeniden kurun. Herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #4
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live için McAfee SecurityCenter Ayarları

McAfee SecurityCenter kurulu olan bilgisayarlarda MDL'yi kurduktan sonra WLM oturumu açılırken Windows Güvenlik Duvarı uyarısı yerine McAfee'nin kendi uyarısı ekrana geliyor:

mde9

MessengerDiscovery Live'a tam izin vermeniz için "Allow access" seçeneğini işaretleyip "OK" tuşuna tıklamalısınız. Buna rağmen WLM oturumunu açtığınızda hala "Oturum açmış değilsiniz" uyarısıyla karşılaşıyorsanız, WLM'yi saatin yanındaki sembolüne sağ tıklayıp "Çıkış" seçeneğini seçtikten sonra yeniden başlatınız.

Yanlışlıkla MessengerDiscovery Live'ı engelli listesine aldıysanız ya da MessengerDiscovery Live'ın izinli olup olmadığından emin değilseniz, saatin yanındaki McAfee sembolüne sağ tıklayın ve menüden "Change Settings" seçeneğine tıklayınız. "Basic Menu" panelini kullanıyorsanız, sol alt köşedeki "Advanced Menu" tuşuna yıklayıp gelişmiş arayüze geçiniz.

Resimde gösterildiği gibi Configure > Internet & Network altındaki ilk "Advanced" tuşuna tıklayın:

mde10

Açılan ekranda "Program Permissions" sekmesine tıklayın ve listeden MessengerDiscovery Live'ı seçin, bir kez tıklayın ve resimde gösterildiği gibi "Allow Access" seçeneğine tıklayın:

mde11

"OK" tuşuna tıklayıp McAfee ekranlarını kapatın, Windows Live Messenger'ı yeniden başlatın.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #5
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin Norton 360 Ayarları

Başarılı bir MDL kurulumu için kurulum dosyasını çalıştırmadan önce saatin yanındaki Norton 360 sembolüne sağ tıklayıp "Enable Auto-Protect" seçeneğinin işaretini kaldırmalı ve açılan onay penceresinde "OK" tuşuna tıklamalısınız.

mde12

mde15

Aksi halde kurulum işlemi aşağıdaki hata mesajıyla yarıda (SpellCHK.exe) yarıda kesilebilir:

mde13

mde14

"Enable Auto-Protect" seçeneğini devre dışı bırakıp MessengerDiscovery Live kurulumunu tamamladıktan sonra bu seçeneği tekrar aktif edebilirsiniz.

MDL kurulumu bittikten sonra Windows Live Messenger MDL desteği ile birlikte açılacaktır. Norton 360'ın varsayılan ayarlarında MDL'nin çalışmasını etkileyebilecek herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak buna rağmen hala "oturum açmış değilsiniz" sorununu yaşıyorsanız, Norton 360 ana ekranından aşağıdaki resimde gösterilen "Manage Firewall" seçeneğine tıklayınız:

mde16

"Program Rules" ekranındaki programlar listesinde MessengerDiscovery Live'ı bulup resimde gösterildiği gibi erişim iznini "Allow" olarak belirleyin:

mde17

"Close" tuşuna tıklayarak Norton 360'ı kapatın. Windows Live Messenger'ı yeniden başlatın. Hala sorun yaşıyorsanız eğer MDL'yi kaldırıp Norton 360'ın "Enable Auto-Protect" ve "Enable Firewall" özelliklerini kapatıp yeniden kurunuz.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #6
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin avast! Antivirus Ayarları

mde18

Varsayılan ayarlarda kullanılan avast! Antivirus'ün MDL 1.4 kurulumunu ve kullanımını engelleyen herhangi bir kısıtlamasına rastlanamamıştır. Bununla birlikte MDL'yi kurmakta ve kullanmakta sorun yaşıyorsanız, saatin yanındaki avast! sembolüne sağ tıklayın, "Erişimde Korumayı Durdur" seçeneğine tıklayın, MDL'yi kaldırıp yeniden kurun, avast!'ın korumasını tekrar başlatın.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Nisan 2008       Mesaj #7
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin NOD32 Ayarları

mde19

Varsayılan ayarlarda kullanılan NOD32'nin MDL 1.4 kurulumunu ve kullanımını engelleyen herhangi bir kısıtlamasına rastlanamamıştır. Bununla birlikte MDL'yi kurmakta ve kullanmakta sorun yaşıyorsanız, saatin yanındaki NOD32 sembolüne sağ tıklayın, açılan "Kontrol Merkezi" ekranında bulunan "Çıkış" seçeneğine tıklayın, MDL'yi kaldırıp yeniden kurun, WLM'yi başlatın ve oturum açın, NOD32'yi tekrar aktif edin.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
22 Nisan 2008       Mesaj #8
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin Avira AntiVir Personal Ayarları

mde20

Varsayılan ayarlarda kullanılan Avira AntiVir'in MDL 1.4 kurulumunu ve kullanımını engelleyen herhangi bir kısıtlamasına rastlanamamıştır. Bununla birlikte MDL'yi kurmakta ve kullanmakta sorun yaşıyorsanız, saatin yanındaki Avira AntiVir sembolüne sağ tıklayın, açılan menüden "AntiVir Guard enable" seçeneğinin işaretini kaldırın, MDL'yi kaldırıp yeniden kurun, WLM'yi başlatın ve oturum açın, "AntiVir Guard enable" seçeneğine yeniden tıklayıp Avira AntiVir'i aktif edin.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
23 Nisan 2008       Mesaj #9
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin Panda Internet Security 2008 Ayarları

mde21

Varsayılan ayarlarda kullanılan Panda Internet Security 2008'in MDL 1.4 kurulumunu ve kullanımını engelleyen herhangi bir kısıtlamasına rastlanamamıştır. Bununla birlikte MDL'yi kurmakta ve kullanmakta sorun yaşıyorsanız, saatin yanındaki Panda Internet Security 2008 sembolüne sağ tıklayın, açılan menüden "Otomatik korumayı kapat" seçeneğine tıklayın, MDL'yi kaldırıp yeniden kurun, WLM'yi başlatın ve oturum açın, "AntiVir Guard enable" seçeneğine yeniden tıklayıp Avira AntiVir'i aktif edin.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
23 Nisan 2008       Mesaj #10
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
MessengerDiscovery Live İçin AVG Internet Security 8.0 Ayarları

mde22

AVG Internet Security 8.0 kurulu bir bilgisayara MessengerDiscovery Live'ı kurarken ve AVG izinlerini verirken dikkatli olmalısınız. MDL'nin kurulum dosyasını çalıştırdığınızda aşağıdaki uyarıyı alacaksınız:

mde23

Resimde gösterildiği gibi önce kutucuğa tıklamalı ardından da "Allow for all" tuşuna tıklamalısınız. Kurulum bittikten sonra WLM oturumu açarken aşağıdaki uyarıları alacaksınız, resimlerde gösterildiği gibi kutucukları işaretleyip "Allow for all" tuşlarına tıklamalısınız:

mde24

mde25

MDL'ye erişim izinlerini verdikten sonra herhangi bir problemle karşılaşmamanız gerekir. Hala sorun yaşıyorsanız, WLM'yi bir kez yeniden başlatın. Yanlışlıkla AVG uyarı ekranında "Block" tuşuna tıkladıysanız, AVG Internet Security ana ekranında bulunan Tools > Firewall settings menüsünden firewall ayarlarına gidin. Standalone computer > Applications ekranına gelin:

mde26

Listeden MDL'yi bulun ve "Application action" seçeneğini "Allow for all" olarak belirleyin. Daha sonra "Apply" tuşuna tıklayın ve AVG'yi pencerelerini kapatın.

AVG tamamen kapalıyken MDL'yi kurmak/kaldırmak/yeniden kurmak istiyorsanız, saatin yanındaki AVG sembolüne sağ tıklayın ve "Exit" seçeneğini kullanın.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.

Benzer Konular

19 Şubat 2015 / gececiii Soru-Cevap
18 Mayıs 2013 / By_Musty Soru-Cevap
12 Ekim 2010 / rakas Soru-Cevap