Arama

Tarihi Yapılar - Egeskov Şatosu (Egeskov Castle, Danimarka)

Güncelleme: 9 Kasım 2009 Gösterim: 6.194 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
9 Kasım 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mimari Yapılar - Egeskov Şatosu (Egeskov Castle)
MsXLabs.org
Egeskov Şatosu
Sponsorlu Bağlantılar
Egeskov20Castle

Egeskov Şatosu, (Danca: Egeskov Slot) Danimarka'nın Fyn adasının güneyinde yer alır. Şato Avrupa'nın en iyi korunmuş Rönesans su şatosudur. Egeskov'un tarihsel hikâyesi 14 ncü yüzyılda başlar.Şato yapısı 1554 yılında Frands Brackenhaus tarafından inşa edildi. Sivil savaşların Count's Feud (Danimarkaca: Grevens Fejde, bir sivil savaş olup 1534-1536 yıllarında Danimarka'da halkın öfke ve kininin doruğa ulaştığı savaştır. Danimarka'ya reform getirmiştir) sebep olduğu problemlerden dolayı pek çok Danimarkalı asilzade evlerini kale olarak inşa ettiler.

Şato, derinliği maksimum 5 metre olan küçük bir göl içinde meşe kazıkları üzerine inşa edilir. Orijinal olarak tek giriş kalkmalı köprüdendir. Hikayeye göre meşe ağacının tümü temeli kurmak için kullanılır. Bundan dolayı ismi Egeskov Meşe ormanı dır.

Egeskov20Castle4

Şato mimarisi
Şato, çift duvarla bağlantılı olan iki yapı içerir. Savunanlara bir evi terketmeleri halinde diğerinde savaşma olanağı verir. Bu çift duvarlar bir metrenin üzerinde bir kalınlıkta olup gizli merdivenleri ve kuyusu vardır. Savunanlar düşman kanatlarına iki yuvarlak kuleden hücum etme yeteneğine sahiptir. Diğer ortaçağ savunmalrındaki gibi, top yerleri, mazgallar, kaynar su atma yarıkları, ok fırlatma yarıkları içerirler. Şatonun tuğla tertipi ortaçağ tip büyüklüğü üzerinde olup bazen rahip tuğlaları olarak adlandırılır.

Şato içerisinde çeşitli yağlı boya tabloları bulunur.Şatonun birinci katındaki büyük salonda 1677 yılında Koge körfezindeki savaşta Neils Jule'nin İsveç kuvvetlerini yenişini tasvir eden büyük bir tablo yer alır.
Labirent
Egeskov20Castle2

Bahçe ve arazi
Diğer yapılar müze ve çiftlik için kullanılır. Şatonun çevresinde eski bir park vardır. 200.000 m²'lik bir alanı kaplayan. Bu alan çeşitli parklara bölünür. Rönesans bahçesi, çeşmeler, çakıl patika yol, çeşitli figürlerde şekillendirilmiş bitkiler sunar. Fuchsia çiçekli bitki türü bahçesi Avrupa'nın en büyüklerinden biridir. 104 farklı tür içerir.

Diğer bahçeler şatonun yanındadır. Bunlar İngiliz bahçesi, Su bahçesi, Ot bahçesi, Sebze-meyve bahçesi ve köylünün bahçesi dir. Bahçeler ayrıca 4 adet labirent şeklindeki düzenlemeye sahiptir. Bu bahçe, ağaçların ölmesini önlemek için her yıl budanır. En yeni labirent dünyanın en büyük bambu labirentidir. Merkezde bir Çin kulesi bulunur, kuledeki bir köprü labirentten çıkışı sağlar.

Egeskov20Castle3

Müzeler
Egeskov aşağıdaki müzelere bir evdir:
  • Klasik otomobil kolesiyonu
  • Klasik motor-siklet koleksiyonu
  • Tarım tarihini tanımlayan koleksiyon
  • Uçak araçları koleksiyonu
  • Olağanüstü durum araçları koleksiyonu
Müzenin çoğu yeri umuma açıktır, sadece Kont Micheal ve Kontes Margretha Ahlefeldt-Lauring-Bille'nin kullandığı alanlar hariç. Tarım müzeleri ve atlı vagon kolesiyonu binada yer alır. Üç geniş modern bina, klasik otomobil koleksiyonu, klasik motor-siklet koleksiyonu, uçaklar vr helikopterle tarafından işgal edilir. Acil servis koleksiyonu Danimarka kurtarma şirketindendir. Acil araçlar yangın arabaları,ambulans ve kurtarma botları ile diğer acil araç ve gereçleri içerir.

Sahip Olanlar Listesi

Egeskov20Castle1

Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

10 Mart 2013 / ThinkerBeLL Mimarlık
26 Nisan 2010 / The Unique Mimarlık
13 Şubat 2013 / Jumong Mimarlık