Arama

Mimari Tasarılar - Yeşil Enerji Tema Parkı

Güncelleme: 12 Nisan 2010 Gösterim: 2.786 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Nisan 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Kore Elektrik Enerjisi Şirketi için
Sponsorlu Bağlantılar
Göz Alıcı Yeşil Enerji Parkı


Yeşil Enerji Tema Parkı, yeni, Güney Kore, Naju genel merkezlerinin tasarlanması için bir yarışma düzenleyen Kore Elektrik Enerjisi Şirketi (KEPCO) için H Associates tarafından tasarlandı.

Ad:  1.jpg
Gösterim: 300
Boyut:  79.4 KB

H Associates, diğer yeşil özelliklerin yanı sıra, tüm dış cepheyi eğimli yeşil bahçeleri, entegre güneş enerjisi panelleri, rüzgar tarlası, jeotermal enerji, su geri kazanımı tesisleriyle donattı. Parkın merkezinden yükselen 29 katlı gökdelen, yeşil tasarımın göz bebeklerinden sayılıyor.H Associates’in genel merkez tasarımı, uluslar arası yarışmada üçüncü oldu ancak, sürdürülebilirlik açısından birinci bulunuyor. KEPCO kompleksini, yaşamın enerji döngüsünde daha derin bir farkındalık yaratmak için tasarladılar. Genişleyen yeşil çatılar, kompleksi çevresiyle bütünleştirirken, solar/jeotermal/rüzgar enerjili gökdelenden müthiş bir manzara yaratıyor.

Ad:  2.jpg
Gösterim: 345
Boyut:  76.3 KB

H Associates’in hiçbir yeşil teknolojiyi eksik bırakmadığı bu bina tasarımında müthiş bir açık alan-ileri teknoloji bağlantısı bulunuyor. Bir dizi alçak katlı bina tasarlayarak, gökdelen ve 120 bin metrekarelik ofis alanının doğal ışıktan en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyorlar. Binanın cephesi, özel olarak mümkün olan en fazla dün ışığını alarak sıcaklık kontrolü yapabilecek şekilde tasarlandı. Binanın içi de doğayla donatılıyor, girişte ziyaretçileri yüksek tavanlı bir avlu karşılıyor. Böyle bir yapının KEPCO’yi dünya çapında Yeşil Enerji devlerinin arasına sokmayı garantileyebileceği düşünülüyor.

Ad:  3.jpg
Gösterim: 272
Boyut:  90.4 KB

Kaynak
Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap


Benzer Konular

18 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
2 Temmuz 2010 / Daisy-BT Mimarlık