Arama

Mimari Tasarılar - Eğimli Gökdelenler

Güncelleme: 18 Nisan 2010 Gösterim: 1.883 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Nisan 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Eğimli Gökdelenler
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  1.jpg
Gösterim: 312
Boyut:  34.3 KB

Mimar: Oppenheim

Oppenheim’ın Birleşik Arap Emirlikleri için tasarladığı, açık denize doğru eğimle inen karma kullanımlı lüks gökdeleni hem şık hem de etkinlik için bir model olarak görülüyor.

Yakından bakıldığında, projeyi oluşturan pikselli konutların, tabanında gizlenmiş yeşil vahadan ve kumsaldan akışkan bir biçimde genişleyerek yükseldiği görülür. Tasarım, suyun üzerindeki birim sayısını maksimize ederken kullanılan enerji miktarını ise minimize etmeye odaklanmıştır.

Ad:  2.jpg
Gösterim: 259
Boyut:  35.0 KB

Ad:  3.jpg
Gösterim: 274
Boyut:  47.3 KB

Sürdürülebilirlik bağlamında bina, kendi güneş ve rüzgar donanımlarıyla, içinde yaşayanların ihtiyacı olan enerjiyi üretecek. Binanın şekli doğal esintilerle serinlemesini, böylelikle de havalandırma için kullanılacak enerjinin azaltılmasını sağlayacak. Ayrıca alanda akan suyun yerinde geri dönüştürebilecek sistemler de bulunacak.

Projenin eğimli cephesi bir yandan sıcak çöl güneşinden koruma sağlarken diğer yandan gün ışığı kullanım imkanını arttıracak. Binanın bu ilginç şeklinin diğer bir benzersiz özelliği de, gökdelenin iki yarısı arasında yeşil bir botanik parkın yer alması. Bahçenin, yapının soğumasına yardımcı olup olmayacağı henüz bilinmiyor ancak içinde yaşayanlar için serin bir kaçış noktası olacağı belirtiliyor.

Ad:  4.jpg
Gösterim: 300
Boyut:  42.0 KB

Ad:  5.jpg
Gösterim: 227
Boyut:  88.4 KB

Ad:  6.jpg
Gösterim: 303
Boyut:  61.3 KB

Kaynak: Mimdap
Kaynak: Inhabitat
Görseller: Oppenheim
Çeviri: Mimdap


Benzer Konular

9 Nisan 2015 / _EKSELANS_ Mimarlık
11 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık