Arama

Mimari Tasarılar - Yetişkinler Eğitim Merkezi

Güncelleme: 29 Nisan 2010 Gösterim: 1.475 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Nisan 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Yetişkinler Eğitim Merkezi
Sponsorlu Bağlantılar
VUC

Danimarka

Danimarkalı mimarlar, yetişkinler için eğitim merkezi tasarım yarışmasını kazandılar.

Ad:  1.jpg
Gösterim: 282
Boyut:  110.0 KB


Danimarkalı mimarlar AART Architects, ZENI Architects ve mühendislik firması COWI, Danimarka’nın Haderslev kentinin kıyısında “Geleceğin Eğitim Merkezi”ni yaratmak üzere açılan vizyon yarışmasını kazandılar.

Ad:  2.jpg
Gösterim: 194
Boyut:  186.5 KB


5 katlı ve 6500 metrekarelik eğitim merkezi, güney Danimarka’daki VUC adı verilen yetişkinler eğitim merkezinin yeni merkezi olacak. Proje, sağlıklı iç çevre, düşük enerji tüketimi ve kültürel deneyimlere odaklanarak, geleceğin eğitim standartlarını yeniden belirliyor.

Ad:  3.jpg
Gösterim: 260
Boyut:  159.2 KB


Yarışmayı kazanan proje, giriş katındaki kafe ve derslerin, konser ve tiyatronun yapılacağı geniş bir konser salonuyla, kültürel deneyimlerin günlük yaşamın bir parçası haline geleceği eğitim tesisleri için yeni bir çerçeve belirliyor.

Ad:  4.jpg
Gösterim: 174
Boyut:  143.3 KB


Eğitim merkezi, iç mekan ile dış mekan arasında bağlantılar kurarak, kamusal alanları binanın doğal birer parçası haline getirecek şekilde tasarlandı. Bu tasarım, binanın cam cepheleri ve geniş teraslarıyla, ders öncesi, sonrası ve sırasında temiz havaya erişim ve açık havayla direkt temas şansını arttırıyor.

Ad:  5.jpg
Gösterim: 165
Boyut:  153.5 KB


Sosyal odak, binanın beş katı arasında yaratılan görsel temas yaratmayı güçlü bir şekilde öne çıkararak yansıtılıyor. Binanın merkezini, farklı katlardan dinamik merdivenler ve geniş yollarla erişilen ve değişik yaş ve disiplinlerden öğrenci ve hocaların buluşmalarına imkan tanıyan geniş avlu oluşturuyor.

Ad:  6.jpg
Gösterim: 165
Boyut:  178.6 KB


Öğrenmeyi destekleyen sağlıklı bir çevre için, tasarımda hem güneşi engelleyen hem de güneş ısısından en iyi şekilde faydalanmayı sağlayan geniş teraslar kullanılıyor. AART Architects’in ortağı Anders Tyrrestrup, “Biz, iç çevre ve enerji tasarımı konusundaki uzmanlığımızdan faydalandık ve böylelikle yeterli enerji tüketimi olan ve sağlıklı bir iç çevresi bulunan, tüm öğelerinin birden çok işlevi olan bir bina yapmak mümkün oldu” açıklamasını yapıyor.


Kaynak: Mimdap
Yazı ve Görseller: Arch Daily, e-architect
Çeviri: Mimdap




Benzer Konular

3 Şubat 2011 / Daisy-BT Mimarlık