Arama

Mimari Yapılar - Villa A

Güncelleme: 12 Eylül 2010 Gösterim: 2.257 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Eylül 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Villa A - Linz - Avusturya
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  villa01.jpg
Gösterim: 343
Boyut:  121.2 KB

İşveren: Gerald Auboeck

Proje Türü:
Konut

İhale Tarihi:
Mart 2007
İnşaat Başlangıç Tarihi:
Mart 2008
İnşaat Süresi:
15 ay

Taban Alanı:
420 m2

Tasarım Ekibi:
Najjar & Najjar Architekten
Julia Martin
Ali Reza Milaninia
Sebastian Brandter

İnşaat Mühendisi: Karl Födermayr
Bahçe Tasarımı:
Topolis Landscape Architecture
Mekanik ve Elektirik Danışmanı: Franz Mack
Elektronik Proje: Patrias Rudolf Patrias

Ana yüklenici:
Auboeck Bau GMBH
Metal Cephe:
Schmidhofer GMBH
Cam Cephe:
Fuchs glas-technik.at GMBH
Marangoz/Mobilya:
Haas Möbel

Villa A Yukarı Avusturya'nın önemli şehirlerinden olan Linz'e yüksekten bakan bir dağ olan Poestling Berg'in yamacı yakınlarında yer alıyor.

Ana tepelerin ardındaki yoldan uzun bir konsol çatı ile kaplanmış ana girişe ulaşılıyor. Sokak tarafında binanın cephesi sokağa karşı yakınlık sağlamak için doğal taş ile kaplanmış. Diğer tarafı ise tamamen şehir manzarasına açık bırakılmış.

Küçük bir göleti geçince evin merkezi holüne girmeden önceki kısımdan kentin nefes kesen manzarası algılanıyor. Arsanın topografyasına bakılınca bina kısmi olarak yeraltına gömülmüş durumda. Açık mutfak ile yemek alanı merkezi holden birkaç basamak alt kotta bulunuyor. Diğer birkaç basamaktan geçilerek koltukta yayılıp oturabilinen veya şezlonga üzerinde keyif yaparak havuz ve şehir manzarasının tadına varılan rahat bir alana geçiliyor. Zemin malzemeleri kata ve fonksiyonlarına göre değişiyor.

Mimarın niyeti, çeşitli fonksiyonları olan açık bir oturma alanını benimseyip farklı katlarda çeşitli işlevleri barındıran, açık bir alan içinde her zaman işlevsel bir seçiciliği dengelemek oldu.

Ayrıca büyük ölçekli cam ve sürgülü elemanlar kapalı ve açık alanları flulaştırıyor. Yatak odaları, açık bir galeriye ulaşan merdivenle erişilen üst katlarda bulunuyor. Bodrum kat kısmen zemin altında kalıyor ve fitness - sağlıklı yaşam araçlarını, ofisi ve çocuklar için oyun odasını içeriyor. Binanın kuzey tarafında otopark ve makine odası erişim yolunun altında bulunuyor.

Çatıda alüminyum panel cephe kaplaması var ve çelik kiriş ızgaradan yapılmış. Binanın güney ve batı tarafında çatı terasların ötesinde konsollaşıyor, böylece yaz aylarında etkili bir güneşten korunma sağlıyor. Alçak kış güneşi iç mekanlara kadar ısıtıyor. Bu pasif enerji uygulaması kavramı çatıda güneş enerjili sistemler ve zeminde bir geri kazandırıcı alet tarafından destekleniyor.

Avrupa yapı standartlarına göre, oldukça enerji verimli ve bir "yeşil bina" için tüm şartları yerine getiriyor.

Ad:  villa02.jpg
Gösterim: 405
Boyut:  96.6 KB


Arkitera


Benzer Konular

18 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Mimarlık