Arama

Tarihi Yapılar - Alcazar Kraliyet Sarayı (Reales Alcázares de Sevilla, İspanya)

Güncelleme: 7 Ağustos 2015 Gösterim: 9.022 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Ağustos 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alcazar Kraliyet Sarayı (El Kasr, Royal Alcazars of Seville)
Yapımına 1181 yılında başlanan saray Endülüs Emevilerinden kalmış, Arap mimarisinin eşsiz örneklerinden biridir. Güzel bahçeleri nedeni ile "Jardines de Alcazar" (Alcazar Bahçeleri) da denir. Kraliyet sarayıdır ve İspanya hanedan mensupları tarafından halen kullanılmaktadır. Elhamra Sarayı’nı yapan ustaların bu sarayın yapımına katkısı olmuştur. Bu nedenle saray, Arap Hıristiyan karışımı bir yapıdadır.
Ad:  Alcazar1.jpg
Gösterim: 2036
Boyut:  55.2 KB
Sponsorlu Bağlantılar

12. yüzyılda ilk olarak Muvahhidler tarafından yapılmıştır. Daha sonra buraya Kraliyet Sarayı inşa edilmiştir. Alcázar Kraliyet Sarayı, şehrin ilk sarayıdır. Farklı binalardan oluştuğu için Alcázar Sarayları olarak da anılır, kraliyet ailelerinin konutu olarak kullanılmıştır.
İç mekan ve bahçelerde, müslüman, gotik, barok, rönesans stillerini bir arada görmek mümkündür. Su kemerleri, bahçe düzenlemeleri, hoş kokulu çiçekleri ile bin bir gece masallarındaymış hissi uyandırır.
Kraliçe Isabel'in, denizcileri kıtanın keşfi için uğurladığı salon da bu sarayda yer alır. (Casa de la Contratación). Bu salonu aslında Isabel, yeni kıtanın keşfi ile canlanacak olan ticaret ortamını düşünerek ticaret odası olarak tasarlamıştır (1503). Bu ticaret yönetim binası 1717 yılında kadar devam etmiş, daha sonra Cadiz kentine taşınmıştır.

Saraydan görüntüler
Sarayın en güzel bölümü, “Sefirler Salonu”dur. Buradaki at nalı kemerleri destekleyen zarif sütunlardan oluşturulan dekorasyon, Mağribî mimarinin mükemmel bir modelidir. “Sefirler Salonu”nun yandaki kapı ise “Oyuncak Bebekler Avlusu” diye anılan “Patio de las Munecas”dır. Bu adı almasının sebebi, duvarların dış yüzeyine kuklaya benzer iki oyuncak bebek başının çizilmiş olmasıdır. Diğer bir salon ise “Patio de las Doncellas” (Bakireler Salonu) kırk tanesi ikiz halde dizilmiş olmak üzere elli iki mermer sütunla çevrilmiştir. “Sala de Justicia”nın (Mahkeme Salonu) dış cephesi, göz alıcı renklerle parlatılmış, dış cephesine ışıl ışıl parlayan bir görünüm verilmiştir.

Ad:  Patio_de_las_doncellas.jpg
Gösterim: 1589
Boyut:  61.8 KB
Ad:  Alcazar2.jpg
Gösterim: 1803
Boyut:  63.8 KB
Ad:  Alcazar3.jpg
Gösterim: 2413
Boyut:  63.8 KB
Ad:  Alcazar4.jpg
Gösterim: 1584
Boyut:  68.2 KB
Ad:  Alcazar5.jpg
Gösterim: 1487
Boyut:  69.5 KB
Ad:  Alcazar6.jpg
Gösterim: 1543
Boyut:  180.5 KB
Ad:  Alcazar7.jpg
Gösterim: 1704
Boyut:  83.2 KB
Ad:  Alcazar8.jpg
Gösterim: 1439
Boyut:  72.5 KB


Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
7 Ağustos 2015       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
ALCÂZAR a. (ar. el-kasr, kale, saray’ dan isp. sözcük), 1. Ispanya'da kale, tahkim edilmiş sur. —2. Tahkim edilmiş olsun ya da olmasın kral ya da prens konutu.
—AnsIkl. VIII. yy.’da yapılan Cordoba al- cazarı (yıkık), yarımadada siyasal yaşamın merkezi oldu ve büyük etki yarattı. Yapımına 1360'ta başlanan ve müoear sanatının başyapıtı sayılan Sevilla alcaza- rının bir bölümü, Cordoba ve Medinet üz ¦Zehra'dan sağlanan gereçlerle, müslü- manlarca yapıldı. Bu yapı XVI. yy.'da gördüğü onarımlara karşın, Granada'daki El- hamra sarayı geleneğini sürdüren ve is- lami özellikleri çok ağır basan bir alcazar- dır. Yapıya bağlı ünlü Altın kale, katkısız bir arap sanatı ürünüdür.
Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs & Büyük L.

🌘 🚀

Benzer Konular

2 Ağustos 2011 / asla_asla_deme Mimarlık
7 Ağustos 2015 / KisukE UraharA Mimarlık
25 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Mimarlık