Arama

Metis

Güncelleme: 4 Şubat 2011 Gösterim: 3.875 Cevap: 0
canan ö - avatarı
canan ö
Ziyaretçi
8 Aralık 2008       Mesaj #1
canan ö - avatarı
Ziyaretçi
Sanskritçe mati, ma kökünden geldiği düşünülmektedir. Yunan mitolojisinde, Okeanos ile Okeanos, Yunan mitolojisinde, Uranus ile Gaia'nın çocuğu olan Titan'dır. Tüm okyanusların kişileşmiş hali olan Okeanos, genelde kaslı bir adamın uzun sakallı ve boynuzlu yüzüyle simgelenirdi. Okeanos'un alt kısmı bir yılanı andırıyordu.
Tethys`in kızı, Yunan mitolojisinde bir titan olan Tethys, denizin, bereketli okyanusun tecessümüdür. Deniz tanrıçası olan Tethys, Uranus ile Gaia'nın kızıdır. Kocası ve erkek kardeşi olan Okeanos'dan birçok çocuğu olmuştur.
Sponsorlu Bağlantılar
Hikmet tanrıçasıdır. Metis, tanrıların başı olan bilgelik Zeus`un ilk karısı ve akıl tanrıçası Yunan mitolojisi baştanrı. Tanrıların en büyüğü ve en güçlüsü. Babası Kronos'u tahttan indirerek yerine kendisi geçti.

Athena`nın annesi olarak anılır. Zeus karısının hamile olduğunu öğrenince, kendi tahtını sarsabilecek, kendisinden güçlü bir çocuk doğacağı korkusuyla Metis`i yutar.Bunun sonucunda Metis Zeus`a ömrü boyunca iyi ve kötü hakkında bilgi verir. Metis`in hamile olduğu akıl ve sanat`ın tanrıçası Athena, Zeus`un başından zırhıyla çıkar.

Metis, ilahi bilginin ve kutsal aklın, yani hikmetin tasviri, vücud bulmuş halidir. Hikmetin sembolu olan su, Metis`in de başlıca sembolüdür.

Son düzenleyen asla_asla_deme; 4 Şubat 2011 20:16