Arama

Tülin Şahin

Güncelleme: 13 Nisan 2017 Gösterim: 13.069 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Tülin Şahin.jpg
Gösterim: 966
Boyut:  10.8 KB

Tülin Şahin


(d. 13 Aralık 1980, Odense),
Sponsorlu Bağlantılar
Türk asıllı moda tasarımcısı, sunucu, oyuncu, yazar ve manken.


Tülin Şahin, 13 Aralık 1980 yılında Danimarka'nın Odense şehrinde doğdu ve çocukluğunu orada geçirdi. Bir alışveriş merkezinde keşfedildi ve ardından profesyonel mankenlik için 1998 yılında Paris'e gitti. Asıl memleketi olan Türkiye'ye Zeki Triko ile imzaladığı mankenlik işi için geldi. Ailesi Sivaslıdır. ABD'li Ünlü manken Cindy Crawford'a aşırı benzerliğinden dolayı kendisi hem Türk hem de dünya basınında Sivaslı Cindy olarak anılmıştır. Eşi Mehmet Özer ile çok sayıda hayır işinde bulunan ünlü manken, 2008 yılında kadınlara yönelik Tuliss adlı bir site kurdu. Bunların yanı sıra konsept ve marka danışmanlığı ile birlikte freelance moda editörlüğü de yapmaktadır. Zayıflamak isteyen bayanlara yönelik beslenme ve diyet üzerine Sırlar, Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz? ve Kral Prens ve Fakir kitaplarını yazmıştır. 1986'da Olacak O Kadar'da, 1996'da Tatlı Kaçıklar dizisinde ve 1999'da Gece Şahinleri filminde rol almıştır. Karl Lagerfeld tarafından Turkish Beauty/Türk Güzeli olarak adlandırılan Tülin Şahin, İngilizce, Danca, İsveçce,Norveçce, Türkçe, Almanca ve Fransızca olmak üzere yedi dili çok iyi bilmektedir.
Tülin Şahin, ilk olarak bir modelist tarafından alışveriş merkezinde keşfedildi ve mankenlik alanında deneyim kazanmak için 1998 yılında Paris’e gitti. Burada eğitim alırken Türkiye’ye Zeki Triko’dan gelen iş teklifi için geri döndü. Pek çok dünya markasının yüzü olan ve zamanının en iyi mankenlerinden kabul edilen Tülin Şahin, televizyon ve oyunculuk alanında da bazı deneyimleri üstlendi.
Ad:  Tülin Şahin_iki.jpg
Gösterim: 605
Boyut:  10.3 KB


Cindy Crawford’a aşırı benzerliğinden ötürü Dünya genelinde Sivaslı Cindy lakabını almıştır. Eşi Mehmet Özer ile mutlu bir beraberliği olan Tülin Şahin, pek çok kadına yönelik yardım kuruluşu ile irtibatta ve onlara maddi / manevi pek çok alanda da yardım sağlıyor. Ünlü manken Acun Firarda programında, Acun Ilıcalı ile beraber sunuculuk yaparak asıl şöhreti buldu. Başarısı, disiplinliği, azmi ve güzelliği ile adını Türkiye ile birlikte yurt dışında da duyuran ünlü manken Tülin Şahin kimdir? Başarılarla dolu kariyer hayatı ve özel yaşamına dair merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

Çocukluğu Danimarka’nın Odense şehrinde geçti. İlk olarak bir alışveriş merkezinde, henüz on dört yaşında iken tesadüfen keşfedildi. Daha sonra katıldığı bir güzellik yarışmasında yüzlerce genç kız arasından Danimarka güzellik kraliçesi seçildi.
Ad:  Tülin.jpg
Gösterim: 513
Boyut:  7.1 KB
1998 yılında Paris’te modellik kariyerine adım attı. Tam zamanlı olarak modellik yapan Tülin Şahin, ilk zamanlarda dünyaca ünlü yıldız Cindy Crawford’a olan benzerliği ile tanındı. Ancak azmi ve başarısı ile Tülin Şahin markası ile adını duyurdu. Hem Türk hem de dünya basınında Sivaslı Cindy olarak nam saldı.

1999 yılında Zeki Triko markasının çekimleri için Türkiye’ye geldi. Modelliğin yanı sıra uluslararası büyük şirketlere trendlerle ilgili eğitim, seminer ve konferanslar da verdi. Birçok markaya konsept ve marka danışmanlığı yaptı. Freelance moda editörlüğü yaptı. 2001 yılında ‘tulinsahin’ ismi ile Türkiye’de topmodeller arasında bir ilke imza atarak bir internet sitesi kurdu. 2008 yılının son aylarında sonunda kadınlara yönelik hazırladığı ‘tuliss’ sitesini kurdu. Kilolu bayanlara yönelik beslenme ve diyet üzerine Sırlar, Siz Hala Diyet mi Yapıyorsunuz?, Kral Prens ve Fakir isimli kitaplar çıkarmıştır.
Oyunculuk alanında da başarılı çalışmalara imza atan ünlü manken, 1986 yılında ‘Olacak O Kadar’da rol aldı. Ardından 1996 yılında ‘Tatlı Kaçıklar’ isimli dizide ve 1999 yılında ‘Gece Şahinleri’ isimli sinema filminde rol aldı. Kariyerinin dönüm noktasını 2004 yılında Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunda ekranlara gelen Acun Firar’da isimli tv programında yaşamıştır. 2006 yılında ünlü şef Mehmet Özer ile dünya evine girdi. Ünlü mankenin bu evliliğinden çocuğu yok ancak evliliği halen devam etmektedir.

Derlemedir...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 13 Nisan 2017 03:35
Biyografi Konusu: Tülin Şahin nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
5 Ağustos 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Ülkemizin gururu model Tülin hanım.jpg
Gösterim: 765
Boyut:  48.8 KB
Tülin Şahin, dünyanın en iyi 50 modeli arasında gösterildi. Ünlü model Tülin Şahin, güzellik dergisi Allure'ün Rus edisyonu tarafından dünyanın en iyi ve en güzel 50 topmodeli arasında gösterildi. Şahin, 'moda dünyasının süper ligi' olarak anılan listede yer alan tek Türk model oldu.

Sponsorlu Bağlantılar
1998'te Paris'te modelliğe başlayan Şahin, en iyi 50 model arasında gösterildiği için gurur duyduğunu söyledi:
"Böylesine önemli bir listede efsanevi meslektaşlarımla birlikte yer almak, gerçekten inanılmaz ve gurur verici. Mankenliğe başladığım ilk günden bu yana 'İşini hep en iyi şekilde yap, gerisi gelir' diye düşündüm. Bu şekilde karşılığını almak; kendim, mesleğim ve ülkem adına gurur verici."

Yurtdışında önemli mankenlik ajanslarına kayıtlı, dünyaca ünlü markaların global yüzü olan, yurtdışında defilelere çıkan, dergilere kapak olan Türkiye'nin dünyaca ünlü top modeli Tülin Şahin, yıllardır yurtdışında yaptığı başarılı çalışmaları ile Türkiye'yi gururlandırıyor. Şimdilerde buna yeni bir başarı, heyecan ve ülkemizi gururlandıracak bir haber daha eklendi. Dünyanın en önemli güzellik dergisi 'ALLURE' in Rus edisyonu 'dünyanın en iyi ve en güzel 50 top model' arasında Tülin Şahin'i seçti. Bu liste moda dünyasının süper ligi olarak anılıyor. Dünyanın en efsane top modelleri ile listeye girmeyi başaran 'ilk ve tek Türk manken' olarak Tülin Şahin, bir tarihe imza attı. Her model hakkında kısaca bahseden liste Tülin Şahin hakkında; Türk top model, 1998'de Paris'te modelliğe başladı, lakabı 'Türk Cindy Crawford' , mankenliğin yanı sıra Star Tv'de çok sevilen 'Tülin Şahin'le moda' programını yapıyor. Top Model Tülin Şahin; Efsane meslekdaşlarım ile böylesine önemli bir listede yer almak gerçekten inanılmaz ve gurur verici. Mankenliğe başladığımdan ilk günden itibaren tek ilkem; her zaman işini hep en iyi şekilde yap gerisi gelir diye düşünmüştüm. Karşılığı bu şekillerde geri dönmesi kendim, mesleğim, ülkem adına gurur verici diye düşünüyorum.

Derleme...

🌘 🚀

Benzer Konular

6 Ekim 2009 / Daisy-BT Sinema tr
21 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Tiyatro tr
3 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr
26 Nisan 2010 / _Yağmur_ Tiyatro tr
13 Ocak 2011 / DERUNİ Siyaset tr