Arama

Freja Beha Erichsen

Güncelleme: 19 Aralık 2015 Gösterim: 2.648 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
14 Şubat 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Freja Beha Erichsen

Sponsorlu Bağlantılar
Freja Beha Erichsen, Ayrıca Freja Beha olarak bilinen (Roskilde, Danimarka 18 Ekim 1987), Danimarkalı model.

Erichsen Frederiksberg Gymnasium'da eğitim gördü. O PJ Harvey şarkıları dinlemekten hoşlanır. Halen New York'ta yaşıyor. Freja vücudunda ilkini olan o 16 yaşında yaptırdığı bilinen 16 dövme bulunmaktadır. Çalıştığı firma, anlaşma sırasında, saçını kesmediği sürece istediği dövmeyi yaptırabileceği konusunda izin vermiştir.

Tam bir erkek çocuğu Freja! Kate Moss'un devamı gibi hatta belki daha masküleni. Danimarkalı model Freja, erkeksi halleri, dövmeleri, duruşuyla beni kendine hayran bırakmıştır her zaman. New York, Paris, Milan vs. yapılan her moda etkinliğinde, podyumunda yürümediği marka, kapak kızı olmadığı dergi yok. Kendisi Karl Lagerfeld'in ilham meleklerinden. Sırf bunu yazsa özgeçmişine hayat boyu aç kalmaz.

Şimdi bana açıklayın bir insan bu kadar makyajsız, bu kadar günlük halde nasıl hala dikkat çekici olabilir?

Farkettiğiniz üzere sadece kot pantolon ve tişört giyiyor. Bu şekilde bile kendine defalarca baktırabiliyor olmasının tek sebebi stil sahibi olması. Üzerinde moda olan hiçbir parça olmasına gerek yok, Coco Chanel zamanında 'moda geçer, stil kalır' derken ne demek istemiş, birebir örneği Freja.

Türkçe net bir karşılık bulamıyorum, havalı kelimesi yetmeyecek gibi, tam anlamıyla cool bir hatun kendisi, saçlarını çoğumuzun paçoz diyeceği şekilde topuz yapıp, siyah tişörtünü giyip Valentino defilesine gidebilecek kadar hem de. Ve kötü görünüyor mu? Kesinlikle hayır!

Tarz olarak Freja'yı kendime yakın buluyorum, ben de özel bir gün bile olsa dar paça kot, beyaz bir tişört ve gerekiyorsa bolca takıyla çıkmayı çok severim. Rahatlığım her zaman şıklığımdan önce gelir. Deri ceketlere olan düşkünlüğüm onun kadar değil sadece. Ama işte hiçbir zaman bu kadar asi ve çekici göründün mü diye sorarsanız, hayır. Porselen gibi suratından mıdır muhteşem kesimli saçlarından mıdır anlamadım bir türlü, anlayamıyorum.

Derlemedir...

Tasarımcıların, marka sahiplerinin ve on binlerce isimsiz sıfır beden kızın arasından sıyrılmak zor. İşte bunu başaran şanslı 10'dan biri. En seksi, en erkeksi, en tarz sahibi modelle tanışın; Freja Beha Erichsen.

Mankenlikte başarı; boy gösterilen defile sayısı, defileyi kaç kez açtığınız, hangi modaevleri için yürüdüğünüz, kaç prestijli dergiye kapak olduğunuz ve kaç tane reklam kampanyasının yüzü seçildiğinizle doğru orantılı. Benzer kıyafetlerden bile sıkılan moda dünyası tabii ki onlar için kullandığı birbirinin aynı yüzlere hiç tahammül edemiyor. Sektör, konu mankenlere gelince az kullanılmıştansa, yepyeni modelleri tercih ediyor. Herkes kendine yeni yüzlerle, görülmemiş reklam kampaları hazırlamayı uygun görüyor. Bu piyasada çok az kişi Kate Moss'un bir zamanlar yaptığı gibi çevirdiğiniz her derginin istisnasız her sayfasında yer almayı başarabiliyor. Danimarkalı manken Freja Beha Erichsen bunlardan biri. Benim kişisel favorim yıllardır Freja Beha. Suratsızlığı, en abartılıyı bile abartısız taşıyan yalınlığı, moda dünyası için fazlasıyla sıra dışı olan sıradan kumrallığı ve maskulen duruşu bana çok çekici geliyordu da ben kendimi azınlık sanıyordum.

Öyle değilmişim. Freja 2000'li yılların en 'baba' ismi. Sektörün en saygın internet sitesi models.com'da Lara Stone'dan sonra ikincilik koltuğuna oturan Freja, sadece bu sezon Chanel, Tom Ford, Moncler, Valentino, MaxMara ve Balenciaga gibi markaların reklam yüzü oldu. Yine sadece bu sezon 43 defilede boy gösterdi, Valentino ve Chanel couture şovlarını açtı, Y-3, Derek Lam, Diesel, Oscar de la Renta, Gucci, MaxMara, Chanel hazır giyim ve Isabel Marant defilelerini açtı, Oscar de la Renta, Jonathan Saunders, Pringle of Scotland, MaxMara, Celine, Chanel, Isabel Marant, Karl Lagerfeld ve Stella McCartney şovlarında en son sahneye Freja çıktı. Yetmez mi? İngiliz, İtalyan, Alman ve Fransız Vogue'larında onun hakkında editoryaller yayınlandı, aralarında Purple, Numero, W ve I-D'nin de bulunduğu dünyanın en prestijli tüm moda dergilerine kapak oldu. Hatta Vogue'un yılda iki kere yayınladığı Vogue Collections dergisinin kapağında yer alan onlarca defile fotoğrafının tamamı Freja'dan oluşuyordu. 23 yaşındaki model tam 15 yıldır podyumda. Freja'nınki de klasik model hikâyesi olan 'Sokakta yürürken keşfedildim'le başlıyor ve 'Şimdi süper zenginim'le devam ediyor.

Ama Freja'da klasik olan tek konu kariyeri. Herhangi belirleyici öğenin yasak olduğu podyuma, Freja vücudunu kaplayan 16 tane dövmeyle çıkıyor. İngiliz Vogue'undan Sarah Harris'e verdiği röportajda söylediğine göre ajansıyla yaptığı sözleşmeye, saçlarını kestirmediği sürece istediği kadar dövme yaptırma hakkını eklemişler. Kıyafetlerinde belirleyici olan tek şeyin rahatlık olduğunu söylüyor. Farklı markaların yüzü olurken kendisinin çoğunlukla Rick Owens ve Balenciaga'dan giyindiğini saklamıyor. Bir de 'Dünyanın en yaratıcı adamı' dediği Karl Lagerfeld'in kendisine her sezon Chanel motorcu botu gönderdiğini söylüyor. Saklamadığı tek şey kıyafet, favori tasarımcıları ve marka tercihleri değil. Freja, Irina Lazareanu gibi seksi kadınlarla ilişki yaşıyor. Kamera önünde çıplaklıktan da cinsel tercihlerini sergilemekten de çekinmiyor. İster sevgilisini öperken, ister reklam kampanyasında poz verirken, isterse de duvar kenarında sigara içerken fotoğraflansın, Freja Beha olmadan moda dönmüyor. Sayfayı çevirmeye devam edin, Freja tekrar karşınıza çıkabilir.


AYŞE FERHANGİL Sabah.com.tr

Son düzenleyen nötrino; 19 Aralık 2015 10:12 Sebep: Forum kurallarına aykırı, sakıncalı görsel kaldırıldı!
Biyografi Konusu: Freja Beha Erichsen nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
17 Aralık 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Freja Beha Erichsen

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Freja Beha Erichsen.jpg
Gösterim: 578
Boyut:  81.9 KB


Benzer Konular

14 Şubat 2013 / Jumong Taslak Konular