Arama

Mutfak Dekorasyonu

Güncelleme: 14 Mayıs 2017 Gösterim: 37.775 Cevap: 10
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Mutfak Dekorasyonu ve Mutfak Örnekleri
Eskiden mutfağımızda sadece yemek yapma işini yapardık ve evimizin diğer odalarıda daha fazla vakit geçirir mutfakda pek fazla vakit geçirmezdik. Fakat bu son yıllarda bu tabu yıkıldı ve mutfaklar insanların sadece yemek yapma hizmeti gören bir mekân olmadığını gösteren duruma geldi. Artık insanlar mutfaklarında aile bireyleri ile birlikte rahatlıkla uzun zaman geçirebiliyor, hatta misafirlerini bile mutfakta ağırlayabiliyorlar. Hal böyle olunca mutfak dekorasyonu da ön plana geçiyor. Tabi mutfak dekorasyonunda seçilecek olan mobilyalar çok önemlidir. Mutfağın boyutlarına göre mobilya seçimi yapılmalı, mutfak, tezgâh ve dolaplarına da uyumuna dikkat edilmelidir. Bu konuda hazır mutfak modasında hızlı gelişmeler yaşanıyor, çeşitlilik ve modern tasarımlar artış gösteriyor.
Mutfaklar artık diğer yaşam alanlarıyla daha iç içe ve daha büyük bir mekân haline geldi. Şüphesiz ki bu duruma en çok ev hanımları seviniyordur. Çünkü ev hanımları zamanının büyük bir kısmını mutfakta geçiriyor. Şöyle düşünebiliriz: yeni tarz mutfak döneminde artık ev hanımları bilgisayarlarını mutfaklarında bir köşeye koyup, internetten yeni yemek tarifleri alabiliyor, aldıkları bu yemek tariflerini hemen uygulamaya başlayabiliyorlar.

Amerikan Mutfaklar

Mutfak deyince akan suları durdurmasını iyi bilir ev hanımları… Seçilece mutfak mobilyaları son derece kullanışlı, fonksiyonel ve dekoratif olmadıkça tatmin etmek zordur onları. Bu noktada amerikan mutfak modelleri imdada yetişiyor diyebiliriz.
Amerikan mutfak modelleri sayesinde mutfak dekorasyonu son derece modern ve kullanışlı bir hâl alacak. Her türlü zeyke uygun ürün çeşitliliği sunan Amerikan tipi mutfak modelleri sayesinde sizin de mutfak dekorasyonu ile ilgili tüm sıkıntılarınız çözülmüş olacak.
Gün geçmiyor ki dekorasyon değişiklikleri ile boğuşmayalım. Son zamanlarda en gözde değişiklik oturma odası ve mutfağın aynı mekanda olması diyebiliriz. Bu tarz bir mutfağa sahip olmayı düşünenlerdenseniz, Amerikan mutfak tasarımlarını incelemenizde yarar var. Özellikle özgün dekorasyon ve çok sayıda dekoratif ürün gibi fonksiyonlara sahip olduğundan, Amarikan mutfak modellerinin tasarım anlamında sizi yarı yolda bırakmayacağını söyleyebiliriz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
24 Şubat 2010       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Mutfağınızı Genişletin
Geniş bir mutfağa sahip olmak için ille de birkaç duvar yıkmazına gerek yok.


Aşağıda yazan püf noktalarını okuduktan sonra, siz de neler yapabileceğinizi biliyor olacaksınız.
Özellikle bir kış bahçeniz varsa, oldukça şanslı sayılırsınız. Çünkü mutfağınızı taşırmak için bundan daha güzel bir yer olamaz. Yoksa hiç üzülmeyin, siz de evinizde bir tane yaratabilirsiniz.


İdeal yeri belirleyin

Evinizin düzeni ve alanı kış bahçenizi nereye yerleştirmeniz gerektiğini belirler. Genellikle; müstakil evlerde zemin katta, evin yan ya da arka tarafında, apartman katlarında ise balkon tarafında kurulur.
Kış bahçesi olarak kullanmak istediğiniz alan yeteri kadar geniş değilse, seçeneklerinizi azaltmanız gerekebilir. Bu durumda kış bahçenizin alanınızın üçte birlik bölümünden fazlasını kaplamamasına özen gösterin.

Planlamanızı doğru yapın

İdeal olan mutfağınızın olabildiğine büyük olmasıdır. Yemek alanı yaratmak için sadece ek bir bölüm mü, yoksa var olan mutfağınızı genişleterek bir bölüm mü oluşturmak istiyorsunuz.
Her iki halükarda da yeni ünitelerin maliyetini de göz önünde bulundurmalısınız. Kış bahçenizin konumu, bahçenizin ne kadar güneş alacağını belirler. Bu yüzden konuma dikkat etmelisiniz.

Tarzınızı seçin

Kış bahçenizin evinizin görünümüne uyup uymayacağına karar verin. Aşağıdaki stillerden biri size uyabilir.
- Binaya yaslanan tipte, eğimli çatı ve dikdörtgen alan.

- Altı ya da sekiz taraflı Victorian tarzı. Dekoratif dalga oymalı yüksek eğimli çatı.
- P – şeklinde Victorian, iç mekana ek olarak bir dikdörtgen alan dahil edilebilir.
- Yüksek eğimli çatı, dikdörtgen veya kare alanla Georgian tarzı olabilir.
- Kalkan ön cephe, Georgian stiline benzer, yüksek eğimli kalkan çatılı bir alan.

İzin almayı unutmayın

İzin almaya gerek olamadan yapılsa da, yerel bölgenizin yapı planlamasını öğrenin. Binanız koruma altına alınan bir yapı ya da koruma bölgesindeyse, ısıtma ve su tesisatı için yapı düzenlemesi gerekebilir.

İyi malzemeler kullanın

Kış bahçesi çerçevesi, pencerelerinizle uyumlu olmalı. Genellikle kereste, U-PVC, alüminyum, briket veya sertleştirilmiş ya da lamine cam kullanılıyor.

Neyi nereden alacağınızı öğrenin

Kış bahçesinin kurulması uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu nedenle kendiniz yapmak yerine uzmanlardan yardım almalısınız. Mutfak üniteleri ve su tesisatlarını uzman firmalardan alın. Kendinize iyi bir usta ve uzman bir firma bulun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
24 Şubat 2010       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Mutfağınızı Yenileyin
Hiçbir şeyi atıp kırmadan da mutfağınızı yenileyebilirsiniz. Nasıl mı? İşte size yerden kazandıracak, düzenlemelerinizi en iyi duruma getirmenizi sağlayacak, donuk duvarlarınızı neşelendirecek ya da mutfağınızda sıcak yemek köşeleri yaratacak fikirler...


1 - FARKLI BİR DÜZENLEME
Çalışma tezgahını rahatlatması amacıyla tezgah altındaki temel dolaplardan birinin çıkarılıp dolaba iki tahta levhanın eklenmesiyle elde edilecek duvara monte edilen ve köşe tutacakları ile sağlamlaştırılan mini bir tezgah, standart çalışma düzeni içerisine eklenebilir. Bu mini tezgahın üzerine iki bölmeli seramik bir ocak ankastre olarak yerleştirilebilir. Tam üzerinde tavana monte edilen davlumbaz ve iki cam çekmece ise yerden kazanım sağlayacaktır.

2 - FONKSİYONEL BİR RAF

Diğer mobilyalarla aynı renk tonuna boyanan ahşap bir rafa mutfak malzemelerinin yerleştirilmesiyle tezgahta alandan kazanabilirsiniz. Sofra takımının üzerine orta yükseklikte monte edilen rafa çoklu priz entegre edebilir, bu sayede şoresan tüplerle yapılan aydınlatmayı da dekoratif bir şekilde kapatmış olursunuz. Bıçak gibi metalik mutfak malzemelerinin el altında bulunması için de rafa manyetik bir ray vidalayın.

3 - SÜRGÜLÜ KAPAKLAR

Mutfak dolaplarından birine küçük tekerlekler üzerinde kayan sürgülü metal tablalar ekleyin. Mutfak robotunu saklarken aynı zamanda el altında bulunmasını da sağlayan bu düzenlemede, dolap içerisine bir elektrik prizi de yerleştirin. 60 cm genişliğindeki standart boyutuyla sabit mobilyaya adapte edilen bu tablaya ekmek tahtasını da ilave edin. Diğer dolap kapakları da aynı şekilde sürgülü olursa, klasik dolap kapaklarına oranla daha az yer kaplayan bir çözümünüz olur.

4 - DEKORATİF RAFLAR

Uygulaması kolay ve az masrafı bu düzenleme, pratik olduğu kadar dekoratif bir çözüm sunuyor. Burada CD’leri düzenlemek için alınan raşarı farklı bir amaç için kullanabilirsiniz. Tezgahla aynı renk tonlarını taşıyan raşarı aynı zamanda dekor olarak değerlendirmiş de olursunuz. Alandan kazanmayı ve fonksiyonelliği ön plana çıkaran yaratıcı fikirler ise; el altında bulunmasını istediğiniz eşyaları bu alana yerleştirebilirsiniz. Aydınlatmayı ise raşarın altına koyacağınız düşük yoğunluklu spotlar ile sağlayabilirsiniz.

5 - İKİ KİŞİLİK MOBİL TEZGAH

Masif ahşaptan bir tezgah ve masanın bulunduğu bu küçük yemek alanı hızla atıştıracağınız öğle yemekleri için ideal. Fren özellikli küçük tekerlekleri sayesinde duruma göre masa bölümünü ileri geri kaydırabilirsiniz. Standart bir masaya göre yükseltilmiş olan masaya aynı malzemeden yapılmış iki adet sandelye eşlik edebilir.

6 - BAŞ BAŞA RAHATLIK

Doğal ışıktan faydalanmak için pencerenin altına yerleştirilebilen bu küçük yemek köşesi, arkalığı eğimli sabit iki tabureden (marangoza yaptırılabilir) ve kare bir masadan oluşuyor. Duvara bir çıta yardımıyla sabitlenen masa orta kısmındaki ayakla da destekleniyor. Geri dönüşümlü, baskıya dayanıklı köpükten ısmarlama kesilen minderler ise, lekelere ve neme karşı dayanıklı sentetik bir kumaşla kaplanabilir.

7 - MODÜLER BİR BÖLÜM

Kumaşla kaplanmış yastıklarla dekore edilen iki ya da dört kişilik bu yemek köşesi, iki mobilya arasında yer alıyor. Minderlerin ortasına yerleştirilen masa sıcak bir ortam yaratmanızı sağlıyor. İnce bir cam levhanın yapıştırıldığı küçük masa ufak tekerleklerle donatılmış. Masa şeritlerine asılan tül kumaşlar daha neşeli bir görünüm veriyor.

8 - DUVAR KAĞIDI İLE KONTRAST YARATIN

Pembe ve çiçek desenli, vinil boyalı bu duvar kağıdı ile mutfağa taze bir esinti katabilirsiniz. Desenin pastoral etkisini dengelemek için çelik aksesuarlar tercih edin. Koruma amacıyla da yarı yüksekliğe kadar duvarı cam bir pano (boyutlara
uygun bir şekilde bir camcıda kestirebilirsiniz) ile kaplayın. Aynı zamanda pastel tonların hakim olduğu yemek köşesiyle de romantik bir görünüm elde edebilirsiniz.

9 - TRANSPARAN EFEKTLER

Bu mutfak düzenlemesinde çıkış noktası duvara monte edilen tutacaklar üzerine yerleştirilen raşar. Düzenlemenin akılcı yanı ise buzlu camdan yapılan sürgülü raf kapaklarının mutfak malzemelerinin görünmesine izin vermesi ve bir yandan da malzemeleri tozdan koruması. Aynı düzenlemeyi hazır mutfak dolapları ile de yapabilirsiniz.

10 - AJANDA DOLAPLAR

Dolap kapaklarını tablo boyası ile boyamayı deneyin (yapı marketlerden alabilirsiniz). Daha canlı renkleri de tercih edebilirsiniz. Çivilenen desenli küçük penslere de kartpostallar ya da alışveriş listesi asın. Kendinize bir duvar saati yapmak için de bir delik açın ve içine saat ibresini yerleştirin. Kapağın diğer tarafına da elektronik saat kutusunu sabitleyin.

11 - AYDINLIK BİR RENK

Mutfağınıza aydınlık bir görünüm vermek istiyorsanız duvarın bir ya da iki bölümünü açık renklere boyamayı deneyin. Ayrıca el testeresi ile kapakların orta kısmında kare bir açıklık oluşturabilir ve bu açıklığı renkli akrilik cam karelerle kapatabilirsiniz.

12 - GİZLİ KİLER

Bir marangoz tarafından verniklenenen tahta pano ile yapılan bir bölme, besinleri saklamak ve kalabalık yapan mutfak aletlerini ortadan kaldırmak için ideal olabilir. Bu alanı kapatmak için de doğrudan tavana monte edilen çelik bir ray üzerinde kayan buzlu camdan sürgülü iki kapak kullanabilirsiniz. Ya da hazır boy kiler dolaplarını tercih edebilirsiniz.

13 - RENKLERİN DİNAMİZMİ

Aynı renk gamındaki sıcak renklerin bir arada kullanılmasıyla mutfakta neşeli ve modern bir hava yaratabilirsiniz. Düzenlemede sofra takımları ve mobilyalarla bütünlük sağlanması için dolap kapaklarının üzerine geniş çizgiler halinde boya uygulayabilir ya da duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz.

14 - HÜCRESEL DUVAR DOLAPLARI

Yapıştırma, sıvama ve boyama işlemlerinin ardından duvara monte edilen beton hücreler ile sade ve çizgisel bir düzenleme oluşturabilirsiniz. Farkı ebatlardaki kasalardan oluşan bu dolap, mutfak malzemelerinin yerleştirilmesi için yeterli bir alan sağlayacaktır. Dolap düzenlemesinin orta kısmındaki dar, uzun bölümler ise sürahi ve şişe gibi uzun eşyalarınız için ideal bir kullanım yeri olacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
24 Ağustos 2011       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Mutfağınız küçücük olabilir ama onu kullanışlı bir hale getirmek sizin elinizde.
Eğer yeriniz darsa; üste mini fırını, alta da mini bulaşık makinesini monte edebilirsiniz. Mutfak işlerine meraklı olanlar, özellikle büyük ve konforlu bir alanları olsun isterler.
Fakat çok küçük metrekaraler de bile sempatik ve kullanışlı bir mutfağa sahip olmanız mümkün. Yapmanız gereken önce mutfakta en çok neye ihtiyacınız olduğunu saptamak, daha sonra bu eşyaların yerleştirileceği alanı yaratmak ve son olarak da yerleşimi planlamak.

Aydınlatma

Özellikle küçük alanları rahatlatmak için, iyi bir aydınlatma sistemi kurmak şart. Kuvvetli ve ışığı genele yayan bir ampulle bu işi kolaylıkla çözebilirsiniz. Mekanda görmek istediğiniz rengi de, lambanızın dış kısmı yansıtacaktır.

Mini fırın

Mutfakta pişirme ünitesi olarak setüstü ocak kadar gerekli olan fırının da mini boyunu tercih etmelisiniz. İster börek, ister balık ister çeşitli yemekleri pişirmekte oldukça ihtiyaç duyacağınız mini fırının, yarattığınız mekanda tahmininizden çok daha az yer kaplayacağını göreceksiniz.

Set üstü ocak

Nasıl bir pişirme ünitesine sahip olmak istediğinize karar verdikten sonra ürün seçme işine girerseniz, doğru tercihi yapmanız daha kolay olacaktır. İsteğinize göre gazlı veya elektrikli alternatifleri olan set üstü ocaklarla her çeşit yemeği pişirmeniz mümkün. Yerden kazanmak için iki gözlü olanlarını tercih edin.

Masa

Alanınız ne kadar küçük olursa olsun, ihtiyacınıza cevap verecek fonksiyonel bir masa mutlaka gerekecektir. Mümkün olduğunca küçük ama işlevsel bir açılır kapanır masayı nişin önüne koyarak hem yemek yeme alanı, hem fazladan tezgah alanı, hem de dekoratif bir görünüm yaratabilirsiniz.
Bulaşık makinesi

Sudan tasarruf etmek ve hijyenik bir temizlik sağlamak için bulaşık makinesi kullanmak şart. Alanınızın durumuna göre bu makinelerin küçük boyları da mevcut ve oldukça kullanışlı.

Eviye

Boyut ve şekline göre birçok evye seçeneğini yapı marketlerde bulabilirsiniz. Özellikle yuvarlak olanları bu gibi ufak alanlarda oldukça kullanışlı ve görsel anlamda da şıklığı yakalamanızı sağlıyor.
Küçük alanda kullanışlı bir mutfak yaratmak zor diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Siz de mutfağınız için pratik çözümler bulup uygulayabilirsiniz.


İlk aşama

Nişi hazırlamak için öncelikle elektrikli aletlerinizin sığacağı kadar bir alan yaratın. Eviyenizi ve set üstü ocağınızı koyacağınız tezgahı ebatlara uygun olarak kestirin. Su ve elektrik bağlantılarını yaptırmanız için bir tesisatçı ve elektrikçiye ihtiyacınız olacak.
Bulaşık makinesi ve eviyeyi su borularına bağlatmanız gerekiyor. Set üstü ocak ve fırın için de çoklu bir topraklı priz taktırmalısınız. Tezgahınızın üzerine eviye ve bataryasını yerleştirip bağlantılarını yaptırın. Daha sonra ise bulaşık makinesi ve fırınınızı onlar için ayırdığınız bölmelere yerleştirin. Böylece ilk aşamayı tamamlamış olacaksınız.

İkinci aşama

Çalışmanın zahmetli ve zor olan inşaat kısmı tamamlanıp elektrikli aletler yerleştirildikten sonra artık sıra mutfak eşyalarınızı yerleştirmeye geldi. Yerden kazanmak için duvarları mümkün olduğu kadar değerlendirin ve raf sistemlerini kullanın.
Su ısıtıcı, narenciye sıkacağı, espresso makinesi, blender gibi küçük elektrikli ev aletlerini tezgahınızın üzerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları kahvaltı yapabileceğiniz ya da akşamları birşeyler atıştırabileceğiniz küçük ebatlı masanız için de bir yer planlamayı unutmayın. Tüm bunları gerçekleştirdikten sonra üçüncü aşamaya geçebilirsiniz.

Üçüncü aşama

Bütün hazırlıklar bittiğine göre sıra mutfağınızda neşeli bir atmosfer yaratmaya geldi. Renkli bir mutfak istiyorsanız beğeninize, stilinize uygun aksesuarlarla dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Duvarları da istediğiniz renkte herhangi bir duvar kağıdıyla kaplayıp tarzınıza uygun işlevsel bir mutfağa sahip olabilirsiniz.
Duvar kağıdını sudan ve buhardan etkilenmeyen cinste seçmeniz daha uygun olacaktır. Alanınız dar olduğu için masanın yanında büyük bir sandalye kullanmak yerine küçük bir tabureyi tercih edebilirsiniz. Bunları tamamladıktan sonra artık mutfağınız kullanıma hazır.

Batarya seçimi önemli

Batarya, şüphesiz en önemli mutfak aparatlarından biri. Seçim yaparken işinizi en rahat halledecek olanları seçmenizde fayda var. Birçok modeli olan bataryaların duşlu modellerini tercih ederseniz hem daha az su harcamış olursunuz, hem de daha pratik bir temizlikle zamandan kazanırsınız.

Çelik eviye için temizlik önerileri

Eğer mutfağınızda çelik bir eviye kullandıysanız temizliği sağlamak için deri veya microfiber biz bez kullanmanız gerekiyor. Böylece su tanelerinin yarattığı lekelerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Ayrıca ovma deterjanlarından uzak durmalısınız. Eviyenizin çizilmesine sebep olur.

Mutfak gereçleri çok kullanışlı

Mutfakta her an elinizin altında olması gereken bazı aletler, yemek yaparken size oldukça kolaylık sağlayacak. Bu aletler düşündüğünüz kadar yer de tutmuyor. Onları dolaplara saklamak yerine duvarınıza asabilirsiniz.

Yerden kazanmak için bunları yapın
;
• Çalışma alanı olarak düşündüğünüz tezgahı mümkün olduğunca geniş tutun.
• Tezgahın üzerini gereksiz aletlerle doldurmayın ve kendinize rahat bir çalışma alanı bırakın.
• Aksesuarlarınızı az ve öz seçin. İhtiyacınız olanından fazla elektrikli alet kullanmayın. Birçok işi bir arada yapan robotlardan faydalanın.
• Duvarınızda uygun boşluğunuz varsa aksesuarları asmak için duvara çakılan boruları kullanın. Yerdeki kalabalığı duvara taşırsanız size daha ferah bir alan kalacaktır.
• Doğru aydınlatmayla daha ferah bir alan yaratın.
Alanı optimum kullanmak için
• Tezgahı çalışma alanı olarak kendinize saklamak için küçük set üstü ocakları tercih edin.
• Ocağınızın üzerini daima kullanın.
• Küçük ebatlı tencereleri tercih edin.
• Az ve öz pişirme elemanı kullanın. Her malzemeden bir adet edinin.
• Ek bir masa edinerek ikinci bir tezgah yaratın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Ocak 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
2012 Mutfak Dekorasyonu

2012 yılının yaklaşması ile birlikte evlerinde değişiklik veya yenilik yapmak isteyenler olacaktır değil mi? Mesela yeni bir mutfak yaptırmak istiyorsunuz ama bütçeniz yeterli değil mi? İşte size 2012 yılına girmeden önce yepyeni bir mutfak yaratmanın 7 kısa ve kolay yolu…

1.Mutfağınızı yenilemeye duvarlardan başlayabilirsiniz. 2012’de de moda olan ve hiçbir zaman kullanılmaktan vazgeçilmeyen parlak beyaz, bej ve krem renklerinden birine boyatabilirsiniz.
2.Dolaplarınızda ise mutfakta en iştah açıcı renk olan kırmızıyı tercih edebilirsiniz. Üstelik kırmızı 2012 yılının renklerinden biri…
3.Mutfak dolaplarının kulpları ne kadar güzel olursa dolabınız da o kadar güzel görünür. Bu yüzden dolap kulplarına fazla para ayırabilirsiniz.
4.Her zaman daha az dolap ve raf mutfağı daha zengin gösterir. Bu nedenden dolayı gözünüze hangileri fazlalıkmış gibi geliyorsa onları mutfağınızdan kaldırın.
5.Klasik dolap kapakları yerine cam dolap kapaklarını kullanabilirsiniz. Bu camlar isterseniz net isterseniz de buzlu olabilir.
6.Işıklandırma çok önemli bir unsurdur. Hele ki mutfağın ışıltısını en iyi ışık gösterir. Bu yüzden 2012 Mutfak 7.Dekorasyonunda spot ışıklar veya tavandan asılı lambalar mutfağınızı çok modern gösterebilir.
Bu önerilerden istediklerinizi mutfağınızda uygulayarak 2012 yılına yepyeni bir mutfakla girebilirsiniz.

mutfkk

mutfak

mutfa

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Şubat 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Mutfak Dekorasyonu

mutfak2

Mevcut mutfağı mı iyileştiriyorsunuz ya da yeni bir mutfak tasarımı mı yapıyorsunuz? Yeni bir dekorasyon yapıyorsanız,dolapların kullanışlı olması önemlidir.

Mutfaklar sadece yemek yapmak ve yemek için kullanılmıyor. Mutfakta öyle zaman çok zaman geçiriliyorki bir oturma odası kadar mühim mutfak tasarı mı da.

Varolan bir mutfağı iyileştiriyorsanız da küçük dolaplar,çekmeceler,sebzelikler,portatif raflar işinize çok yarayacaktır.

Mutfak tasarımında planından malzeme ve aksesuar seçimine kadar birçok unsurun dikkate alınması gerekiyor. Mermerin üstüne sıcak birşey konulacağı göz önünde bulundurularak seçilmeli ya da yağ tutmayan mutfak taşları tercih edilmelidir. Mutfak için ayrılan alan küçükse, Amerikan ya da açık mutfak tipi ideal bir çözümdür. Bu tip mutfaklarda yaşanan en büyük sorun yemek kokularının salondaki eşyalara sinmesi ve her zaman düzenli bir mutfak göünümü sergilemek zorunda olunmasıdır. Güçlü bir aspiratörle koku sorunu halledilebilir ancak kapalı bir mutfakta bulaşıklar makineyi dizilmeyi bekleyebilir ya da salata malzemeleri salata olmayı. Ama oturma odasından görünen bir mutfağın daima düzenli olması gerektiğidir gerçek olan.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mart 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Vanucci Mutfak Modelleri
Ünlü markanın gerek mobilya tasarımları ile gerekse mobilyalarda seçmiş olduğu dekoratif aksesuarlar dizaynları ile diğer markalar arasından kolayca sıyrılması çok doğal olsa gerek.. Evet, kalitenin tasarımla buluşması ile sizlere dekoratif ve modern mutfak modelleri sunan Vanucci marka mutfak dolapları sizlerle..
Modern Amerikan mutfak modeli ile kullanışlı ve şık bir dizayn..

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2012       Mesaj #8
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Küçük mutfaklara büyük çözümler..
Küçük mutfağınıza birkaç küçük değişiklik yaparak daha kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Mutfağınız küçükse, birkaç basit değişiklikle, daha kullanışlı hale getirmek mümkün. İşte size pratik çözümler!
Çöp kovasını, tezgah altındaki dolap kapaklarından birine monte ederek yer kazanabilirsiniz.
Köşe dolaplarınız varsa, içine döner sepet mekanizması yerleştirerek daha çok eşyayı alan ve kullanışlı bir dolap elde edebilirsiniz.
Kapaktan sürgü sistemli boy kiler dolaplar, kuru bakliyat, makarna ve kavanozlar için çok iyi depolama sistemi oluştururlar. Üstelik kullanımları da çok rahattır.
Eviye seçiminizi, içinde bir buçuk göz olanlardan yana kullanın. Ne kadar işe yaradığını göreceksiniz.
Tek raflı dolaplar yerine, içi bölünebilen çekmeceleri tercih edin. Hem sizi dağınıklıktan kurtarırlar, hem de fazla alan elde etmiş olursunuz.
Çelik ya da beyaz lake gibi ışığı yansıtan malzemeler, mutfağınızı olduğundan daha büyük gösterecektir.
Canlı renk ve desenlerde duvar kağıtları mutfağınıza hareket getirecektir. Seçtiğiniz duvar kağıdının silinebilir olmasına özen gösterin.
Çekmeceler, dolaplardan daha fazla yer kapladığı için, küçük mutfaklarda son derece kullanışlı olurlar. Üstelik derin çekmeceler, çok ağır eşyaları kaldırabilecek şekilde yapılmaktadır.
Tavanınız yüksekse, yukarıdan sarkan sepetler çok işe yarayacaktır.
Açık raf sistemleri, kullanım kolaylığı sağlamasının yanı sıra ferahlık duygusu da yaratacaktır.
Kupa ve fincanları dolap içlerinden çıkarın. Duvara asacağınız demir boru üzerine çengeller yerleştirin. Tüm kulplu bardakları bu çengellere yerleştirin. Renk ve boy sırasına göre asacağınız bardaklar, hem dolaplarınızdaki yerleri boşaltacak, hem de şık ve güzel bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.
Erzakları saklayacağınız kavanoz ve kutuları, kare ve dikdörtgen olanlardan seçerseniz, daha az kullanılanları alt sıraya, sık kullanılanları üste koyarak hem yerden tasarruf edersiniz, hem de düzenli bir görünüş elde ederseniz.
Dolaplarınız çok kalabalık ise tabaklıklı bir raf edinin. Bu raflar hem modern hem de klasik mobilyalara uyum sağlamaktadır.
Tezgah üstüne oturan panjur kapak sistemli dolaplar, küçük ev aletlerini saklamak için ideal bir çözüm oluşturacaktır.
Meyve ve sebzeleri saklamak için, hava sirkülasyonu olan çekmeceleri tercih edebilirsiniz.
Mutfakta tekdüzeliği kırmanın yollarından biri de farklı malzemeleri bir arada kullanmaktır. Tezat yaratmak için ahşap ile el boyaması ürünleri bir arada kullanabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Haziran 2012       Mesaj #9
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
İyi Bir Mutfak Nasıl Tasarlanır
Mutfağın tarihi gelişimi içersin de mekanda verimliliği artırmaya yönelik düşüncelerin ön plana çıktığı yıllar 1900 lere rastlar. Bu yıllarda kadının yükünü hafifletmek,
yapılacak işleri basitleştirmek ve mutfağı mümkün olduğunca rasyonel şekilde yapılandırmak tasarımın temel ilkesi haline gelmiştir. 1920′lerin hemen hemen tüm büyük mimarları bu temel ilkeyi ön planda tutarak mutfak tasarımları yapmışlardır. Bu gelişimin ilk örneği ise Margarete Scütte Lihotzky’nin 1926 yıllında tasarladığı Frankfurt Mutfağı’dır. Lihotzky, mutfağı bir çalışma laboratuvarı gibi düşünmüştür. Tesisat ve sabit eşyaları detaylı bir biçimde tasarlamış ve her biri arasında optimum çalışma mesafesi olacak şekilde konumlandırmıştır. Lihotzky’nin 6,5m2 den daha küçük olan bu mutfağı, bir çok meslektaşı için çıkış noktası olmuştur.

Mutfak, diğer mekanlara kıyasla evin en önemli çalışma alanıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda mutfakta gün içersin de ortalama 2 saat zaman geçirildiği , dolapların 80 kereden fazla açılıp kapatıldığı ve birbirinden farklı işlevlerin en az 50 kez tekrarlandığı görülmüştür. Tüm bu aktivitelerin vücudu zorlamadan ve en kısa sürede gerçekleştirilebilmesi için o mutfağın ergonomik açıdan doğru kurğulanması gerekmektedir. Mutfakta ergonomi konusunda 1912 yılında amerikalı Christine Fredericks tarafından mutfak mobilyaları ve ekipmanlara erişimle ilgili “ip çalışması” yapılmıştır. Bu çalışma sonucunda aynı mutfakta sadece fırının yeri değiştirilerek ortalama 53m daha fazla yüründüğü belirlenmiştir. Bu ise mutfağın ergonomik açıdan doğru tasarlanmasının önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Mutfağın işlevselliği kadar yaşam ve iletişim merkezi olarak tasarlanması da kullanıcı açısından önemlidir. Bu amaca hizmet eden “mutfağı diğer mekanlarla kaynaştırarak daha yaşanılır hale getirme düşüncesi” ise ilk kez 1927 yıllında Stuttgrat’ta düzenlenen Weissenhof Siedlung fuarında Hollandalı mimar Jacobus Johannes Pieter Oud’ın tasarımı ile ortaya konmuştur. Kayar bir tencere ile dairenin diğer odasına bağlanan Johannes’in mutfağında pencere, yemek servisinin yapılmasının yanı sıra iletişimin kurulmasına da olanak tanımaktadır. Böylelikel mutfak ilk kez izole edilmiş bir alan olmaktan çıkmıştır.

1920′li yıllarda Amerikalı Mimar Frank Lloyd Wright ise entegre mutfak modelini savunucusu olmuştur. Ona göre mutfak, aile hayatının merkezidir. Açık plan fikri onun “organik mimari” anlayışının belirleyici bir özelliğidir. Bu anlayışla mutfak ve yaşam alanları arasındaki geçiş hem formal hem malzeme bütünlüğüyle sağlanmaya başlanmıştır. 1980′ler de ise mutfak üreticisi Bulthaup, tasarımcı Olt Aicher’a bir üretim çalışması yapması ve modası geçmiş fikirlerin yerine yenilerini oluşturması için yetki vermiştir. Olt Aicher çalışmasında “mutfak gelecekte ev yaşantısının merkezi olacak” düşüncesini ana dayanak noktası olarak kabul edilmiştir. Onun bu büyüleyici fikri, yeni mutfak tasarım anlayışını ve hepsinin ötesinde yeni yemek yeme kültürünü oluşturmuştur. Yıllar önce ortaya atılmış olan bu yenilikçi yaklaşım, günümüzde mutfak tasarımlarının en temel kriterlerinden biri olarak görülmektedir.

Mutfak evin diğer mekanlarına göre daha fazla sayıda amaca hizmet etmektedir. Bu nedenle yemek hazırlama, pişirme, servis gibi işlevlerin her biri için aktivite alanları oluşturulmalı ve bu alanlar arasındaki ilişkiler doğru kurgulanmalıdır. Aktivite alanları ile ilgili 1950 yılında yapılan ilk çalışmada mutfaktaki depolama, yıkama, hazırlama ve pişirme işlevleri arasındaki yerleşim ilişkisinin bir üçgen oluşturduğu ve bu üçgenin bir ayağının en az 120 cm, en çok 270 cm olması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca aktivite üçgeninin, sağ elini kullananlar için saat yönünde, sol elini kullananlar için ise tam tersi yönde planlanmasıyla daha fonksiyonel bir mutfak tasarlanabileceği tespit edilmiştir. Mutfak yeterli büyüklükte ise servis ve yemek yeme alanının aktivite üçgenini kesmeyecek şekilde konumlandırılmasının yemek hazırla sürecinin sağlıklı işlemesi açısından önemli olduğu belirtilmiştir.

Yapılan araştırmalar mutfağın ortalama kullanım süresinin 20 yıl olduğu gösterilmektedir. Bu nedenle iyi tasarlanmış bir mutfak dayanıklı ve uzun ömürlü olmalıdır, Ayrıca göz ardı edilmemesi gereken bir diğer husus ise mutfağın yüksek oranda mikrop barındırdığı ve seçilecek malzemelerin hijyenik ve kolay temizlenebilir nitelik taşıması gerektiğidir.

Mutfak; dayanıklılık, işlevsellik ve estetik gibi bir çok yönden ne kadar kusursuz tasarlanmış olursa olsun, uygulanamayacak kadar yüksek maliyetli ise kağıt üzerinde kalmaktan daha öteye gidemeyecektir. Bu nedenle tasarımcı çalışmaya başlamadan önce bütçe planlaması yapmalı ve belirlenen maliyet sınırları içersinde kalacak şekilde tercihlerde bulunmaya özen göstermelidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
8 Ocak 2015       Mesaj #10
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Mutfak Dekorasyonu
MsXLabs.org


2xt3Pen

Eskiye dönük bir dekorasyon çalışması hayalini kuruyorsanız eğer, buna mutfaklarınızdan başlayabilirsiniz.

Mutfaklarınızı çok sık kullanıyorsanız ve görsel olarak daha farklı bir çalışma istiyorsanız bu modelleri tercih etmenizi tavsiye ediyorum ve görselleri incelediğinizde sizler de klasik modellerden çok daha farklı ve çok daha ilgi çekici olduğunu görebilirsiniz. Yeni sezonda da ilgi gören bu özel mutfak modelleri sayesinde yaşam alanlarınız artık çok daha farklı bir kimliğe bürünecek…

Kaynak:

Benzer Konular

31 Temmuz 2014 / nünü Moda
28 Aralık 2011 / nünü Taslak Konular
20 Nisan 2010 / The Unique Taslak Konular
23 Ekim 2014 / _Yağmur_ Türk ve İslam Dünyası