Arama

Teras ve Balkon Dekorasyonu

Güncelleme: 18 Ekim 2011 Gösterim: 11.095 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
19 Ağustos 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Balkon dekorasyonu da ev ahalisi için ev içi dekorasyonu kadar önemlidir. Balkonun tasarım açısından zevk sahibi kişilerce dekore edilmesi ile normal bir dekoratif tarafından düzenlenmesi arasında büyük bir uçurum olacağını belirtmeye gerek yok herhalde.
Balkonlar
, evimizdeki en renkli mekanlardan biri olarak öne çıkmasının yanında, özellikle akşam sohbetleri ailenin birlikte oturup çaylarını yudumladıkları yer olarak da akıllarda yer edinmiştir. Mangal ya da toplantı gibi etkinliklere ev sahipliği yapan balkonlar da olduğunu göz önüne aldığımızda, aslında balkon dekorasyonu ne denli önemli daha iyi anlamış oluruz herhalde. Zira bu kadar kalabalığı ağırlayan bir mekanın iç dekorasyon konusunda eksik gediğinin olmaması lazım.
Sponsorlu Bağlantılar
Balkon kültürü son derece gelişmiş bir ülke olduğumuzu da düşünecek olursak, aslında balkon dekorasyonu ile ilgili yeterli kültürel mirasımız olduğunu söyleyebiliriz. Balkondaki en önemli dekoratif ürünler tabii ki çiçekler. Ayrıca kullanılabilecek terakota saksılar sayesinde de balkondaki dekorasyon eksikliğini tamamlayabilirsiniz.
Bir terasınız ya da balkonuz varsa, büyüklüğü ne olursa, konforunuz ve zevkiniz için benzersiz bir atmosfer yaratabilirsiniz: Bir masa, sandalye, uzanmak için bir kanepe, rahat yastıklar, minderler, bitkiler, mumlar...
İşe balkonunuzun zemini ile başlayın. Zemine tahta karolar döşeyebilir ya da renkli kilimler serebilirsiniz. Balkon demirlerini renkli desenli kumaşlarla örtebilir, renkli kurdelelerle bağlayabilirsiniz.
Çiçekler balkonun vazgeçilmezleridir. Çiçeklerle doğayı evinize taşıyabilir, balkonunuza renk katabilirsiniz.
Balkonda da konforundan vazgeçmek istemeyenler, küçük koltuklar kullanabilirler. Ayaklı çiçeklikler hem çok şıktır, hem de daha az yer kaplar.
Küçük balkonlarda masa ile yer kaybetmek yerine küçük sehpalar kullanabilir, balkon demirlerinden ve duvarlardan faydalanabilirsiniz: Küçük bir masayı balkon demirlerine monte ederek yerden kazanabilirsiniz.
Balkonunuzda hasır ya da bambu takımlar tercih edebilirsiniz. Masanın bir köşesine kanepe koyarak, kitap keyfi yapmak için ideal bir ortam oluşturabilirsiniz.Özellikle çocuklu aileler için balkonu tamamen halı veya kilimle kaplamak kullanışlı olabilir. Köşede bir sedir ve yerde yastıklarla hem çok şık bir balkonunuz olur hem de geniş bir mekan elde edersiniz.
Yerde halı ve merdiven sehpa ile balkonda oturma odası şıklığı ve rahatlığı sağlayabilirsiniz.

Ad:  ddekor-25-teras-ve-balkon-dekorasyonu-4.jpg
Gösterim: 692
Boyut:  92.5 KB
Ad:  ddekor-25-teras-ve-balkon-dekorasyonu-9.jpg
Gösterim: 1347
Boyut:  107.7 KB
Ad:  ddekor-25-teras-ve-balkon-dekorasyonu-19-.jpg
Gösterim: 967
Boyut:  74.5 KB
Ad:  ddekor-25-teras-ve-balkon-dekorasyonu-21-.jpg
Gösterim: 844
Boyut:  140.7 KB


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 5 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
20 Ağustos 2011       Mesaj #2
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''
Teras ve Balkon Dekorasyonu

Sponsorlu Bağlantılar
Kış aylarının ardından,bahçe ve terasınızda,açık havada sevdiklerinizle birlikte güzel bir gün geçirmeyi kim istemez..Bahçe ve terasını yenilemek isteyenler için bahçe mobilyalarından,duvar boyasına kadar öneriler..Güneşten korunmak için ahşap pergola,tente veya şemsiye...Balkonunuza veya terasınıza yerleştireceğiniz meyve ağaçları veya yüksek bitkilerle hem mekanı dekore edebilir, hem de güneşten korunmak için gölge bir bölüm oluşturacaksınız.Dış mekan mobilyaları seçerken,neme ve güneşe dayanıklı mobilyalar seçmeli,kolay temizlenir özelliği de göz önünde bulundurmalısınız.Mekanın büyüklüğüne göre de mobilya seçimi yapılmalı,özellikle katlanabilir sandalyeler ve genişletilebilir masalar tercih edilmelidir.Balkonunuz küçükse,yemek bölümü için yuvarlak bir masa tercih edebilirsiniz.Balkon duvarlarınızda beyaz renk boyayı tercih edin.Hem ışığı daha iyi yansıtacak,hem de aydınlık bir hava verecektir.Renkli sezlonglarla da rahat bir oturma bölümü oluşturabilirsiniz.Saksılarda yetiştireceğiniz rengarenk çiçekler,renkli döşemelik kumaş ve yastıklarla da mekanlara neşeli ve canlı bir hava getirebilirsiniz.

terasdayemek2

Çatı katı veya büyükk teraslarda farklı bitki ve meyve ağaçları hem mekanı güzelleştirmek hem de gölge sağlamak amacıyla yerleştirilebilir.


teras6

beyaz boyalı duvarlar ışığı daha iyi yansıtacak,mekanı aydınlatacaktır.Tül perdelerde mekana romantik bir hava vermiş.


teras4

Açık havada keyifli bir gün geçirmek isteyenler için;Ahşap pergola altında güneşten korunabilir,pembe-beyaz renklerle romantik mekanlar yaratabilirsiniz.


terasdayemek

Balkon veya teresınızda kullanacağınız katlanır sandalyeler ve genişletilebilir masalar kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 18 Ekim 2011 03:13 Sebep: Sayfa düzeni.
''Boşver''
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Ekim 2011       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Balkon Dekorasyonu

Havalar ısınıyor. Balkon sefaları tekrardan başlayacak. Balkonlarınızı dekore etmek için birbirinden zevkli dekorasyon önerileri:
İşe balkonunuzun zemini ile başlayın. Zemine tahta karolar döşeyebilir yada renkli kilimler serebilirsiniz. Balkon demirlerini renkli desenli kumaşlarla örtebilir burada olduğu gibi renkli kurdelelerle bağlayabilirsiniz.

balkon 11 wwwwunderweibde


balkon 12 ideas for your home

balkon 8 myidealhome

balkon 7 vintagerosegarden

balkon 3 via tinywhitedaisies

balkon 2 via porch

balkon 1

14 justbesplendid

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

31 Temmuz 2014 / nünü Moda
24 Nisan 2014 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ağustos 2015 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
3 Ocak 2010 / Daisy-BT X-Sözlük
11 Ocak 2015 / Efulim Taslak Konular