Arama

İç Mekan - Halı

Güncelleme: 7 Ocak 2015 Gösterim: 9.738 Cevap: 3
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Ekim 2011       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Halı Dekorasyonu

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Halı1.jpg
Gösterim: 811
Boyut:  94.2 KB

Odanın dekoruna sıra geldiğinde halı kaplama her zaman anahtar bir unsur olmuştur. İnanması zor olabilir ama koyun yününün halı dokuması için kullanıldığına dair ilk kanıt M.Ö 6000 tarihine kadar uzanır. Marko Polo seyahatlerinden Hindistan, İran ve diğeryerlerden zengin dekoratif özellikli halılarla dönmüştür. Daha sonraki zamanlara gelirsek, halı üretim teknolojisindeki gelişmeler çoğumuzu şaşkınlık içinde bırakıyor.

İp uçları
Koyu çizgiler içtenlik ve sıcaklık duygusu verirken; açık veya nötr tonlar ışık ve genişlik duygusu verir. Yerdeki son çizgi bile bu etkiye katkı sağlar. Cila ve parlaklık sonsuzluk duygusu katarken hafif ve matlık zıt bir etkiye sahiptir. Daha güçlü bir renk daha küçük bir yer için mükemmel olabilir ama aynı durum büyük bir yer için fazla güçlü olabilir.

Odanın işlevi
Aynı döşemeyi tüm evde kullanmak her zaman mümkün olmayabilir, bu durum da sıkıcı olabilir. Yerleri seçerken aynı ton dizisini korumak genelde başarılıdır. Halınızı seçerken odanın ne kadar güneş aldığına, kullanım amacına, duvarların ve kullandığınız mobilyanın rengine göre karar vermeniz doğru olacaktır.

Düzenli bakım
Bugünün halı tüyleri tozu saklamak ve ışığı yansıtmak için dizayn edildiler aynı zamanda tozlanma ve lekeye karşı dayanma yetenekleri vardır. Halıdaki tozun etkisi tozun yüzeyde kaldığı ve kolayca görüldüğü sert yüzey döşemesindeki kadar görünür değildir. Günümüz halı tüylerinin tozlanmayı gizleme özelliği bir çok tüketici için olumlu bir özelliktir. Ama görünen tozlanmanın olmayışı düzenli temizleme gerekliliğini ortadan kaldırmıyor.

Bir çok kuru toz halı tüylerinin ışığı farklı yansıtmasına ve halının donuk bir görünüm kazanmasına sebep olan keskin uçlara sahiptir. Toz; eğer birikmesine izin verilirse, tüyleri sürekli olarak aşındırır. Düzenli bakım programı halınızın ömrünü ve görünüm güzelliğini uzatır. Özel bakım bilgileri halı satıcınızdan, halı üreticisinden yada iplik üreticisinden sağladığı ücretsiz telefonlarından alınabilir.

Temel vakumlama
En fazla trafiğin olduğu bölgelerin daha sık süpürülmesi ile iyi bir uygulamadır. Örneğin koridorlar, merdivenler, dış giriş yolları ve evde ayakkabı ile dolaşılan yerler. Tüm halı döşenmiş alanı minimum haftada iki kez süpürün, tozları daha yüzeydeyken temizlemek çok önemli, böylece ayak trafiği yüzünden tozun halıya iyice işlenmesi engellenmiş olur.

Gömülmüş tozu temizlemek yüzey tozunu almaktan daha zor ve zaman alıcıdır. Yüzey tozunu almak için süpürgeyi tüylerin yönünde yavaş hareketle ileri doğru itin ve daha sonra ters yönde tekrarlayın. Gömülmüş toz daha ziyade ters yöndeki yavaş süpürme ile temizlenir.

Süpürge seçimi
Maximum etki için ayarlanabilir ve dönen fırçalarıyla yüzey tozunu alabilen ve içeri giren tüm parçaları uzaklaştırabilecek güçte bir hava akımına sahip bir süpürge kullanın. Süpürgeniz parçacıkların yeniden havaya karışmasını önleyecek kapalı, yüksek filtre torbasına sahip olmalıdır. Hangi marka olursa olsun en iyi temizleme sonuçları için makinenizin düzenli çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Fırçaları temiz tutun ve yırtıldığında yenileyin. Vakum hortumlarını ve eklerini hava dolaşımını engelleyecek şeylerden arındırın. Fırçanın ucunu halıyı zedeleyecek sert şeylerden koruyun. Kemerlerin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Her zaman için yedek kemer bulundurun. Süpürge üreticisinin talimatlarına uyun. Ve vakum torbası yarıdan fazla dolduğunda değiştirin, torba tamamen dolduğunda etkinliği azalır.

Kendin temizle
Kendin temizle profesyonel temizlemeler içinde ekonomik bir seçim olabilir. Herhangi bir halı temizleme işi için şu noktalara dikkat edilmesi gerekir: Her zaman mümkün olduğunca kuru tozu temizlemek için ön süpürme yapın.

Talimatlara dikkat edin
Islak Temizleme yolunu seçerken Aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:
Temizliğe başlamadan odadaki mobilyayı boşaltın, eğer bu iş imkansızsa oluşabilecek pas ve kire karşı sandalye, masa ve diğer mobilyaların bacaklarının altlarına plastik geçirin.

Sadece önerilen güçte temizleme çözeltisi kullanın. Önerilenden daha güçlüsü hızlı temizleme sağlayacaktır. Bunu önleyebilmek için tüm deterjanı durulayın. Halıyı fazla ıslatmayın. Fazla ıslatma dikişlerinin ayrılmasına, renk bozulmasına, çekme ve kokuya sebep olabilir.

Halı 12 saat içinde kurumalıdır
Bunun için gerekli havalandırmayı sağlayın.

Ad:  Halı2.jpg
Gösterim: 1409
Boyut:  66.8 KB
Ad:  Halı3.jpg
Gösterim: 643
Boyut:  19.6 KB
Ad:  Halı4.jpg
Gösterim: 482
Boyut:  18.4 KB
Ad:  Halı5.jpg
Gösterim: 750
Boyut:  74.8 KB

Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
2012 Halı Modelleri ve Trendleri

Sponsorlu Bağlantılar
Pierre Cardin’nin 2012 için tasarladığı bu halılarda yeşille krem şık bir uyum içinde… Misafirleriniz ve sevdiklerinizle paylaşacağınız mutlu anlara halılarınızda eşlik etsin!

pierre cardin 2012 hali 225x300

Yatak odanızda sınırları aşın!
Klişe haline gelen kırmızıdan artık kurtulma zamanı. Yatak odanızı siyah ve beyazın asilliğine teslim edin! Bunun için size Padişah Halı’nın en son tasarımlarını tavsiye ediyoruz… Güne ‘merhaba’ dediğiz ilk anda içinizi ısıtacak yumuşacık bir hisse ruhunuzu teslim edin!

padisah hali 2012 225x300

Mutfağınızda Osmanlı rüzgarları essin!
Kadınların zamanının çoğu mutfakta geçer. O yüzden mutfakta radikal kararlar almanın tam zamanı! Yıllardır kullanılan ağır halıları bir kenara atın! Mutfağınızı geleneksel motifli kilimlerle şımartın!

2012 mutfak halisi 225x300


Çocuğunuz odasından çıkmak istemeyecek!
Hareketli ve farklı desenleri yansıtan çizgi film kahramanları çocuğunuzun odasına dolsun! Tuana Halı birbirinden canlı ve renkli tasarımlarıyla sizleri ve çocuklarınızı bekliyor.


tuana hali 2012 225x300

Koridorunuzu Flamenkonun hareketli ritmine teslim edin!
Canlı renkler ve hareketli tasarımlarıyla Royal Halı koridorlarınıza yeniden hayat veriyor. Birbirinden canlı motiflerle tasarlanmış halılar koridorunuza ayrıcalık katacak.

royal hali 2012 225x300


Bunlar dışında pastel renkleri halılar için de seçebileceğinizi hatırlatalım. Zebra gibi doğal desenler ve bambu kilimlerle ‘oragnik şıklığa’ geçin.

APEX Halı 2012 Modelleri



16804 bg

Modern halı modellerinden, klasik halı modellerine kadar bir çok farklı çeşidi ile dünya ‘da ve Türkiye ‘de adından söz ettirmeye başlayan Apex Halı ‘nın ilk adımları ise 1990′ lı yılların başlarında, el tezgahlarında dokunan halılara kadar dayanmakta.

Resim 1315909314


Kalitesinden, şıklığından ödün vermeden 2012 için yepyeni tasarımlar oluşturarak
müşterilerinin beğenisini sunmaya hazırlanan Apex, yeni sezonda rengarenk halılar ve paspaslar tasarlıyor.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Mart 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Çiçek Desenli Halı Modelleri
Ev dekorasyonunun bir zamanlar vazgeçilmez seçimi olan halılar günümüz gençliği tarafından eski değerini kaybetse de klasik dekorasyon tarzına yakın olan kişiler sayesinde hala rağbet görüyor. Gençlerin bu ilginç zevklerini yada tercihlerini bir yana bırakıp, eski zamanlarda oldukça popüler olan çiçek desenli halı modellerinin günümüze modernize edilmiş şık ve bir o kadar dekoratif görünümlü çiçek desenli halı tasarımlarını incelemeye ne dersiniz?
İşte birbirinden şık çiçek desenleri halı modellerimizden ilki, mavi renk tercihim olmasa da desen ve ren olarak oldukça uyumlu.

cicekli halC4B1 modelleri


kirmizi cicekli hali


sade hali dizayn


Birkaç desenin bir arada kullanıldığı farklı bir stil.


ilginc cicekli hali




mavi hali

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 17:04
Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
7 Ocak 2015       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
160xQ4x

Benzer Konular

3 Ocak 2018 / Misafir Sanat
21 Haziran 2008 / Bia Türk ve İslam Dünyası
9 Haziran 2007 / P.u.S.u Taslak Konular
29 Ekim 2011 / Misafir Taslak Konular