Arama

SAAB

Güncelleme: 7 Temmuz 2016 Gösterim: 20.460 Cevap: 5
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
8 Nisan 2007       Mesaj #1
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  the-power.jpg
Gösterim: 602
Boyut:  11.9 KB
SAAB, 1907'de İsveç'te kurulan otomobil ve uçak şirketidir. 2. dünya savaşının ardından 15 uçak mühendisinin tasarımı olan 92001 adlı modelle otomobilAerodinamik yapıyı olumlu yönde etkileyen kanat profili şeklindeki gövde yapısı aracın tasarımındaki en büyük farklılık oldu. Saab firmasının dünyanın en sağlam ve güvenli otomobillerini ürettiği savunulur. Bunda İsveç çeliğininde önemi büyüktür. SAAB aynı zamanda süper sonik savaş uçakları da üretmektedir. SAAB'ın ticari araç markası ise SCANIA'dır. General Motors Company'nin bir markasıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Jumong; 7 Temmuz 2016 21:26 Sebep: Kırık link.
BYAYD SPEOPLE - avatarı
BYAYD SPEOPLE
Ziyaretçi
13 Haziran 2007       Mesaj #2
BYAYD SPEOPLE - avatarı
Ziyaretçi
Saab’ın interaktif ajansı Poligon Interactive tarafından Saab’ın küresel internet politikasına bağlı kalınarak hazırlanan yeni web sitesi, Türk kullanıcılarının gereksinim ve önceliklerine karşılık verecek şekilde tasarlandı.

Sponsorlu Bağlantılar

Sitede yer alan “Saab’ını yarat” seçeneği yeniden gözden geçirilerek, ziyaretçilerin hayallerindeki Saab modelini daha ayrıntılı oluşturmaları için yeniliklerle donatıldı. Ziyaretçiler; motor, renk ve jant seçiminden, müzik sistemi seçimine kadar pek çok ayrıntıyı diledikleri gibi belirleyip hayallerindeki Saab modelini fiyatlarıyla birlikte oluşturabiliyor.

“Pilotlar Aranıyor” sloganıyla yola çıkılan deneme sürüşü kampanyası için hazırlanan ve ana sayfadan ulaşılan İngilizce mikro sitede, trafiğe kapalı bir havaalanında sanal test sürüşü yapılıyor. Kullanıcıların; kokpit, ön, arka ve yanlarda yer alan kameralardan takip edebildiği sanal sürüşte, Saab’ın yol tutuşunu ve performansını gerçek bir araç kullanıyormuş gibi hissetmeleri amaçlanmış. Mikro sitede ayrıca Saab Performance Team’in muhteşem videoları da bulunuyor.

Türkiye için özel olarak geliştirilen 2. el uygulamasıyla kullanıcılar 2. el sistemi hakkında bilgi alıp veri tabanında kayıtlı 2. el araçların listesine ulaşabiliyor. Saab efsanesini merak edenler, Saab’ın 1930’lardan başlayıp onar yıllık dönemler halinde, geniş fotoğraf desteğiyle sergilenen 68 yıllık havacılık geçmişini keşfedebiliyor.

Araçlardaki yüksek çözünürlüklü görseller, modeller arasında gezinmeyi ziyaretçiler için daha keyifli kılıyor. Ayrıca sitenin hızlı güncellenebilir arayüzleri sayesinde ziyaretçilere Saab model ve kampanyalarıyla ilgili tüm yenilikler anında ulaştırılıyor. Saab-i e-bültene üye olanlar, Saab hakkında en güncel haberleri ve en son gelişmeleri her ay düzenli olarak takip edebiliyor.

Saab’ın yenilenen tasarım ve teknolojisini ziyaretçiler Saab Türkiye sitesinde inceleyebilirler.
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
17 Kasım 2007       Mesaj #3
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
Saab by besok
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
tulse - avatarı
tulse
Ziyaretçi
20 Kasım 2007       Mesaj #4
tulse - avatarı
Ziyaretçi
Saab Sonett III 1970
Ad:  Saab-Sonett_III_1970_800x600_wallpaper_03.jpg
Gösterim: 570
Boyut:  48.3 KB
Son düzenleyen Jumong; 7 Temmuz 2016 21:29
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011       Mesaj #5
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Saab Resimleri
Ad:  1974-sonett-2.jpg
Gösterim: 546
Boyut:  32.4 KB
Son düzenleyen Jumong; 7 Temmuz 2016 21:31 Sebep: Kırık link.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
7 Temmuz 2016       Mesaj #6
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  saab_sonett_1970.jpg
Gösterim: 565
Boyut:  32.9 KB
Dünya genelinde yaygın olarak hizmet sunan otomotiv şirketi, ticari marka olarak Scania ile piyasaya giriş yapmıştır. İlerleyen yıllarda lüks otomobil markası ile Scania birbirlerinden ayrılmıştır. General Motors olarak bilinen dünya devi, 2000 yılında markayı satın almış ve 2010 yılında dünyaca ünlü spor araba üreticisi Hollandalı Spyker’e satılmıştır. Şirket 2011 yılında iflas ettiğini açıklamış ve ticari faaliyetlerini durdurmuştur.

Saab Otomobil Özellikleri


Araba Modellerine göre otomobiller arasında özellik farkları bulunmakta olup, araçların genel özellikleri arasında, elektronik denge programı, performans fren diskleri, 6 ileri şanzıman, çekiş kontrol sistemi, fren kilitleme sistemi, acil fren destek sistemi, viraj uyumlu aydınlatma sistemi, fren kontrol sistemi, elektronik fren dağıtım sistemi gibi belirgin nitelikler bulunmaktadır. Teknolojik ekipmanlarında yer aldığı lüks otomobillerde, Navigasyon ve Bluetooth sistemi, cd changer sistemi, entegre sis farlar, otomatik soft-top, otomatik klima kontrol gibi belirgin özellikler yer almaktadır.

Saab’ın Fark Yaratan Modelleri


92001 Ursaab ilk Saab modelidir. Savaş sonrası uçak üretimi haricinde başka pazarlarda da yer almak isteyen marka, Saab 91 isimli uçak üretimi sonrası 1945 yılında 92001 modelinin üretimine başlamıştır. Sonett l modeli, 1956 yılında üretilmiş ve Stockholm Otomobil Fuarı’nda sergilenmiştir. Dünya çapında sadece 6 tane üretilen model, yarış otomobili sınıfında yer almıştır. Çok üstün bir teknik ile üretilen otomobil, 1996 yılında 159,4 km/s ile 750 cc‘ye varan kategoride hız rekoru kırmıştır. Saab EV-1 modeli 1985 yılında üretilen model, 16V Saab 900 Turbo modelini esas alan deneysel bir konsept olmuştur. Aracın tavanında güneş enerjisi hücreleri mevcut olduğu için havanın sıcaklığını önemsiz hale getirerek kabini serinletmek amacı esas alınmıştır. Diğer önemli nokta ise, ön ve arka tamponlarındaki esnek plastikler sayesinde belli oranlardaki darbelerin düzelerek eski halini almasına imkan sağlanmıştır. Saab Aero X 2006 yılının üretimi olmasına rağmen tasarımı, müşterilerine uzay konseptini anımsatmıştır. Saab’ın uçak modellerinden aldığı ilhamı bu modelde hissetmek mümkündür. Tamamıyla etanol ile çalışan model 400 bg gücünde bir motora sahip olmasıyla ün kazanmıştır.

Derlemedir...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

17 Aralık 2015 / Pollyanna Moda ww