Arama

Otomobil Amblemleri ve Anlamları

Güncelleme: 15 Ekim 2018 Gösterim: 115.460 Cevap: 10
DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
22 Temmuz 2007       Mesaj #1
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi

RENAULT:


Ad:  renault-logo.jpg
Gösterim: 69926
Boyut:  9.2 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Kübist baklava şekli
Renault baklava şeklinin bulunuşu 30'lu yıllara dayanıyor. Amblem klasik ve durgun şekli ile geleceği simgeliyor. 1992 yılında küçük değişiklerle, şu an bütün Renault'larda kullanılan yeni bir tasarım yapıldı.

PEUGEOT:


Ad:  PEUGEOT Aslanın gücü.jpg
Gösterim: 4651
Boyut:  26.2 KB
Aslanın gücü
Peugeot'un asli işi testere ve testere levhalarıydı. Bir aslan gibi "güçlü"sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemini Fransızlar, daha sonra ürettikleri arabalarda da kullanmaya başaldı.

MERCEDES BENZ:


Daimler Chrysler ile ortak calısıp bir araba yapan Carl Benz, isim bulamayınca bir tek kızı olan Mercedes'in ismini bu arabaya verir.
178px Mercedes Benz free logosvg
Mercedes, hırsızların en çok rağbet gösterdiği bir figür.
Dünyada en çok tanınan markalar arasında yerini alan Mercedes'i, üç ayaklı yıldız figürü, markanın kara, hava ve sudaki gücünü tanımlıyor. Mercedes ambleminin mucidi Daimler. Mercedes emblemi, dünyada en çok tanınan marka olmanın yanı sıra en çok çalınan figür olarakta ilk sırayı alıyor


CITROEN: İsmi ne demek bulamadım. Logosunun çok enteresan bulduğum bir hikâyesi var.
citroen logo
Cıtroen'i yapan bu kişinin asıl amacı o zamanlar Mercedes gibi büyük firmalara kafa tutmakmış. Sırf bunun için yaptıgı arabada çok sıradışı özellikler varmış. Adam öyle bir yapmış ki mesela yaptığı otomobilin 4 tekerleğinden herhangi biri çıkarılınca araba diğer 3 tekerlek üzerinde çok rahat bir şekilde hareket edip yoluna devam edebiliyormuş. (Gerçekten de şu an kullanılan Citroen'lerin 3 teker üzerinde bile ilerleyebildigi söyleniyor. Hatta İstanbul'da Citroen'i olan biri herkesin gözü önünde denemiş bunu. Ama ben inanmadım.) Neyse ayrıca bu arabanın mucidi yaptığı arabasının maksimum hızdayken bile virajın sertliği ne olursa olsun hiçbir virajda hiçbir şekilde kesinlikle savrulmayacağını iddia ediyormuş. Ve öyleki söylediği o maksimum hızda diğer otomobil şirketlerinin arabalarının savrulmaması imkânsızmış. (Mercedes bile savruluyormuş.) Ardından bu adam söylediği o maksimum hızda arabasını savuran biri olursa o kişi arabadan sağ çıktığı takdirde o kişiye bedava araba yapıp vereceğini de iddia edip herkesin dikkatini çekmeyi başarmış. Bu derece güveniyormuş yaptığı arabaya. Vel hâsıl kelam epey bir insan denemiş ama savurmayı başaramamış hiçbiri. Sonunda bu adamın oğlu denemeye karar vermiş. Oğlu da askeriyede çavuşmuş. Adamın oğlu denemiş ve savurmayı başarmış. Ama sonuçta savrulmanın etkisiyle çok feci şekilde can vermiş. Adam günlerce üzülmüş ağlamış. En sonunda oğlunun anısına oğlunun askeriyedeki rütbesinin (çavuş) işaretini bu arabaya logo yapmış. Fransızların çift açılı çavuş amblemi, daha önce başka bir Citroen ürünü olan dili çarklarda kullanılıyordu. 1919 yılında araba yapımına başlayan Fransızlar, ürettikleri ilk arabalarında da çift açılı amblemi kullanmayı uygun buldular.


OPEL: Kurucusu Adam Opel'in ismidir. Opel, önceleri sadece dikiş makinaları üretiyordu. 1899 yılında araba üretmeye başlayan Opel, ambleminde tekerlek içinde şimşeğe yer veriyor. Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor.

SUBARU: Japon yıldızı
subaru logo
Subaru'nun amblemi, 6 Japon araba üreticisinin birleşmesi ile ortaya çıktı. Oval içindeki 6 yıldız, bir araya gelen firmaları sembolize ediyor.

BMW: Bayern Motor Werken, yani Bayern Motor Waken demek Bayern Motor Sanayi. Sadece fabrikanın isminin baş harfleri verilmiş.

BMW'nin amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor. 1929 yılından bu yana uçak ve motoru üreten BMW, amblemde de üretime uygun lastik içinde dönen pervane figürüne yer veriyor. Daha sonra araba üretimine başlayan BMW arabalarında da aynı amblemi kullanmayı tercih etti.

AUDI: Amblemdeki dört yüzük araba birliği için bir araya gelip ittifak kuran dört firmayı simgeliyor.

Audi ismi, firmanın eski yöneticilerinden olan mühendis August Horch tarafından verildi. Markaya kendi ismini vermeyen Horch, Latince'deki karşlığı olan Audi'yi buldu.

FORD: kurucusu Henry Ford'un ismidir.

Mavi plaka üzerine süslü harflerle yazılı Ford, nostaljik bir geçmişi anımsatıyor. 1903 yılından bu yana kullanılan Ford ambleminde, geçici bir süre için Köln Katedrali'nin silüeti yer almış.

VOLKSWAGEN: VW amblemi Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından bulundu.

Ekim 1948 yılından bu yana markanın iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini şereflendiriyor.

TOYOTA: Müşterilere sevgiler

Japon firmanın kurucusu Kirchiro Toyoda, 1937 yılında üçlü elips kombinasyonu ile güçlü markasının amblemini oluşturdu. Elipsler, araba ile müşteri rasındaki sıcaklığı, ekip ruhunu ve modernizasyonu temsil ediyor.

VOLVO: İsveç'in savaş tanrıçası

Volvo arabalarını, İsveç'in çeliğini sembolize eden daire ve ok süslüyor. Amblemin yaratıcısı, demir silahlarla donatılmış savaş tanrısı Merih'i simgelediği figürde, aynı zamanda markanın sağlamlığına işaret ediyor.

SEAT: İspanyol'un S'si ilham verdi.

90'lı yılların başında VW ile birleşmesiyle İspanyol araba yapımcısı, VW amblemin üstüne prestij, ilericilik ve dinamikliği simgeleyen büyük S harfini yerleştirdi.

MAZDA: Mahkeme kararıyla yeni amblem
MAZDA new logo BW
Renault'a büyük benzerliği nedeniyle, açılan davayı kaybeden Japon araba üreticisi Mazda, yeni bir amblem oluşturmak zorunda kaldı. Mazda, kanatlarını açmış bir kartal figürünü amblem olarak kullanıyor.

JAGUAR: Hızlı kedi, araba ve kedi. Güç ve zariflik.

Jaguar, arbalarındaki zıplayan kedi figürünü, meydana gelebilecek kazalarda, yayaların yaralanma riskini azaltmak için değiştirdi. Firma, ürettiği yeni modellerine jaguar yerine, jaguar resimli bir plaket monte ediyor.

FERRARI: Hediyelik beygir

İtalyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşu şehir Modena'yı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.

PORSCHE: Suebyalı'nın gururu

Porsche logo web 210x263

Porsche amblemi, 1952 yılından bu yana Suebya milliyetçiliğini öne çıkartan simgelere yer veriyor. Amblemdeki siyah at, Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasından. Geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgiler ise Almanya'nın Württemberg köyünün flamasından alıntı.

NISSAN: Güneş ve dürüstlük

Markanın, daire içine yazılmış ismi, güneşin doğuşu ile Japon bayrağındaki beyaz zemin içindeki kırmızı noktayı simgeliyor. Amblem, dürüstlüğü ve samimiyeti sembolize ediyor.

MITSUBISHI: Samurai erdemi


Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samurai armasından esinlenilmiş. Firmayı kuran iki Japon aile, tercih ettikleri amblemin sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgelediğine işaret ediyor.

ROLLS ROYCE: Sevimli Emily

Lüks marka Rolls Royce'un kaputundaki zarif şekil, 1911 yılından geliyor. Şekil, tasarımcının sevgilisini temsil ediyor. Orijinal adı "Spirit of ecstasy" (yeniliğin ruhu). Şekle, halk dilinde "Emily" adı verildi.
Son düzenleyen Safi; 15 Ekim 2018 13:34
kan105 - avatarı
kan105
Ziyaretçi
6 Ağustos 2007       Mesaj #2
kan105 - avatarı
Ziyaretçi
İsmi Anadolu kelimesinden gelmektedir. Amblemi Hititlilerin geyik heykellerinden birini sembolize etmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Anadol logo.jpg
Gösterim: 4079
Boyut:  16.0 KB

Son düzenleyen Jumong; 7 Temmuz 2016 19:58 Sebep: Kırık link.
DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
2 Eylül 2007       Mesaj #3
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
CHRYSLER: Yeni arabalara eski tasarım
Ad:  chrysler-logo-png-wallpaper-8.jpg.png
Gösterim: 3820
Boyut:  6.6 KB
Firmanın kurucu ve sahibi Walter Chrysler'in isteği üzerine, 1998 yılından sonra üretilen Chrysler modellerine 20'li yıllardaki eski amblem takılmaya başlandı. Amblemdeki daireler lastiği, şimşekler ise hızı simgeliyor.


Alfa Romeo: Asaletin simgesi
Alfa Romeo amblem tasarımı, Italya'nın Milano şehri ile ülkenin soylu ailesi Viscontietrafına dönüyor... Kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti ailesi'nin armasından alındı.

FIAT: Özüne dönüş
Fabrica Italiana Automobili Torino. Gerçek ismi uzun olduğu için firma sahibi kısaltmayla firmanın marka amblemini oluşturdu. Basit amblem 60 yıl aradan sonra 1990 yılında defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Amblem firmanın uzun geçmişini ve spor alanındaki başarılarını simgeliyor.

SAAB: Anka kafası
İsveç araba yapımcısı amblemde vatan severliğini ortaya çıkartıyor. Amblemde, firmanın merkezinin bulunduğu Schonen eyaletinin amblemindeki taç giymiş "anka" kafasına yer veriliyor.

LANCIA: Mızraklı amblem
Direksiyon ile bir bayrak İtalyan arabası Lancia'nın bütün zarifliğini ortaya çıkarıyor. Mızrak şeklindeki amblemin, firmanın kurucusu, yarışçı Vinceno Lancia'nın soyadı ile ilişkili. İtalyanca Lancia'nın Türkçe karşılığı mızrak anlamına geliyor.

SUZUKI: Logosu için yarışma düzenlendi.
Suzuki amblemi, 300 güzel sanatlar akademi öğrencisini katıldığı bir tasarım yarışmasıyla ortaya çıktı. Firma yetkilileri, "Uzlaştırıcı" buldukları büyük "S" harfini, yüzlerce amblem arasından seçti. Amblem, 1961 yılından bu yana Suzuki markasını temsil ediyor.

SCANIA

TIR, kamyon, otobüs ile deniz ve endüstriyel motorları üreticisi firmadır. Tüm dünyaya yayılmış fabrikaları ile özellikle ağır dizel motor üretimi sektöründe önemli markalardan biridir.

SKODA
Çek sembolü. Skoda'nın daire içindeki kanatlı ok, hayal eymeyi, itina göstermeyi, hız ve ilerlemeyi sembolize ediyor. Firma, kullandığı amblemle, bütün arabaların bu vasıflara sahip olduğunu göstermek istiyor.

MASERATI
Maserati kardeşlerin doğduğu Bologna'da bulunan fıskiyeli havuz logoya ilham vermiş. Rönesans döneminden kalma havuz, denizlerin tanrısı Neptün'e ithaf edilmiş. Neptün'ün sembolü üçlü çatal da logo olarak seçilmiş.

HONDA

Başlıca ürünleri otomobil, kamyon ve motorsiklet olan bir Japon otomotiv markasıdır. Markanın ismi kurucusunun soy isminden gelmektedir: Sohiciro Honda ve Taico Fujisawa. Amblemin anlamıysa bilinmemektedir.

ROVER: Rover (MG Rover Grubu)

Birmingham`da yer alan Britanyalı otomobil üreticisiydi. Nisan 2005`te borcundan dolayı iflas etti. Temmuz 2005`te Çinli Nanjing Otomobil Grubu tarafından satın alındı, fakat henüz üretime tekrar başlanmadı.

HYUNDAI
Hyundai, Güney Koreli otomobil üreticisi ve çelik sanayicisi firmadır. Kore dilinde Hyundai "şimdiki zaman, asri zaman" anlamındadır. Hyundai, aralarında inşaat müteahhitliği, otomobil, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik, lojistik de bulunan pek çok alanda etkinlik göstermektedir.

KIA

1944 yılında Güney Kore'de kurulmuştur. Kore'nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir. 1998 yılında Hyundai bünyesine geçmiştir.
Son düzenleyen Jumong; 7 Temmuz 2016 20:10 Sebep: Kırık link.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2007       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Lamborghini
images?qtbnANd9GcQhJmlE8ZGtT1ztN9vIVUZyAiJBAGXga25iLwQ pAdvwp5z  Du
Bir zamanlar Bologna yakınlarında Renazzo köyünde sevimli bir çiftçi çocuğu varmış. Ferrucio Lamborghini adlı bu delikanlı, ne yazık ki çiftçilikle ilgilenmemiş, tarlada çalışmaktansa, İkinci Dünya Savaşı sırasında traktör ve klima üretmeyi tercih etmiş ve böylece çok zengin olmuş. Masal gibi gelen bu satırlar aslında gerçek. Ferrucio bir gün, mükemmel otomobili üretmeye ve bununla Ferrarileri bile geride bırakmaya karar vermiş. Tüm bunlar 1963 yılında gerçekleşmiş ve yarattığı marka için burcu olan boğayı seçmiş.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ReD_EyE - avatarı
ReD_EyE
Ziyaretçi
13 Ekim 2007       Mesaj #5
ReD_EyE - avatarı
Ziyaretçi
498px Lexus division emblemsvg

Lexus, Japon otomotiv devi Toyota tarafından üretilen lüks araba markasıdır. Özellikle ABD'de satılmaktadır. Lexus'un ürettiği lüks modeller premium sınıfın tanınmış markalarıyla başarıyla rekabet etmektedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011       Mesaj #6
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
meraklı adlı kullanıcıdan alıntı

geçenlerde bir amblem gördüm. kanada benziyordu ama bir tarafı kırmızı diğer tarafı siyah beyaz kareliydi. çok aradım ama bulamadım. yardımcı olursanız sewinirim.


Chevrolet Corvette logosundan bahsediyorsun. Onlar kanat değil bayrak.

Ad:  Corvette-Logo-1024x624.jpg
Gösterim: 6061
Boyut:  15.5 KB

Son düzenleyen Jumong; 7 Temmuz 2016 20:03 Sebep: Kırık link.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
7 Temmuz 2016       Mesaj #7
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  ferrari_logo_by_3enzo.png
Gösterim: 4251
Boyut:  33.6 KB
Ferrari logo by 3enzo on deviantART
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
🌘 🚀
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Ekim 2018       Mesaj #8
Avatarı yok
Yasaklı

Audi'nin Yeni Amblemi!


Ad:  BBOiCwK.jpg
Gösterim: 1404
Boyut:  18.4 KB
Audi Trademarks New Logos!
ABD ve Almanya’da bir logo için tescil başvurusunda bulunan Audi, amblemini yenilemeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Görsellerde revize edilmiş iki potansiyel logo tasarımı yer alıyor. Bunlardan biri içerideki kesişen halkaları göstermeyen bulut biçiminde bir logoyken, diğeri çift halkaların birbirine geçtiği bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Her iki tescil başvurusunda da logonun kullanılacağı alan olarak “araçlar ve araçların yapısal parçaları; radyatör ızgaraları” gösteriliyor. Fakat Audi’nin neden şimdi logosunu değiştirmeye karar verdiği ve bunu neden iki ayrı tasarımla yaptığı bilinmiyor. Verilen bilgiye göre firma bu yeni logoları araçtan araca bağlantı sistemi veya elektrikli araçlar için kullanacak. Audi’nin gerçekten de otonom teknolojiler ve elektrifikasyon alanına yöneldiği düşünülecek olursa bu fikir hiç de mantıksız değil.

Kaynak: QuattroWorld (12 Ekim 2018)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ekim 2018       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı

Otomobil Amblemleri ve Anlamları / Infiniti!


Ad:  en-unlu-otomobil-amblemleri-ve-anlamlari.jpg
Gösterim: 1387
Boyut:  79.1 KB
Markanın sahibi olan Nissan’a göre Infiniti’nin logosu sonsuza kadar yolculuğu ifade ediyor. Ayrıca Japonya’nın en ünlü dağı olan Fuji dağına da selam gönderiyor.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ekim 2018       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

Otomobil Amblemleri ve Anlamları / Tesla!


Ad:  en-unlu-otomobil-amblemleri-ve-anlamlari.jpg
Gösterim: 1364
Boyut:  40.9 KB
“T” harfli logo, Tesla’nın elektrikli motorunun T harfini andıran bir kesitinden geliyor.

Benzer Konular

29 Eylül 2008 / Hi-LaL Genel Galeri
6 Mart 2016 / Misafir Taslak Konular
13 Aralık 2006 / Misafir Genel Galeri
26 Mayıs 2007 / Misafir Genel Galeri
2 Ekim 2011 / _cesminaz_ Genel Galeri