Arama

MSN Space - MSN Spaces - Windows Live Space Hakkında Her Şey (MSN Space)

Güncelleme: 20 Kasım 2010 Gösterim: 626.838 Cevap: 540
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2005       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Güncelleme: Windows Live Spaces, Wordpress'e taşınıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

Windows Live Spaces

Çevrimiçi dünyanızın ve ilişkilerinizin hayat bulduğu yer

Windows Live Spaces, benzersiz tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtacak şekilde özelleştirebileceğiniz çevrimiçi bir konumda, değer verdiğiniz kişilerle veya tüm dünyayla iletişim kurmanızı, resim paylaşmanızı ve blog oluşturmanızı sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi yazılım hizmetidir. Windows Live Spaces'ın şu anda dünyanın her tarafından 50 pazarda 120 milyondan fazla tekil kullanıcısı bulunmaktadır.
Windows Live Spaces çevrimiçi dünyanıza ve ilişkilerinize hayat verir. Hikayelerinizi paylaşın ve arkadaşlarınız, aileniz ve hayranlarınızdan seçtiğiniz kitleyle bağlantınızı sürdürün! “Gerçek” arkadaş ağınız sayesinde yeni arkadaşlıklar keşfedin. İlgi alanlarınızı paylaşan araçlar, temalar ve listelerle kendinizi ifade edin. Her zaman güncel olan tek bir kişi listesi ile “gerçek” sosyal ağınızla pürüzsüz bir iletişim halinde olun. Bunların tümünü yaparken gizliliğinizi denetim altında tutun. Sizin dünyanız, sizin hikayeleriniz ve sizin için önemli olan ilişkiler. Windows Live Spaces ile bunları çevrimiçi ortamda hayata geçirin.
Arkadaşlarınızla bağlantınızı sürdürün ve onlar sayesinde yeni arkadaşlıklar keşfedin! Kendi “gerçek” sosyal ağınızı oluşturun!

  • Spaces Friends Explorer'ı kullanarak arkadaş ağınız ve Messenger arkadaşlarınız aracılığıyla yeni arkadaşlar bulun!
  • Live Contacts ile sürekli güncelleştirilen kişi listelerinin keyfini çıkarın - Windows Live Messenger ve Windows Live Mail üzerindeki arkadaşlarınızın paylaşılan kişi bilgileri.
  • Arkadaşlarınızın hayatında olup bitenleri sürekli öğrenin - kişileriniz Alanlarını güncelleştirdiğinde parıltı görün.
  • Arkadaşlarınızın arkadaşlarını Spaces'da Messenger'da sizinle arkadaş olmaya davet edin!
Hayatınızı ve heyecan verici hikayelerinizi arkadaşlarınızla, ailenizle, hayranlarınızla ve belki 130 milyon kullanıcısı olan global ağımızla paylaşın.
Dinleyici kitlenizi seçin!
  • Fotoğraf albümleri ile özel anlarınızı paylaşın! Her ay ÜCRETSİZ olarak 500'e kadar fotoğrafı sıralayın, paylaşın ve yükleyin ve eklemeye devam edin!
  • Hikayelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmak için blog yazın!
  • 100'den fazla renkli tema ile kendinizi ifade edin!
  • Live.com'un eğlenceli araçlarıyla Alanınızı özelleştirin!
  • Bir Windows Media Player “aracı” ekleyin ve kendi video akışlarınızı sunun!
  • Cep telefonunuzu kullanarak, hareket halindeyken de bloglarınızı ve fotoğraflarınızı paylaşın!
Sizin gerçek arkadaşlarınız. Sizin gerçek hikayeleriniz. Sizin gerçek dünyanız.
Windows Live Spaces ile bunları hayata geçirin.

Alıntı

Yenilikler
  • Üç adımda kendi Alanınızı oluşturabilirsiniz. Kendi alanınızda kendi hikayenizi anlatabilir, arkadaşlarınızda bağlantınızı sürdürebilir ve eğlenebilirsiniz. Başlamak için burayı tıklatın.
  • Birinin arkadaş listesindeki arkadaşları keşfet bağlantısını tıklatarak o kişinin arkadaşlarını inceleyebilirsiniz. Yeni kişilerle tanışabilir ve hatta belki eski arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz.
  • Fotoğraflara yorum yazabilir ve canlanmalarını sağlayabilirsiniz. Kim yeni. Ne popüler. Eğlence nerde. Onlara söyleyin.
  • Spaces'ta en popüler ilgi alanı kategorilerini bulabilirsiniz. Burayıtıklatarak herkesin neyle ilgilendiğini görün.


MSN Messenger kişi listenizde bazı arkadaşlarınızın isimlerinin yanında sarı bir yıldız sembolü görmüşsünüzdür... Bunun ne anlama geldiğini merak edenler ve o yıldızdan edinmek isteyenler için bu makaleyi yazıyorum...

MSN Spaces, MSN'in verdiği ücretsiz bir hizmettir... Yararlanabilmek için .NET Passport'a kayıtlı bir hesabınızın olması yeterli... (@hotmail.com, @msn.com vs...)

Bu Space'e (Alan) mesajlar yazıp resimler ekleyebilirsiniz... Space'inizi internet'te herkesin görebileceği şekilde ya da MSN Messenger kişi listenizdeki arkadaşlarınızın görebileceği şekilde ayarlayabilirsiniz... Çevrimdışı olan arkadaşlarınızın önceden eklediği mesajları oradan takip edebilirsiniz... Bazıları bu hizmeti bir nevi günlük olarak kullanıyorlar

Not: İngilizce bilmeyen ve " 'Sarı Yıldız' ne anlama geliyor ? " diyenler için hazırlanmıştır...

* 5. resim için düzeltme... "Buraya Space'İNİZİN başlığını yazacaksınız..." Bu düzeltmeyi dikkate almazsanız işleminiz başarısız olur :p


 
 
 
 
 
 
 
Son düzenleyen NeutralizeR; 12 Kasım 2010 12:41 Sebep: Güncelleme
SyNeRgY - avatarı
SyNeRgY
Ziyaretçi
9 Ekim 2005       Mesaj #2
SyNeRgY - avatarı
Ziyaretçi
MSN Alanınıza (MSN Spaces), aşağıda sıralanan adımları takip ederek küçük boyutlu bir Windows Media Player koyarak istediğiniz videoları görüntüleyebilir veya şarkıları dinletebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
1) Öncelikle alanınıza girdikten sonra sayfanızı düzenleyebildiğiniz ana sayfanın adresinin (linkinin) yanına &powertoy=musicvideo kodunu yazın ve ardından Enter tuşuna basın.

2) Sayfa yenilendikten sonra sayfanın sağ tarafında bulunan,Customize tuşuna tıklayın.

3) Bu aşamadan sonra sayfanın sol tarafında bulunan Modüles butonuna tıklayın ve açılacak olan pencereden Power Toy: Windows Media Player yazısının yanında bulunan Add yazısına tıklayın.

4) Bu aşamadan sonra sayfanın sağ tarafında bulunan Save butonuna tıklarsanız oluşturmuş olduğunuz Windows Media Player'ın ayar penceresiyle karşılaşacaksınız.

5) Bu aşamada ise URL yazan kısma aşağıda belirtilmiş uzantılardan birine sahip görüntülemek istediğiniz video veya dinletmek istediğiniz parçanın linkini yazın ve ardından Save tuşuna basın.

Önemli Not:Windows Media Player'ın desteklediği uzantılar şu şekilde; wav, avi, wma, wmv, mpg, mpeg, mp3
bu uzantılardan başka uzantı desteklemez.
kolay gelsin.Msn Nerd



ALINTIDIR

Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:11
Evil_Storm - avatarı
Evil_Storm
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #3
Evil_Storm - avatarı
Ziyaretçi
işte arkadaşlar size super bi spaces yapımı diger spaces kullanıcılarının yapamadıgı her sey bu documan da var sizlerle paylaşmak istedim..umarım begenirsiniz..+1 verirsiniz insbiggrin..umarım konu daha once verilmedi ama nese matsat paylaşmak....
GEREKLİ OLAN HER SEY BU SPACES TE YAZIO AMA BİRAZ BOLUMUNU EKLEYİM BURAYAbiggrin>>>>>>>
BU ADRESTE GEREKLİ BİLGİLER VAR ARKADAŞLAR BEN DENEDİM SUPER Bİ SPACES YAPMA YOLUNDA ONEnmli adımlar kaydettim...

alıntıdır...

Müzik Ekleme



<IMG height=0 loop=infinite dynsrc= http://www.turkhitmp3.com/mp3/Yakup...Bir%20Nefes.mp3 width=0>

Mavi Alana Kendi Bir Url Bularak Başka Şarkılara Link Verebilirsiniz

Bunu Uygulicağnız yer ise Adımları Söyle

Blog + İstediğin Bir Entry Yada Yeni Add Entry + HTLM + Yeni ise < DIV leri Sliyoruz

Sonra Publish Entry Diyoruz ve Müzik Hazır ÖRn URL Alabileciğiniz Siteler

www.dopdolu.net/canli ve www.turkhitmp3.com ok.

URL Nasılmı Alınır : Şarkı Download Bölümünde Media Playerde Çalarken

Şarkının Adının Yada Kodunun Üzerinde Sağ Tıkla Özelliklerde Konumda Yazar.





Msn Spaces Ziyaretçi Not Defteri Oluşturmak .



Şimdi Blog Alanınızda Herhangi Bir Başlık (Ziyaretçi Not Defteri ) İsmi Girerek Altına da Açıklamanızı Yaparak (ÖRN : Sayfam Hakkındaki Yorumlarınız Ve Sorularınız) Sayfanızda Yeni Bir Yazı Oluşturun. Bu İşlemi Gerçekleştirdikten Sonra Sayfanızın Sağ Üst Köşesinde "Sign Out" İsimli Tuşun Yanında Bulunan "Preview My Space" Yazısına Tıklayın. Az Önce Oluşturmuş Olduğunuz Yazınızın Sonunda Bulunan Alt Kısımda Dikkat Ederseniz, "Permalink" İsimli Tıklanabilir Bir Yazı Göreceksiniz. Buraya Tıklayarak Karşınıza Çıkan Linki Kaydedin (Bu Linki Daha Sonra Kullanacağız). Daha Sonra Tekrar Sayfanın Sağ Üst Kısmında Bulunan "Sign Out" Tuşu Altında Görebileceğiniz "Edit My Space" Yazısına Tıklayın. Bir Sonraki Aşamada Sayfanızın Yukarı Kısmında, Sayfa Başlığınızın Alt Kısmında Sıralanmış Olan Home, Profile, Blog, Photos, Lists, Music Başlıklarından "Lists"e Girip Yeni Bir Liste Oluşturmak İçin "Create A List" Yazısına Tıklayın ve Oluşturacağınız Ziyaretçi Defterinize Vermek İstediğiniz İsmi Girin. Bu Adımdan Sonra Listenizi Yaratıp, Yönlendirileceğiniz Sayfanın Sol Üst Kısımlarında Bulunan "Add Item" İsimli Yazıya Tıklayın. Bunu Yaptıktan Sonra Bu Yazının Altında 3 tane Kutu çıkacak bunlardan İlkine "Ziyaretçi Not Defterime Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın" Benzer Bir Yazı Yazdıktan Sonra İkinci Kutucuğa, "Permalink"e Tıkladıktan Sonra Kaydetmiş Olduğumuz Linki Yazın. Üçüncü Kutucuyu İse Boş Bıraktıktan Sonra, Kutucukların Yanındaki Tuşu Kullanarak Liste Oluşturma İşlemini Tamamlayın. Bu Adımdan Sonra Yukarıda Nerede Olduğunu Belirtmiş Olduğum "Home" Linkine Tıklayarak Oluşturmuş Olduğunuz "Ziyaretçi Defterini" Görebilir Ve Sayfanızda (Sürükle Bırak Mantığını Kullanarak) İstediğiniz Yere Yerleştirebilirsiniz. En Son Aşamada İse Yapılan Değişiklikleri Yine Sağ Üst Taraflarda Bulunan "Save" ("Sign Out" Tulu Hizasında Aşağılara Doğru Bir Yerde Bulunuyor) Tuşuna Basarak Kaydedin. Olay bu OK .

Msn Spaces'da Ziyaretçileri sayfanın en üstüne yönlendirebilmek



Sayfanızın sonuna(ya da istediğiniz bir yere) "başa dön" linki koyarak ziyaretçileri sayfanın en başına yönlendirebilirsiniz.

Bunun için entrynize "Başa Dön" yazın ya da bir resim ekleyin.

Bu resme tıklayıp ya da yazıyı seçip yukardaki Insert Link butonuna basın.

Açılan alanada >>>> yazın.(Tabiki Yeşil yazılı yeri kendinize göre deiğştirmeyi unutmayın)





Msn Spaces 10 Dan Fazla Liste Oluşturmak İçin



javascript:var%20l=window.location.href;var%20p='h ttp://spaces.msn.com/members/';if(%20l.indexOf(p)%20!=%20-1%20)%7b%20l=l.substring(0+p.length);%20l=l.substr ing(0,l.indexOf('/'));Action('addlist','Enter%20The%20List%20Name',n ew%20Array('List%20Name'),null,new%20Array('128'), p+l+'/PostAcceptor.aspx',null);%7d
bu alanı kopyalıosunuz
Alanımıza giriyoruz(üye girişi tabiki) ve tarayıcımızın adres boşluğuna yukarıdaki kodu yapıştırıyoruz ve enter a basıyoruz. Karşımıza çıkan pencereye oluşturmak istediğimiz listenin adını yazıyoruz.


MSN Spaces'ın Ana Sayfasında Daha Fazla Entry Görüntülemek



Ana sayfada 25 den fazla yazı görüntülemek için önce

javascript:var%20e=document.getElementsByTagName(% 22select%22);var%20i=0;for(;i%3ce.length;i++)%7bif (e%5bi%5d.name==%22NumBlogs%22)break;%7dif(i%3ce.l ength)%7bvar%20ops=e%5bi%5d.options;while(ops.leng th!=0)%7bops.remove(0);%7dfor(i=1;i%3c100;i++)%7bv ar%20op=new%20Option();op.text=%22%22+i;op.value=% 22%22+i;ops.add(op);%7d%7delse%7balert('error');%7 d

yukardaki alanıseçip kopyalıyoruz.

Bir sayfada 99 taneye kadar yazı (giriş)görüntülemeniz için yapmanız gereken tek şey kullanıcı adıyla alanınıza (MSN SPace) giriş yaptıktan sonra, sayfada görüntülenecek giriş sayısını ayarlayabildiğiniz sayfada "Settings" tuşuna bastıktan sonra "Blog Settings"e girmek ve az önce kopyaladığınız kodları tarayıcımızın adres boşluğuna yazmak ve enter a basmak. Bu aşamadan sonra "Number of Blog Entries" kısmındaki sayının 25'den 99'a yükselmiş olduğunu göreceksiniz.
Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:12 Sebep: ŞAHSİ ADRESLE FORUM KURALLARI DAHİLİNDEDİR...!
mrgogo - avatarı
mrgogo
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #4
mrgogo - avatarı
Ziyaretçi
Space'sinize Banner Koymak İçin Önce PowerToy: Custom HTML' Aktif Durama Geçirmeliyiz. Bunu Yapmak İçin;

1) Msn Space'sinizi Açın
2) Yukarıdaki Url'nin Sonuna "&powertoy=sandbox" Yazın Ve Gir Diyin
3) Customize'e Tıklayın Ve Modules'lrden Power Toy:Custom HTML'i Seçin
4)Save Tuşuna Basın


Akranın Sol Köşesine Power Toy:Custom HTML Oluşmuş olması Lazım Banner Oluşturmak İçin Gereken Kodları Buraya Giriceğiz...

Banner Oluşturkmak İçin Gereken Kodlar:

<img src="image-url here" border=0 width="393" height="120"></a>

Yukarıdaki Kod'u Oluşturduğumuz Bolg'un İçine Yapıştırın Ve Banner'ımızdaki Resimin internetteki Yerini image-url her Yazılı alana girelim

Son olarak Save Dedikten sonra Preview My Space Tuşundan (Sağ Üstte Bulunuyo) Sayfamızın Son ve Yapılmış Halini Görebiliriz...


Örneğini Görmek Ve Daha Fazla Bilgi İçin...








Lütfen Teşekkür Etmek İsteyenler Konunun Altındaki Teşekkür Butonunu Kullansınlar Gereksiz Konu Açmanın Anlamı Yoq...
Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:13
mrgogo - avatarı
mrgogo
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #5
mrgogo - avatarı
Ziyaretçi
Space'sinin Renklerinden Sıkılanlar için Süper Bi Çozüm:


Bu Sayede Space'sinizdeki Blog'ların Çerçevelerini Linklerin Renklerini, Trasparenc'lik Oranını Ve Diğer renkleri İstediğiniz Şekilde Değiştirebilirsiniz...
Yapmanız Gerekenler;
1)My Spacesinize Girin Ve Edit Your Space Kısmına Gelin(Genelde Girdiğinizde Zaten Orda OluyorsunuzMsn Happy )

2)Yukarıda Sayfanızın Url'sinin Yanına "&powertoy=tweakomatic ' yazısını ekleyin Ve Git Deyin..


3)Customize'ye Tıklayın Ve Sol Taraftaki Modullerden Tweak'i Aktifleştirin

4) Ayarlarınızı Kaydedin...

5)Sol Tarafa Tweak'in Bi Blog'u oluşmuş Olucaktır Oradan İstediğimiz Ayarları Yaparak Renk ve Stilimizi Oluşturabiliriz...


Önemli Not:REnkleri HTML Kodları Şeklinde (FFFFFF yani Beyaz) Girmeniz Gerekiyor..






Son olarak Tekrar Söylüyorum Konunun altında Teşekkür Butonu Koymuşlar Boşu boşuna Cevap Yazmanıza Gerek Yoq...
Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:13
mrgogo - avatarı
mrgogo
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #6
mrgogo - avatarı
Ziyaretçi
Tek Video veya Müzik Dinlettirmekten Sıkıldıysanı Gelin Müzik listemizi oluşturalım

Müzik Listemizi Nasıl Oluşturcağız:

1)Önce Notped'imizi Açalım ve içine Aşağıda Verdiğim Kodları Yapıştıralım...

Kodlar:

<ASX Version="3.0">
<title>NAME OF MUSIC LIST</title>
<entry>
<title>NAME OF SONG</title>
<author>NAME OF ARTIST</author>
<Ref href="THE URL OF THE MUSIC FILE"/>
</entry>
</asx>

Kodları Düzenlemek:

Name Of Müzik List Yazan Yere: Listemizin ismi yazılacak
Name Of Song Yazan Yere: Şarkımızın İsmi Yazılacak
Name Of Artist Yazan Yere: Şarkıyı Söyleyen Sanatçının İsmi Yazılacak
The UTL Of The Music File Yazan Yere İse Müziğimizin İnternet'te Bulunan Yeri Yazılacak

Eğer Birden Fazla Müzik Olan bi Liste Yapmak İstiyorsak <title> kısmından başlayarak <Ref Href> kısmına kadar olan yeri </entry> dan sonra yapıştırmalı ve tekrar bi satır aşağısına </entry> yazmamız Gerekmektedir..(Aşağıda Gösterdiğim gibi)

<ASX Version="3.0">
<title>NAME OF MUSIC LIST</title>
<entry>
<title>NAME OF SONG</title>
<author>NAME OF ARTIST</author>
<Ref href="THE URL OF THE MUSIC FILE"/>
</entry>
<entry>
<title>NAME OF SONG</title>
<author>NAME OF ARTIST</author>
<Ref href="THE URL OF THE MUSIC FILE"/>
</entry>
</asx>

2)Bu işlemi Yaptıktan Sonra Notpad'imizi Farklı Kaydede tıklayarak (Save As) aşağıda gösterdiğim Şekilde Kayıt Etmemiz Gerekmektedir...



3)Space'imize Bu Dosyayı Aynı Müzik Çalmak İçin Koyalım Ve Media Player'ımızı Tam Seçeneğini Seçip Kaydedelim....




Çook Önemli Not: Bu Saytede Falsh Animasyonlarınıda Ekliyebiliriz Space'imize Yapmamız Gereken THE URL OF THE MUSIC LIST Yazan Yere Flash Animasyonumuzun İnternetteki Adresini (Url'sini) Tam Olarak Yazmamız... Msn Wink Msn Wink
Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:16
mrgogo - avatarı
mrgogo
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #7
mrgogo - avatarı
Ziyaretçi
Space'imize Saat Koymak için:
Bir tane blok oluşturun ve HTML tuşuna bastıktan sonra aşağıdaki kodları yapıştırın...


<A href="http://www.escati.com/"><IMG src="http://escati.linkopp.net/cgi-bin/clock.cgi?trgb=000000&amp;srgb=00ff00&amp;prgb=221100&amp;timezone=GMT+0100" border=0></A>

Kodlarda Kırmızı olarak Yazılmış Alana Saatin Arka Fonundaki Renk İçin Ren Kodunu Girin
Mavi Olarak Yazılmış Alana Saatin Rengi İçin Renk Kodunu Girin
ve Son olarak Yeşil Alana Saat Dilimini Girin(Turkey GMT+0200 saat Diliminde Yer Almaktadır)
Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:17
mrgogo - avatarı
mrgogo
Ziyaretçi
12 Ekim 2005       Mesaj #8
mrgogo - avatarı
Ziyaretçi
Aşağıdaki Kodların Herbiri Ayrı bi Effect olup Bloklardaki Html Alanına Girilmelidir...
Kırmızı ile Yazılmış Alanları Kendinize Göre Uyarlıyabilirsiniz...

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: blue; Filter: Glow(Color=#00FF00, Strength=6)">Glowing Text</span>

--------------------------------------------------------------

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: red; Filter: Shadow(Color=#0000FF, Direction=225)">Motion Blur</span>

--------------------------------------------------------------

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: orange; Filter: Wave(Add=0, Freq=2, LightStrength=20, Phase=10, Strength=5)">Warped</span>

--------------------------------------------------------------

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: purple; Filter: FlipV">Flipped</span>

---------------------------------------------------------------

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: blue; Filter: DropShadow(Color=#FF0000, OffX=2, OffY=2, Positive=1)">Dropshadow</span>


-----------------------------------------------------------------


<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: yellow; Filter: Blur(Add = 1, Direction = 225, Strength = 10)">Shadow</span>

----------------------------------------------------------------


<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: green; Filter: Alpha(Opacity=100, FinishOpacity=0, Style=1, StartX=0, StartY=0, FinishX=580, FinishY=0)">Alpha</span>


---------------------------------------------------------------

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: purple; Filter: FlipH">Flip Horizontal</span>


----------------------------------------------------------------

<span style="width: 100%; font-size: 24px; font-family: Arial Black; color: green; Filter: Mask(Color=#00FF00)">Mask</span


Son düzenleyen Morrigan; 7 Ekim 2006 11:19
SyNeRgY - avatarı
SyNeRgY
Ziyaretçi
14 Ekim 2005       Mesaj #9
SyNeRgY - avatarı
Ziyaretçi
Aslında bunu yapmak sandığınızdan çok daha basit;
Öncelikle alanınızda, herhangi bir başlık (Ziyaretçi Defteri gibi) ismi girerek, altına da açıklamanızı yazarak;(örneğin:Kişisel sayfam hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim) sayfanızda yeni bir yazı oluşturun.Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra sayfanızın sağ üst köşesinde "Sign Out" isimli tuşun yanında bulunan "Preview My Space" yazısına tıklayın.Az önce oluşturmuş olduğunuz yazınızın sonunda bulunan alt kısma dikkat ederseniz, "Permalink" isimli tıklanabilir bir yazı göreceksiniz. Buraya tıklayarak karşınıza çıkan linki kaydedin,(bu linki daha sonra kullanacağız).Daha sonra tekrar sayfanın sağ üst kısmında bulunan "Sign Out" tuşu altında görebileceğiniz "Edit My Space" yazısına tıklayın.Bir sonraki aşamada sayfanızın yukarı kısmında, sayfa başlığınızın alt kısmında sıralanmış olan Home,Profile,Blog,Photos,Lists,Music başlıklarından "Lists"e girip yeni bir liste oluşturmak için "Create A List" yazısına tıklayın ve oluşturacağınız ziyaretçi defterinize vermek istediğiniz ismi girin.Bu adımdan sonra listenizi yaratıp, yönlendirileceğiniz sayfanın sol üst kısımlarında bulunan "Add Item" isimli yazıya tıklayın. Bunu yaptıktan sonra bu yazının altında üç tane kutucuk çıkacak bunlardan ilkine "Ziyaretçi defterime ulaşamak için buraya tıklayın" benzeri bir yazı yazdıktan sonra ikinci kutucuğa, "Permalink"e tıkladıktan sonra kaydetmiş olduğunuz linki yazın.Üçüncu kutucuğu ise boş bıraktıktan sonra, kutucukların yanındaki tuşu kullanarak liste oluşturma işlemini tamamlayın.Bu adımdan sonra yukarıda nerede olduğunu belirtmiş olduğum "Home" linkine tıklayarak oluşturmuş olduğunuz "Ziyaretçi Defteri"ni görebilir ve sayfanızda (sürükle bırak yöntemini kullanarak) istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. En son aşamada ise yapılan değişiklikleri yine sağ üst taraflarda bulunan "Save" ("Sign Out" tulu hizasında aşağılara doğru bir yerde bulunuyor) tuşuna basarak kaydedin.Böylelikle artık sizin de bir ziyaretçi defteriniz olmuş oldu.
şimdiden kolay gelsin


ALINTIDIR
Son düzenleyen SyNeRgY; 14 Ekim 2005 17:58
messenger - avatarı
messenger
Ziyaretçi
1 Kasım 2005       Mesaj #10
messenger - avatarı
Ziyaretçi
Eğer Birden Fazla Müzik Olan bi Liste Yapmak İstiyorsak <title> kısmından başlayarak <Ref Href> kısmına kadar olan yeri </entry> dan sonra yapıştırmalı ve tekrar bi satır aşağısına </entry> yazmamız Gerekmektedir..(Aşağıda Gösterdiğim gibi)

<ASX Version="3.0">
<title>NAME OF MUSIC LIST</title>
<entry>
<title>NAME OF SONG</title>
<author>NAME OF ARTIST</author>
<Ref href="THE URL OF THE MUSIC FILE"/>
</entry>
<entry>
<title>NAME OF SONG</title>
<author>NAME OF ARTIST</author>
<Ref href="THE URL OF THE MUSIC FILE"/>
</entry>
</asx>

2)Bu işlemi Yaptıktan Sonra Notpad'imizi Farklı Kaydede tıklayarak (Save As) aşağıda gösterdiğim Şekilde Kayıt Etmemiz Gerekmektedir...



3)Space'imize Bu Dosyayı Aynı Müzik Çalmak İçin Koyalım Ve Media Player'ımızı Tam Seçeneğini Seçip Kaydedelim....


Ewt arkadaşım bu söyledigin wordpad i hazırladım ama nereye nasıl koyacagımı tam anlayamadım...2 de aşagıda gösterdiim şekilde diosn aşagıda bişi göremedim ben...3 de ise hiç bişi anamadım zatenMsn Sarcastic eleştirir gibi oldu cümle kusura bakma öyle bi amacım yok eger bilen warsa yardımcı olursa sewinirim...

Benzer Konular

27 Nisan 2010 / nmt Soru-Cevap