Arama

Dualar - Yemek Duası

Güncelleme: 15 Ocak 2012 Gösterim: 19.724 Cevap: 3
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
25 Aralık 2009       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Yemek Duâsı

Sponsorlu Bağlantılar
Bizler sofraya oturunca, önce: "Bismillâhirrahmânirrahîm" der, sonra elimizi uzatırız. Şayet Besmele'yi baştan unutacak olursak, hatırımıza geldiği yerde, "Bismilâhi fî evvelihî ve âhîrihî" deriz. Yemeğe böyle zikirle başlayan mü'min, fikirle devam eder, hamd'le de bitirerek Peygamberimizin şu hamd duâsını da sonunda aynen okur:


"Elhamdü lillâhillezî et'amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn!.."

"Bizi yediren içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah'a hamdolsun."

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Aralık 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YEMEK DUALARI

Sponsorlu Bağlantılar
56— El-hamdülillâhillezî, et'amte ve eşba'te ve eskayte ve erveyte fe henni'nâ ve bârik taâmenâ ve nevvir kulûbenâ, ve'r-hamnâ, ve'r-hamnâ, ve'r-hamnâ, vardi annâ, ve lâ tekilnâ ilâ enfüsinâ tarfete aynin ebeden Allâhümme a'tınâ temâme ni'metike ve devâme ni'metike ve temâme tevfîkıke ve devâme tevfîkike, ve temâme muhabbetike ve devâme muhabbetike, ve temâme mağrifetike ve devâme mağfîretike, ve temâme rıdvânike ve devâme rıdvânike, bi hurmeti taâmike ve habîbike, yâ ilâhe'l âlemin ve'l hamdü lillâhi Rabbi'l-âlemîn.
Manası: "Sana hamdolsun Allahım! Yedirdin doyurdun, suladın kandırdın. İçimize sindir. Yemeğimizi bereketlendir. Kalblerimizi nurlandır. Bize rahmet et (üç kere) bizden razı ol, bizi göz açıp kapayıncaya kadar nefsimizle başbaşa bırakma. Allahım! Bize nimetinin tamamını ve devamını, yardımının tamamım ve devamını, mahabbetininin tamamını ve devamını, bağışlamanın tamamını ve devamını, rızanın tamamını ve devamını ihsan eyle. Rızkının ve sevgili peygamberinin hürmetine ey alemlerin ilahı. Hamd alemlerin rabbı Allah'a hastır." demekdir.

57— El-hamdülillâhi'llezi et'âmenâ ve sakânâ ve caalenâ mine'l-müslimîn, el-hamdülillahi hamden, kesîren, tayyiben fîhi ğayre mükfiyyin ve lâ müvedde'in ve lâ müstağnen, ah- nü Rabbena.
Manası: "Bizi doyuran, bizi sulayan ve bizi müslüman kılan Allah'a hamdolsun. Bol, temiz, devamlı ve bereketli hamd Allah'a mahsusdur." demekdir.


58— El-hamdülillâhi hamden kesîren tayyiben, mübâreken, Allâhümme bârik lenâ fîmâ rezaktenâ va'ğfir lenâ ver'hamnâ ve et'ımnâ hayran minhü, Allâhümme'ec-al- hü nı'meten meşkûreten muttasılaten ilâ ni'met'il-cenneh, Allâhümme zid ve lâ tenkus bu hurmeti-Seyyid-il Mürselin, v-elhamdü lillâhi Rabb-il Alemîn.
Manası: "Güzel, bol ve temiz övgüler Allah'a mahsustur. Allahım! Bize verdiğin rızkı bereketli kıl, bizi bağışla, bize merhamet et, daha güzel nimetler ihsan et. Allahım! Bu rızkı, şükrü eda edilmiş ve cennete kadar uzanan bir nimet kıl. Peygamberlerin Efendisi hürmetine Allahım arttır, eksiltme! Hamd, âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur." demekdir.

Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elhamdülillâhi'llezî yut'imu ve lâ yut'**. Ve menne 'aleynâ ve hedânâ ve at'amenâ ve sekânâ ve külle belâin ha-senin eblânâ. Elhamdülillâhi'llezî at'amenâ mine't-taâm ve sekânâ mine'ş-şerâb ve kesânâ mine'l-'urâ vehedânâ mine'd-dalâli ve bassaranâ mine'l-'amâ ve faddalenâ âlâ kesîrin min halkihî tafdîlâ.. Allâhümme 'et'amte ve eşba'te ve esğayte ve erveyte fehenni'nâ ve zid ta'âmenâ ve bârik ta'âmenâ veşfi sudüranâ verhamnâ varda 'annâ ve huz bi-eydînâ velâ tekilnâ ilâ enfüsinâ tarfete 'aynin ebeden velâ ilâ ehadin sivâk. Allâhümme a'tınâ temâme ni'metike ve devâme ni'metik. Ve temâme âfiyetike ve devâme âfiyetik. Ve temâme tevfîkıke ve devâme tevfîkık. Ve temâme ma'rifetike ve devâme ma'rifetik. Ve temâme mahabbetike ve devâme mahabbetik. Ve temâme rıdvânike ve devâme rıdvânik. Bi hürmeti habîbike ve taâmike yâ ekrame'l-Ekramîn. Allâhümmec'alhâ ni'meten meşkûreten muttasılaten ilâ ni'meti'l-cenneh. Allâhümme zid ve lâ tengus bi hurmeti'l-fâtiha.
Manası: "Hamdolsun Allah'a ki, yedirir fakat kendisi yemeğe muhtaç değildir. O bize ikram etti. Bizi hidayete erdirdi. Bizi doyurdu, bizi suladı ve her güzelliğe kavuşturdu. Hamdolsun Allah'a ki, açlığımızı giderdi, susuzluğumuzu kandırdı, bedenimizi örttü, sapıklıktan kurtardı, körlüğümüzü giderdi. Yarattığı bir çok mahluka bizi üstün tuttu. Allahım! Yerdirdin doyurdun. İçirdin kandırdın. Bizi ferahlandır, rızkımızı artır. Yemeğimizi bereketlendir. Gönüllerimize şifa ver. Bize rahmet et, bizden razı ol. Elimizden tut. Bizi asla nefsimize ve senden başkasına terketme. Allahım! Bize nimetinin tamamını ve devamını, afiyetinin tamamını ve devamını, yardımının tamamını ve devamını, marifetinin tamamını ve devamını, mahabbatenin tamamını ve devamını, rızanın tamamını ve devamını ihsan et. Ey cömertler cömerdi! Habibin Muhammed (S.A.S.) ve verdiğin rızık hürmetine. Allahım! Fatiha hürmetine nimetleri noksanlaştırma." demekdir. Bu nimeti, şükrü eda edilmiş ve cennete kadar uzanan nimetlerden eyle.

9— (El-hamdülillâhi et'amenî hâze't-taâme ve razaka- nihi min ğayri havlin ve lâ kuvvetin minnî).
Manası: "Hamdolsun Allah'a ki, benim hiç bir güç ve kuvvetim olmadığı halde bu yemeği bana ikram etti, rızıklandırdı." demekdir.


DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
7 Haziran 2011       Mesaj #3
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
YEMEK DUÂSI

Hz. Peygamber (a.s), yemeklerden sonra pek çok dua yapmıştır. Bu sebeple yemek duası ile ilgili oldukça çok hadis-i şerifler mevcuttur. Bu duaların bir kısmını birleştirerek okumakta fayda vardır şöyle ki:

"Bize yediren, içeren, Müslüman olmayı nasib eden Allah'a hamdolsun." (Ebû Dâvud III, 475). Âllah'ım! Bize bu yediğimiz yemek sebebiyle bereket ver, hakkımızda bu yemeği mübarek kıl. Bize bu yemekten daha hayırlı olanını yedir." (Tirmizî, Daavat, 55) "Bize rızık ver, sen rızık verenlerin en hayırlısını." (Maide, 5/114). Allahım! Biz senden nimetin tamamını, kusursuz ümmeti ve ayetin devamını istiyoruz." (Ebu Davud III, 501).

Enes b. Mâlik (r.a) anlatıyor: Rasûlüllah (a.s) şöyle buyurdu: "Yemeğini yedikten sonra şu şekilde duâ eden kimsenin geçmiş günahları bağışlanır"

"Sarfedilen güç ve kuvvet bana ait olmadığı halde bu nimeti bana yediren, bana rızık olarak takdir buyuran Allah'â hamd olsun"(Tirmizî, Daavât, 56).


Kaynak: İslam Ansiklopedisi
Afacan55 - avatarı
Afacan55
Ziyaretçi
15 Ocak 2012       Mesaj #4
Afacan55 - avatarı
Ziyaretçi
Yemek Dua’ sı
Âmin…
Elhamdülillah… Elhamdülillah… Elhamdülillah!
Elhamdulillahillezi et amenna ve sağana vecealena Mineli Müslimlin
Nimeti Celilullah, bereketi Halilullah, Şefaat senden ya Rasulullah
Devamı devlet nasibi cennet sofralara bereket yiyenlere afiyet Mevtalara rahmet Bakide kalanlara selamet…
Sofra nur, hane mamur kaza bela geri dur
Artsın eksilmesin, tassın dökülmesin Allah bereket versin
Çalışıp kazananlara pişirenlere ve yiyenlere…
Sana şükür diyenlere, fakirlere verenlere, dinini vatanını sevenlere hastalık yoksulluk gösterme Ya Rabbi! Kalan ömrümüzü gecen ömrümüzden Hayrili kıl… Sen aff edicisin af etmeyi seversin, cümle Ümmeti Muhammedi Müslümanları bağışla…
Âmin… Âmin… Âmin bir hürmeti Taha ve Yasin velhamdulillahi rabbil âlemin
El Fatiha…

genel r

Benzer Konular

28 Aralık 2009 / asla_asla_deme Müslümanlık/İslamiyet
24 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Müslümanlık/İslamiyet
21 Kasım 2010 / CenneT-ul Meva Müslümanlık/İslamiyet
27 Ekim 2010 / CenneT-ul Meva Müslümanlık/İslamiyet
28 Aralık 2009 / asla_asla_deme Müslümanlık/İslamiyet