Arama

İzel Çeliköz

Güncelleme: 26 Şubat 2017 Gösterim: 9.522 Cevap: 2
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Ekim 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
İzel , (29 Nisan 1969 - ....)
Tam adi Izel Çeliköz olan sanatçi, 29 Nisan 1969da ögretmen bir ailenin çocugu olarak Yalovada dünyaya geldi.
Sponsorlu Bağlantılar

Birincilikle girdigi ITÜ Devlet Konservatuari, Türk Müzigi bölümünde kemençe egitimi aldi ve 1993 yilinda mezun oldu. Ögrenciligi sirasinda 1991de, Italyada düzenlenen Eurovision Sarki Yarismasina Türkiye adina katildi.

Ögrenimi sirasinda para kazanmak için Maksim Gazinolarinda kemençe çalip, önemli assolistlere vokalistlik yapmaya basladi. Daha sonra da Çelik ile beraber barlarda ve kabarelerde programlar yapti.

Izel, müzikseverler tarafindan asil Türk pop müzigini patlama zamanlarina denk gelen, Ercan Saatçi ve Çelik Erisçi ile kurduklari Izel-Çelik-Ercan grubu ile tanindi. Üçlünün 1991de çikardigi Özledim albümü, o yilin en çok satan çalismasi oldu. Daha sonra grup, Çelikin ayrilmasiyla ikili olarak kaldi ve Izel amp; Ercan adiyla yayinladigi Iste Yenidenle yoluna devam etti. Izel, 1993 senesinde Kusadasi Altin Güvercin Müzik Yarismasinda birinci oldu. Iki yil sonra da 1995de ilk albümü Adaki çikardi. Albümdeki Hasretim adli parça neredeyse o yilin sarkisi oldu. MGD tarafindan Yilin En Iyi Kadin Pop Sanatçisi ödülü ile beraber Hürriyet Altin Kelebek Ödülünü yine En iyi kadin sarkici sifati ile aldi.

Sanatçi, 1997 yilinda Mustafa Sandalin müzik direktörlügünü yaptigi Emanet isimli albümüyle yeniden gündeme geldi. Albümdeki özellikle sözü ve müzigi Çelike ait Kizimiz Olacakti adli parça ve Izelin güzel yorumu çok genis bir kitlenin begenisini topladi. 1999da çikan, içindeki Yok Yere adli parçayla uzun süre konusulan albümler arasinda kalan Bir Küçük Ask ise 2000 yilinda remixlenip Izelin diger hit sarkilari da eklenek yeniden yayinlandi. Izel, o yil yine En iyi kadin sarkici ödülünün sahibi oldu.

Türkiyenin en iyi kadin yorumculardan biri olarak kabul edilen Izelin, Bebek adli albümü, 15 Haziran 2001de çikti hayranlarinin karsisina. 10 parçadan olusan Izelin bu albümündeki tüm sarkilarda Altan Çetin imzasi yer aldi. Sanatçi, Bebek adli albümünden iki yil sonra da, 2003 yilinin yaz aylarinda SAK adli albümünü piyasaya sürdü.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 26 Şubat 2017 13:50
Biyografi Konusu: İzel Çeliköz nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Haziran 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İzel Çeliköz
Sponsorlu Bağlantılar

Doğumu: 29 Nisan 1969, Yalova, Türkiye
Daha çok bilinen adıyla İzel, 1991 yılından bu yana yaptığı müzikle bir çok başarı elde edip, ödüller kazanmış, 3 milyona yakın plak, kaset, CD satmış Türk Pop Müziği şarkıcısıdır.

Özgeçmiş

İzel, 1969 yılında Yalova'da doğdu. İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu, kemençe eğitimi aldı. Okul ve cemiyet korolarında yer aldı. adlı şarkı ile temsil etti. İzel, Türkiye'yi, 1991 senesinde, İtalya'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması´nda Reyhan Karaca ile birlikte seslendirdiği İki Dakika1993 senesinde Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda birincilik ödülünün sahibi oldu.

Kariyer


1991: İzel-Çelik-Ercan

1991 yılının sonlarına doğru üç tane üniversite öğrencisi, Ajda Pekkan'la Almanya'ya ön grup olarak turneye çıktı. Hiç bir beklentileri olmadığı halde üç genç, ülkelerine döndüklerinde bir anda ünlü oldu. Şarkıları dillerde dolaştı. Duruma bakıp bir albüm yaptılar. Albüm bir milyon barajını aşmayı başardı. Özellikle Dönmelisin dönemin genç assolisti Sibel Can tarafından sahnede sıkça okundu .Ama bu üç genç her ne kadar umut vaad etse de beklenmeyen bir gelişmeyle Çelik Erişçi gruptan ayrıldı .Buna aldırmayan İzel ve Ercan Saatçi bir albüm daha yaptı. İşte Yeniden'le her ne kadar İzel-Çelik-Ercan kadar sükse yapamasalar da 800 binlik satış elde ettiler. Ardından İzel bilinmeyen nedenlerden dolayı piyasaya dayanamayıp kendi kabuğuna çekilme kararı aldı.

1995: Popun Umut Vaad Eden Genç Kadın Solisti


İzel, şarkıcılık defterini kapattığını sansa da Ercan Saatçi ve diğer müzisyen dostları İzel'in yakasını bırakmadılar. Israrlara dayanamayıp İzel, Ercan Saatçi'yle çalışmaya başladı. İzel'i bu çalışmasında Kenan Doğulu- Emel Müftüoğlu- Yıldız Tilbe gibi isimler yalnız bırakmadı. Aykut Gürel'i de yanına alan Ercan Saatçi, İzel'e başarılı bir prodüksiyon yaptı. Artık İzel takdir edilen bir yorumcuydu. Hasretim'le büyük çıkış yapan İzel'in hitleri kesilmedi. Ardından Yakışıklım ve Ah Yandım geldi. O yıl İzel Altın Kelebek ve MGD ödüllerini En İyi Kadın Pop Sanatçısı sıfatıyla aldı.

1997: Popun Duygusal Sesi


İzel, böyle başarılı bir albümden sonra bu başarıyı düşürmemek zorundaydı. Herkes Ercan Saatçi ve Aykut Gürel'le çalışacağını düşünse de öyle olmadı ve İzel, Mustafa Sandal'ı seçti.Albüm ilk çıktığında Mustafa Sandal'ın İzel'e verdiği Emanet, Eyvallah, Geyik Çıkabilir, Bekle Biraz, Sır şarkıları dönemin müzik seviyesinin çok üzerinde olmaları nedeniyle pek tutmadı ve bu gelişme hem İzel'in plak şirketi Raks Müzik bünyesindeki Plaza Müzik'i, hem İzel'i, hem de Mustafa Sandal'ı derinden etkiledi. Bu gelişmeden sonra İzel ve Mustafa Sandal'ın arası bozuldu. Tam bu sırada İzel, bir Çelik Erişçi bestesi olan Kızımız Olacaktı'yı keşfetti ve hemen klip çekti. İzel'in tahmini gerçekleşti ve İzel'in albümü geç de olsa patladı. Albüm satışı 200 binden 450 bine fırladı. İzel'in de kariyerindeki çıkışı sürdü. Bu çıkışa rağmen İzel, bu albümle ilgili olarak, albümün çok modern bir çalışma olduğunu, ancak dönem için henüz erken bir müzik yapısına sahip olması nedeniyle, albümdeki çoğu şarkının tutmadığını ve bu nedenle bu albümün içinde hep bir ukte olarak kaldığını söyler.

1999: Popun Sağlam İsmi



İzel, yine plak şirketiyle yeni umutlarla albüm çalışmasına başladı. Plak şirketi el değiştirdi ve Universal Müzik oldu. İzel'in yeni keşfi ise Altan Çetin isimli genç besteci oldu. İzel, önceki albümünde genç bestecinin bir bestesini de seslendirmişti. Kimse o dönemde bu genç besteciye bel bağlamasa da İzel, onu sahiplendi ve tüm albümü onunla yaptı. Albümün çıkış şarkısı Yok Yere, çizgisiyle Türk Pop Müziği'nde büyük patlamalara neden oldu. İzel bu albümüyle 800 bin satış barajına yaklaştı ve kariyerinin en güzel günlerini yaşamaya başladı. Ardından deprem felaketinden sonra duruldu ve herkesin acısına ortak oldu. Bu gelişmeden sonra yeni umutlarla Yelken şarkısına klip çekti ve bu şarkı da başarılı oldu. Ardından 2000 yılında bu albüm yeniden düzenlendi ve yeniden piyasaya sürüldü.

2001: Yükselme ve Gerileme Arasındaki Çizgi


İzel, Bebek albümünü tesadüfen Altan Çetin'le yaptı. İzel'in albüm zamanından kısa bir süre önce genç besteciyle arası bozuldu. Universal Müzik aracıyla bir araya gelen ikili orada barışıp, albüm yapmaya başladı. Yine İzel albümü aynı isimle yaptı. Albümle aynı adı taşıyan çıkış parçası Bebek ritmiyle ve ilginç sözleriyle patlama yapmayı başardı. Ancak İzel albüm promosyonunu yaptıktan sonra ülkeyi terketme kararı aldı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Müziği bırakma aşamasına gelen İzel, Amerika'dan Almanya'ya geçti ve orada müzikten ayrı kalamayıp yeni çalışmalarla Türkiye'ye döndü.

2003: Dans Tutkusu


İzel, Almanya'da aldığı dans derslerinden sonra yeni albümünde bunu denemeye karar verdi ve dansçılarla klip çekti. Bu projeleri çok sevilse de İzel, dans tutkusu yüzünden albümüne önem vermedi ve albüm çok satmadı. Kendi yapım şirketinden çıkardığı albüm olmakla birlikte bu albüm başarılı olamadı. İzel hem maddi hem de manevi anlamda çöküşe girdi.

2005: Hanımefendi


İzel, o yıl yeni bir plak şirketiyle anlaştı :Avrupa Müzik. Avrupa Müzik son yılların en başarılı plak şirketleri arasında çoktan yerini almıştı. Hemen çalışmalara başlayan İzel, Emel Müftüoğlu'nun albüm kaydında Sezen Aksu ve şimdiki aranjörü Sinan Akçıl'la tanıştı. Sezen Aksu'nun Bir Dilek Tut Benim İçin parçasıyla çıkış yapan İzel yine eski başarısını yakalamayı başardı. İzel bu albümle daha da olgunlaştı.

2007: Işıklı Yol ve 2010 Yılı İçin Projeler


İzel, sahnedeki 20. yılı şerefine bir albüm çalışmasına başladı. İzel'in bu albümünde genel olarak duygu dolu aşk şarkıları yer aldı. Bu şarkıların mimari İzel'in eski aranjörü Sinan Akçıl'dır. Yakın zamana kadar aşk yaşayan İzel ve Akçıl, albüm çıktıktan kısa bir süre sonra ayrıldılar. [7] Gurur şarkısıyla yine duygusal parçaların kadını olduğunu herkese yeniden hatırlatan İzel, 2010 yılının Mayıs ayında Jazz Nağme isimli Türk Müziği'nin unutulmaz eserlerini yeniden yorumladığı bir albüm çıkarmıştır.Anne ve babasına verdiği söz sonucu kendisi için özel yeri olan sanat müziği sarkılarını yorumlamıştır.albümde ayrıca "baba beni maziye götür"isimli söz ve bestesi izel'e ait bir sarkı da bulunmaktadır.[8]

İzel-Can-Reyhan Eurovision albüm kapağı 1991
izeleurovisionalbmkapa


Prodüktörlük

İzel, kendi albümlerinin çalışmaları ve sahne çalışmaları dışında prodüktörlük de yapmaya başladı. Cenk Eren'in Dönüm Noktam isimli albümü [9] ve Emel Müftüoğlu'nun kızı olan Çağrı Müftüoğlu'nun kendi adını taşıyan albümü İzel imzalıdır. [10]

Eurovision Geçmişi


İzel, ilk kez Eurovision Türkiye Elemeleri'ne 1990 yılında Selam yabancı adlı eserle katıldı. O yıl finale kalamadı ve elendi. Ertesi yıl Can Uğurluer ve Reyhan Karaca ile birlikte elemelere katıldı ve kazandı. Roma'da yapılan 1991 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 12.oldu. İzel'in bu Eurovision deneyiminden 13 yıl sonra 2005 yılında Türkiye adına yarışacak olan Gülseren adlı finalist yerine İzel'e bir teklif götürüldü. Ancak İzel yarışmada adı geçen kişiye haksızlık olur diye bu teklifi reddetti. Bu teklifin ardından üç ay geçtikten sonra, Ağustos 2005'de İzel, Nil Karaibrahimgil ve Sefarad grubuyla yeniden Eurovision'da Türkiye adına yarışacak adaylar arasında yerini aldı. Ancak hiç bir açıklama yapılmadan bu üç isim de Eurovision'a katılmadı.

Konserleri


İzel Türkiye'de bir çok konser vermiştir.İstanbul'da şimdiye kadar Rumeli Hisarı'nda Rumeli Hisarı Konserleri organizasyonu altında 4 kez sahneye çıkmıştır.(1999-2000-2001-2005) 2008 yılında da İzel beşinci kez Rumeli Hisarı'nda Rafet El Roman ile beraber sahneye çıkmak üzere bir anlaşma yapmış ancak çeşitli nedenlerden dolayı konserden çıkmıştır.

Kişisel


Cilt ameliyatı

Aralık 2008'de 10 yılı aşkın süredir cildinde taşıdığı sivilce izlerini Dr. Ziya Şaylan'ın operasyonuyla kazıtan İzel, 21 gün süreyle dinlenmeye çekildi.[11]

« "Ameliyattan 15 gün sonra aynaya ilk baktığımda artık o izleri görmek istemiyorum. Çünkü şuna da inandım, onların her birinde birer kötü anım var. O yüzden onlarla birlikte hepsi gidecek. Yeni bir hayat başlayacak benim için. Bu bir arınma gibi, yenilenme gibi. O izlerin gitmesiyle birlikte kötü olan hiçbir şeyi hatırlamayacağım." »
( Ameliyat sonrası yaptığı açıklamadan bir bölüm.)
Nisan 2009'da cildini ikinci kez kazıtan İzel, ikinci ameliyatın da başarılı geçtiğini ve yüzde 70 oranında silinen izlerin, bu ameliyatla yüzde yüz silinme oranına çıkacağını söyledi.[12]

« "Bu ameliyattan bir ay sonra yüzüm bebek cildi gibi olacak. O anı sabırsızlıkla bekliyorum. 40 yaş bakımımı tamamladım. Artık yeni bir hayat beni bekliyor." »
( İkinci ameliyat sonrası yaptığı açıklamadan bir bölüm.)

Diskografi

  • İzel, Çelik, Ercan (1991) Raks Müzik
  • İşte Yeniden (1992) Raks Müzik
  • Adak (1995) Raks Müzik
  • Emanet (1997) Raks Müzik
  • Bir Küçük Aşk (1999) Universal Müzik
  • Bebek (2001) Universal Müzik
  • Şak (2003) Co-İz Prodüksiyon
  • Bir Dilek Tut Benim İçin (2005) Avrupa Müzik
  • Işıklı Yol (2007) Avrupa Müzik
  • Jazz Nağme (2010) Poll Production
izeladak

İzel'in albümlerinden öne çıkan şarkılar
  • Adak : Hasretim, Ah Yandım, Biz Hep Böyleyiz
  • Emanet : Kızımız Olacaktı, Emanet, Eyvallah
  • Bir Küçük Aşk : Yok Yere, Yelken, Dayanamam
  • Bebek : Bebek, Kıyamadım, Geceler Kara
  • Şak : Kime Zarar, Şak, Aşk İhanetleri, Fenalardayım
  • Bir Dilek Tut Benim İçin : Bir Dilek Tut Benim İçin, Sayın Herşeyi Bilen
  • Işıklı Yol: Gurur, Belli Mi Olur, Herşey Ayrı, ısıklı yol
Ödüller ve adaylıklar
  • 1992 20. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Grup (İzel-Çelik-Ercan) - Kazandı
  • 1993 Kuşadası Altın Güvercin Ödülleri En İyi Beste (Biz Hep Böyleyiz) - Kazandı
  • 1995 23. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Kazandı
  • 1995 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Aday gösterildi
  • 1997 İstanbul FM Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı - Kazandı
  • 1999 6. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Aday gösterildi
  • 2001 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Aday gösterildi
  • 2003 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Aday gösterildi
  • 2003 İstanbul FM Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı - Kazandı
  • 2005 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Plaket - Kazandı
  • 2005 12. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Aday gösterildi
  • 2005 Siyaset Dergisi Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Kazandı
  • 2007 Boğaziçi Üniversitesi Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Sanatçı - Aday gösterildi

Katkıda bulunduğu çalışmalar
  • "Hayat Pencerenin Dışında" / Bir Sevgi Yeter (Selmi Andak 60.Sanat Yılı) (2000)
  • "Sevme Kızım Yanarsın" / O Şarkılar (Hakkı Yalçın Albümü) (2004)
  • "Dayan" / Devamı Var (Mustafa Sandal albümü) (2007)
  • "Senden Önce Senden Sonra" / Söz Müzik Teoman (2008)
  • "Söyleme" / Yıldızlar Da Kayar (Tan albümü) (2008)
  • "Kanat'ın Bestesi" / Uzay Heparı Sonsuza (Aralık ayında piyasaya sürülecek.) (2008)
Vikipedi


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
30 Haziran 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
izel 4
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

8 Ağustos 2013 / Jumong Müzik tr
3 Ocak 2011 / _Yağmur_ Sanat tr