Arama

Nalan

Güncelleme: 3 Temmuz 2010 Gösterim: 12.201 Cevap: 3
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
17 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar
15 Kasım 1973'te, polis bir baba ve ev hanımı bir annenin 3. kızları olarak Eskişehir'de dünyaya geldi. Daha küçücük bir çocukken, babası ona şarkılar öğretir, sabahları traş olurken yanında söyletirdi. İlk single çalışması olan 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi'yi, o dönemlerde babası kaydetti. 3 yaşındayken Eskişehir'den İstanbul'a taşındılar. İlkokula İstanbul'da başladı. Son sınıfa kadar İstanbul'da okudu. Hep çok çalışkandı, ablasının ödevlerini bile o yapardı. İlkokulu, babasının tayini çıktığı için taşındıkları Afyon'da bitirdi.

1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi, Kanun öğrencisi olarak ortaokula başladı. Lise ve üniversite öğrenimine de aynı okulda şan bölümü öğrencisi olarak devam etti. Hocaları arasında Alaaddin Yavaşça ve Bekir Sıtkı Sezgin gibi isimler vardı. Klasik Türk Müziği eğitimini bu okulda tamamladı.

İlk sahne deneyimini, henüz üniversitede öğrenciyken, okul arkadaşlarından kurulu bir grupla Beşiktaş Sokak Bar'da yaptığı programlarla kazandı.

1992'de Eurovizyon Şarkı Yarışmasına katıldı. Aynı dönemlerde kendi bestelerinin çalışmalarına ağırlık verdi. İlk albümünde yer alan "Son Kez Öp" adlı parçayı bu dönemde besteledi.

1993'te Ataköy Regatta, Twins Bar'da sahne almaya başladı. O dönemlerde Garo Mafyan, hazırladığı bir albüm için solist aramaktaydı. Çalıştığı barda Nalan'ı dinledikten sonra albümü onun okumasını istedi. Şarkılar hazır olduğu icin kısa sürede albümü tamamladılar.

İlk albüm, 1994'te "OF AMAN" adıyla piyasaya çıktı. 800.000-lik satışla o dönemde çıkan albümler içinde en başarılı albüm oldu. Akıllarda albümünün adıyla bütünleşerek, 'Of Aman Nalan' olarak kaldı; öyle tanındı, öyle sevildi.

1995'te 2. albümü "CANSUYUM" müzikseverlerle buluştu. Tiraj olarak o dönemin en çok satanlarından olan albümden 'Hadi Yarim' adlı parça 7'den 70'e herkesin dilindeydi. Bu albümde, Garo Mafyan müzikleri üzerine dört tane şarkı sözünü kendisi yazdı

Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Mayıs 2008 16:04
Biyografi Konusu: Nalan nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nalan - Acemi Balık
Beni kalbimden vuranlar varya
Sponsorlu Bağlantılar
Sürüne sürüne sürüne kapımı çalacak
Karşıma geçip kıs kıs gülenler var ya
Kapanıp önümde diz çöküp ağlayacak

Eder miyim,eder miyim
Delimiyim affeder miyim
İsmine bir çizgi attım
Artık seni bağlamaz benim hayatım

Bükeceksin boynunu güller gibi sararıp
Acemi balık gibi ağlara dolanıp
Pişman da olsan kapımda yatsan
Tarih bile yazsan kimin umrunda

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2010       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Nalan
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #4
kyle - avatarı
VIP katekolamin
364 1239616221 nalan6
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

3 Ağustos 2010 / KisukE UraharA Müzik tr
7 Haziran 2009 / careless_WhispeR Müzik tr
17 Ocak 2009 / TiglonBoYs Spor tr
25 Aralık 2015 / Safi X-Sözlük