Arama

Diler

Güncelleme: 17 Kasım 2006 Gösterim: 3.636 Cevap: 0
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
17 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Diler
Genç sanatçı, 1968 yılında İzmit’te dünyaya gözlerini açtı. İlk ve orta okul yılları İzmit’te geçti. Liseyi İstanbul’da bitirdi. Babasının müzik öğretmeni olması dolayısıyla küçük yaşlardan itibaren müzikle içiçe oldu. Hayatının geri kalan bölümünü, bir anlamda ‘baba mesleği’ni yaparak devam ettirmeye karar verdi. Müzik öğretmeni olan babasının yanında özel olarak solfej ve şan dersleri aldı. Gitar ile tanışması da babasının ona küçük yaşlarda müziği öğretmesi ve sevdirmesiyle birlikte başladı. Uzun yıllar boyunca bar çalışmaları yaptı.
Müziğe başladığı günden bu yana uzunca bir zaman geçti. Ancak yaptığı müziği bir albüm ile müzikseverlere ulaştırmak için doğru insanlarla, doğru zamanda buluşana dek beklemeyi tercih etti. Bu bekleyiş yılları ise böyle bir albümde yer alacak şarkıların söz ve müziğini yazmakla geçti.
Sponsorlu Bağlantılar
1998 yılı başlarında Aykut Gürel’le tanışmasıyla birlikte şarkılarını bir albüme dönüştürme yolunda ki ilk adım atılmış oldu. Aykut Gürel’in prodüktörlüğünde ve aranjörlüğünde süren bir buçuk yıllık özverili stüdyo çalışmalarının ardından “Al Baharları” adlı ilk albümü 1999 yazında piyasaya sürüldü. Düzenlemelerine Tarık Sezer’in de katıldığı albümde toplam dokuz parça yer aldı. Söz ve müzikleri Diler’e ait yedi parçanın dışında ortak çalışma sonucu ortaya çıkan “Gücenme” adlı parça ile Metin Özülkü ve Aykut Gürel, “Rüya” ile de Devrim Atvur destek verdiler albüme. Çalışmadan çıkan ilk video klip, albüme de ismini veren “Al Baharları” adlı parça oldu. Kıvanç Baruönü’nün yönetmenliğinde çekilen klip, kısa sürede televizyon listelerinde üst sıralara oturdu. İkinci video klip ise yine çoşkulu bir parça olan “Anla” isimli şarkı için çekilecek.
Diler, yıllar boyu emek verdiği şarkılarının bir albümle müzikseverlere ulaşması üzerine hissettiklerini şu sözlerle anlatıyor albüm kartonetinde: “Baharla beraber bir çiçek daha açtı. Sanki düşlerimdeydi gerçekleşmeyen sevgiler ve yavaş yavaş serpildiler içimde; yetiştiler. Artık sıra onları tek tek sevdirmekteydi kadir, kıymet bilen tüm dostlara. Sonunda onlarda kucaklarını açtılar şefkatleriyle.”
Sanatçı, albümünün tanıtım programları ve konserleri yanı sıra beste ve söz yazarak müzik çalışmalarına devam ediyor
Biyografi Konusu: Diler nereli hayatı kimdir.