Arama

Suavi

Güncelleme: 31 Mayıs 2009 Gösterim: 11.690 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
20 Kasım 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Suavi

Sponsorlu Bağlantılar





Suavi ( 1950) </B>


1950 yılında Kırıkkale'de doğdu. ODTÜ Mimarlık mezunu olan şarkıcı uzun yıllar orkestralarda gitar ve davul çaldı şarkı söyledi..
Sırasıyla 'Deli Gönlüm', 'Yıllar Sonra-Aydın mısın' ve 'Yalı Çapkını' adlı albümlerini çıkardı..

Suavi çalışmalarında kendi söz ve müziklerinin yanı sıra yurdumuzun tanınmış şairlerinin şiirleri ile besteler yaptı.. Bunlar arasında Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Rıfat Ilgaz ve Hasan Hüseyin gibi isimlere rastlamak mümkün.

Suavi, ulusal ve uluslararası bir çok festivale katıldı... Çok sayıda solo konser yaptı... Eurovision´da üç kez finalist oldu... Ankara´nın başkent oluşunun 72´nci yılı kutlamalarındaki beste yarışmasında 1´nci oldu... Beyaz Güvercin İstanbul Yarışması´nda 2´nci oldu 1994 yılında Kazakistan´ın Almaata kentinde 24 ulusun katıldığı yarışmada (Voice Of Asia) da yabancı jüri tarafından dünya 1´ncisi seçildi, 'Grand-Prıx' kazandı... 1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması´nda Profesyonel kategoride en iyi besteci, en iyi profesyonel yorumcu seçildi. 'De Lan' adlı şarkısı ile 1´nci olarak iki büyük ödüle layık görüldü.

DİSKOGRAFİ
Deli Gönlüm
Yıllar Sonra - Aydın mısın?
Yalı Çapkını
Tükenme


Suavi - Ben Bir Sazdım
Ben bir sazdım türkülerden kaçamazdım
Ve seni böyle yazdım mızrapla tel arasına
Ben bir sözdüm hep dilinin altınında gezdim
Ve seni böyle sözdüm iki dudak arasına
Ben bir suydum yüreğimin sesine uydum
Seni duyduğum gibi soydum kağıt kalem arasına
ben bir kördüm sende çok şeyler gördüm
Ve seni böyle sürdüm tuzla balın arasına
Ben bir oktum ucum eğri izi yoktum
Kendimi zorla soktum dikenle gül arasına
Sonunda un oldum bir ateşe dokundum
Sımsıcak bir ekmek oldum iki elin arasına
Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Şubat 2008 16:01
Biyografi Konusu: Suavi nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
AeraCura - avatarı
AeraCura
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #2
AeraCura - avatarı
Ziyaretçi
Artık yaşamayan bir babanın dört çocuğundan biri Suavi... 1950 yılında Kırıkkale'de doğdu. Anne tarafından Ege'li olduğundan, uzun yıllar İzmir'de yaşadı... Son üç yıldır İstanbul'da yaşıyor. ODTÜ Mimarlık mezunu... Uzun yıllar orkestralarda gitar ve davul çaldı şarkı söyledi..Suavi hiç sigara içmedi... Yalnızlığı, sessizliği ve denizi çok sevdi.. Profesyonel balıkadam, lisanslı bir dalgıç. Fırsatını buldukça Karadeniz'e ve özellikle Kaçkarlar'a gitti.. Yaşamayı, yaşatmayı çok seviyor insana ve insanca yaşamaya özen göstermeyi bir yaşama ilkesi kabul ediyor. Emekten, barıştan ve estetikten yana mücadelesini; İnsan hakları potası içinde bir aktivist olarak yıllardır sürdürüyor, '68 kuşağının hemen hemen bütün temsilcileri gibi güncel ve sosyal olaylarla yakın ilgili, tam bir demokrasi, barış ve çevre savunucusu Suavi.. Sırasıyla "Deli Gönlüm", "Yıllar Sonra-Aydın mısın" ve "Yalı Çapkını" adlı albümlerini çıkardı.. Bu albümleriyle önemli tirajlar elde eden Suavi, son albümünü Prestij Müzik etiketiyle çıkarıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Suavi çalışmalarında kendi söz ve müziklerinin yanı sıra yurdumuzun tanınmış şairlerinin şiirleri ile besteler yaptı.. Bunlar arasında Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Rıfat Ilgaz ve Hasan Hüseyin gibi önemli isimlere rastlamak mümkün. "Tükenme" Suavi ve onun albümünü 3 yıldır bekleyen dinleyenleri için çok önemli.. Bütün şarkılar canlı ve ülkemizin usta müzisyenleri tarafından çalındı... Başta Arif Sağ ve Cahit Berkay olmak üzere Cengiz Özer (Piyano), Volkan Ökten (Davul),Eylem Pelit (Bass),Levent Altındağ (Flüt-Sax), Ercan Irmak (Kaval-Mey), Yolcu Bilginç-Güray Hafiftaş-İsmail Derker (Bağlamalar) gibi önemli müzisyenlerin, bu albümün oluşmasında katkıları var.. Müzik direktörlüğünü Mazlum Çimen, düzenlemeleri ise Cengiz Özdemir ve Mazlum Çimen'in yaptığı "Tükenme"nin kayıtları ASM stüdyolarında gerçekleştirildi. Kısaca; "Tükenme" Bir SUAVİ albümü... İlgi ve beğeninize sunuyoruz. Ulusal ve Uluslar arası bir çok festivale katıldı... Çok sayıda solo konser yaptı... Eurovision'da üç kez finalist oldu... Ankara'nın başkent oluşunun 72'nci yılı kutlamalarındaki beste yarışmasında 1'nci oldu... Beyaz Güvercin İstanbul Yarışması'nda 2'nci oldu 1994 yılında Kazakistan'ın Almaata kentinde 24 ulusun katıldığı yarışmada (Voice Of Asia) da yabancı jüri tarafından dünya 1'ncisi seçildi, "Grand-Prıx" kazandı... 1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda Profesyonel kategoride en iyi besteci, en iyi profesyonel yorumcu seçildi. "De Lan" adlı şarkısı ile 1'nci olarak iki büyük ödüle layık görüldü.

"Yalı Çapkını'ndan bu yana nerede ise üç yıl geçti. Hayret ve hala; Barışa, insan haklarına özgürlüklere, demokrasiye HASRET; kapısına dayandık üçüncü bin'in. Bu nedenledir ki dinleyeceğiniz ezgiler; Sanata, sevgiye, insan haklarına ,özgürlüklere, bilime, demokrasiye, barışa, bağımsızlığa ve IŞITMAK için yarınları bir mum yakan, mücadele eden, aydınlık yüzlü ve TÜKENME'yen insanlara aittir.


Benzer Konular

25 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
25 Nisan 2011 / Daisy-BT Edebiyat tr
14 Nisan 2012 / Jumong Sanat tr
11 Mart 2014 / Misafir Cevaplanmış
31 Temmuz 2015 / Safi Tiyatro tr