Arama

Rafet El Roman

Güncelleme: 10 Mart 2011 Gösterim: 25.677 Cevap: 5
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
20 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Rafet El Roman 25 Ağustos 1968 tarihinde Edirne`de doğdu. 1970 yılında ailesi Almanya`ya işçi olarak gitti. Rafet 7 yaşına kadar Uzunköprü Ömerbey Köyü`nde anneannesi ile birlikte yaşadı. İlkokul 1. sınıfı köyde okuduktan sonra Almanya`ya ailesinin yanına gitti. Öğrenimini Almanya`da tamamladı. 16 yaşında ilk söz ve bestelerini yazmaya başladı.
Sponsorlu Bağlantılar

17 yaşında Midnight Entertaintment film şirketine figüran olarak başvurmasıyla sinema hayatının ilk adımını atmış oldu. 1987`de ilk uzun metrajlı filmi `Defender`da başrolü oynadı. Bu yapım Rafet El Roman`ın senaristlik ve yönetmenlik alanında da ilk deneyimlerini yaşadığı filmdi. 1988`de müzik çalışmalarına ağırlık verdi. 1992 yılında Saarlaendischer Rundfunk Radio Kurumu tarafindan Almanya`da `yılın en iyi yeteneği` seçildi.

1994 yılında Frankfurt kültür festivalinde Media Artist Avard - Medya Sanat Ödülü aldı. 1995`de Türkiye`ye gelerek ilk solo albümünü çıkardı. `Gençliğin Gözyaşı` adlı albüm bir milyonu aşan satış rakamlarına ulaştı. 1997`de `En Güzel Günler Senin Olsun` adlı ikinci albümünü çıkardı. Aynı yıl kızı Su El Nur dünyaya geldi. 1998`de Avrupa`da ilk solo albümü piyasaya çıktı. Ayrıca yine 1998 yılında `Propoganda` filmi ile Kemal Sunal, Metin Akpınar gibi Türk Sinema tarihinin dev isimleriyle birlikte başrol oynadı.

1999`da `Hayat Hüzünlü` adlı üçüncü albümüyle yine büyük bir başarı yakaladı. Bu arada ikinci kızı Sevvalnur dünyaya geldi. Rafet El Roman 2000 yılında kendi yöneteceği bir film hakkında açıklamalar yaptı ama bu hayalini gerçekleştiremedi. Ama 2000`de Mehmet Ali Erbil ile Euro2000 Şampiyonası için Milli Takım`a yazdığı `Bir Gol Daha` şarkısını seslendirdi. Rafet El Roman aynı yıl bir de `Dar Alanda Kısa Paslaşmalar` adlı sinema filminde Müjde Ar`la birlikte başrol oynadı. Rafet El Roman, 2001 yılında yeniden müziğe döndü ve `Hanımeli` adlı albümünü çıkardı. Sonraki iki yılda, `5 Nr Aşk` albümünün yanı sıra, eşiyle olan problemleri de onu sık sık magazin gündemine taşıdı.

Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Mayıs 2008 15:28
Biyografi Konusu: Rafet El Roman nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
20 Kasım 2006       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
5 NR AŞK” adlı albümün diğerlerinden farkı nedir ?
İlk kez dinamik bir şarkı olan “Şanslıyım “ ile çıktım.Diğerlerinden daha farklı bir şarkı hayal ettiklerimi yazdım, bu şarkıda.Albümün adının “5 NR AŞK” olmasının sebebi benim için bu dönemde beş rakamının çok şey ifade etmesi.Kızım beş yaşında , bu beşinci albümüm .
Sponsorlu Bağlantılar

Şakayı çıkartman nasıl oldu ?

Bir gün aynaya baktım ve saçlarımı uzatmanın , şapkamı çıkartmanın da bana yakışacağının kararını verdim.Zaten dinleyicilerimden bu tarzda talepler geliyordu.Şapkam evimde dolabımda duruyor ondan vazgeçemedim . Şapkamla aramda manevi bir dünyam var.

Albümde iki tane de eski şarkın var ?
Bu albümüm diğerlerine oranla biraz daha dinamik , hüzün ve isyan yine var ama bu kez tempo ve dinamizim biraz daha ağır basıyor.Albümümde İtalyan pazarı için hazırladığımız “Sorma Neden” adlı şarkımın İtalyanca versiyonu , daha önce düet olarak yorumladığım “Peşindeyim” adlı şarkımın solo yorumu da bulunuyor.

“5 NR AŞK” ta şarkılar nasıl oluştu ?
Bu albümde hayatımda ilk kez kendi yaşadığım birebir duygularımı anlatan şarkılar yok.İlk kez tamamen dinleyicilerimi düşünerek ondan benden ne tarz şeyler ister diye düşünüp ürettim şarkılarımı.Üç yıl önce bana sorsaydınız yaşayamadığım bir şeyin şarkısını asla yapamayacağımı sanırdım.

Bu albümde Aşkı sorguladığını söylüyorsun aşkı hangi yönü ile sorguluyorsun ?
Albümümde biraz aşkı da sorguladım. “Aşk” sözünün dünyada sadece Türklere has bir söz olduğunu keşfettim.Diğer ülke dillerinde insanlar sevgiyi tanımlamış sevgi üzerine şarkılar yazmıştır.Bana göre Aşk sözü içinde bir takım kaçamakların yer aldığı bir söz.Kaçamaklar , ihanetler olabiliyor bu kavramın gölgesinde.Toplum içinde çok abartılan bu sözle bana göre ne olduğu belli olmayan bir oyun..Bence kalıcı sevgi üzerine kuralım dünyamızı.

Albümünde iki tane değişik şarkı biri “Bugün Anladım” ve “Tarihler Yazacaktı” ikisi ters konuları anlatıyor.Bu şarkıların hikayesi nedir ?
İçeriğine baktığımızda “Bugün Anladım” bu durumda olan çok insan var.Genelde ilişkilerde belli bir dönem sonra bir tarafın sevgisi diğerine göre daha azalabiliyor.Bir tarafın arzusu tükenmiş olurken diğerinin aynı oranda devam ediyordur,işte böyle bir durumu anlatan bir şarkı oldu .

“Tarihler Yazacaktı” adlı şarkım ise ayrılacaklarına asla inanmayan , sevenlerin şarkısı, bir zamanlar Kerem İle Aslı’nın yaşadığı aşka benzeyen aşkları anlatıyor.Günümüzde bu tarz aşkların sayısı da azaldı , insan artık her konuda eşitlik istiyor , aynı haklara sahip olmak istiyor.Öyle olunca tabii ki bu ilişkilere ve şarkılara da yansıyor.Eskiden şarkılarda çiçeklerde , dağlarda aranırdı sevgiler sonra bu sokaklara , duraklara döküldü.

Klip yönetmenliği , Film oyunculuğu , prodüktörlük derken yapmadığın iş kalmadı.Bundan sonra neler yapmak istiyorsun ?

Beş yıldır Rafet El Roman Production ile seçkin , güzel projeleri anlaşabildiğim insanlarla gerçekleştiriyorum.Ben sürekli büyümeyi ve bunun için çalışarak kendime ve çevreme yararlı olmayı seven bir insanım.Tabii ki sürekli büyümenin de bir takım riskleri var.Özellikle ekonominin sürekli çalkalandığı bir yerde bunu yapmak çok riskli.Onun için yatırımlarımı dikkatli yapmaya özen gösteriyorum.Gelecekte bir sinema filmi yapmak arzusundayım, bir diğer uzun vadeli hayalim ise R.E.R. Production ile beş – on yıllık bir süreç içinde % 15’lik bir Pazar payına sahip olmak.


Son düzenleyen Kral_Aslan; 13 Eylül 2008 13:13
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
rafetkapaktk2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
burada mp3 indirmek yasaktır arkadaşım


kendi uploadımdır....

rafetangelfairyhd2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
rafetelangelfairyah4
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Mart 2011       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Rafet El Roman Sevgiye Zaman Ver 2011 Albümü

rafetelroman 133x200


Rafet El Roman’ın beklenen Albümü “Sevgiye Zaman Ver” Mart ayında çıkıyor..Albümde birbirinden güzel şarkılar yer alıyor..Rafet El Roman’ın Sevgiye Zaman Ver albümündeki diğer şarkılar şunlar

1.YANILDIM
2.GÜLE GÜLE SEVGİLİM
3.DİRENİYORUM
4.SEN SEN
5.YANIMDA KAL
6.SEN BENİMSİN DEMEK NE GÜZEL
7.AYRILIKTAN BANA SÖZ ETME
8.TÜKENDİĞİNCE
9.SEVEN BİLİR
10.EBEDİ SEVGİLİ
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

5 Ağustos 2012 / Misafir Edebiyat
19 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL Edebiyat
8 Ağustos 2015 / nötrino Edebiyat
19 Mart 2009 / Harry Kewell Spor ww