Arama

Cem Mansur

Güncelleme: 30 Haziran 2010 Gösterim: 16.605 Cevap: 2
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
24 Kasım 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
CEM MANSUR
(1957 – )
cem mansur
Müzik tutkusu onu mühendislik öğrenimini bırakmaya ve orkestra şefliğine giden yolda müziğe başlamaya götürmüştür. Cem Mansur, İngiltere’de Kraliyet Müzik Akademisi’nin solfej ve piyano sınavlarını kazanarak kariyerinde ilk önemli adımı atmış, daha sonra City Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde ve Guildhall Müzik Okulu’nda armoni, çalgılama, orkestralama, orkestra şefliği çalışmıştır.
Sanatçının ilk başarısı, 1979’da Londra’da St. James Oda Orkestrası’nı kurması ve çalıştırmasıdır. Bir süre sonra Sadler’s Wella tiyatrosunda konuk şef olarak sahne yapıtları yönetmiş, “Figaro’nun Düğünü” operasında başarı kazanmıştır.
İngiltere’deki şeflik çalışmalarından sonra ABD’ye giden Mansur, 1982 yılında Los Angeles Filarmoni Enstitüsü’nde Leonard Bernstein’dan yararlanmış ve aynı yıl “Ricordi” şeflik ödülünü almıştır.
1984 yılında Türkiye’ye yerleşen sanatçı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin orkestra şefliğine atanmış bu görevi uzun yıllar sürsürdükten sonra etkinliklerini yurtdışına kaydırmış, Avrupa’da ve özellikle İngiltere’de başarılar kazanmıştır. 1998’de Akbank Oda Orkestrası’nın sürekli şefliğine getirilen sanatçı hakkında geniş bilgi için bu orkestraya başvurulabilir

Sponsorlu Bağlantılar
Biyografi Konusu: Cem Mansur nereli hayatı kimdir.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
30 Haziran 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

70421cemmansur640300
Sponsorlu Bağlantılar


Cem Mansur

1957 yılında İstanbul'da doğan Cem Mansur, müzik eğitimini Londra'da City University, Ricordi Şeflik Ödülü'nü aldığı Guildhall School of Music and Drama ve daha sonra Leonard Bernstein'in öğrencisi olduğu Los Angeles Filarmoni Enstitüsü'nde aldı.

1981 - 89 arası İstanbul Devlet Operası şefliğini yapan Mansur, Londra'da English Chamber Orchestra'yla başarılı bir çıkış yaptığı 1985 yılından sonra çalışmalarını yurtdışında yoğunlaştırdı. Hollanda, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan, Almanya, İsveç, İspanya, Meksika, İsrail, Güney Afrika, Rusya, Finlandiya ve Hırvatistan'da orkestra ve opera kuruluşlarıyla konuk şef olarak çalışmalarını sürdüren sanatçı, 1989-97 arasında Oxford Şehir Orkestrası Birinci Şefliği'ni yaptı. 1998 yılında, Akbank Oda Orkestrası Daimi Şefliği'ne getirildi. Burada tasarladığı ilginç programların yanı sıra "Bach, Caz ve Lale Devri", "Alla Turca", "1789 / Akl-ı Seim'in Müziği", "At-Nağmeler" ve "İstanbul'da Erguvan Zamanı" gibi etkinliklerle dikkat çekti.

Barok çağdan günümüze kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan repertuarında, alışılmamış ve unutulmuş eserlere de yer veren Mansur, 1986 yılında Londra'da, Elgar'ın bitmemiş operası "The Spanish Lady"nin ilk seslendirilişini, 2000 yılında City of London Festival'de Offenbach'ın 126 yıldır duyulmayan operası "Whittington"u ve 2009 yılında Helsinki Filarmoni Orkestrası'yla Arvo Part'ın 4.senfonisinin Avrupa prömiyerini yönetti.

Cem Mansur, Ulusal Gençlik Orkestrası Kurucu Şefi ve İngiltere'nin en eski ikinci korosu Ipswich Choral Society'nin Fahri Başkanı'dır.




kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
30 Haziran 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
CemMansur1
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

27 Ekim 2007 / estudiantes Sinema tr
11 Ağustos 2017 / Daisy-BT Müzik tr
20 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Siyaset tr
26 Aralık 2015 / Bluesorrow Siyaset ww
22 Haziran 2015 / ahmetseydi Edebiyat tr