Arama

Ali Kınık

Güncelleme: 11 Ağustos 2017 Gösterim: 65.012 Cevap: 2
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
25 Kasım 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Ali Kınık </B>
HAKKINDA YAZILANLAR
Sponsorlu Bağlantılar

MÜZİK DÜNYASINDA ALİ KINIK RÜZGARI

YÜREĞİ ÜLKESİ İÇİN YANANLAR, SEVDA TÜRKÜLERİNİ ÖZLEYENLER BU SESİ ÇOK SEVECEK. BİR MİLLET UYANIYOR ADINI TAŞIYAN ALBÜMDE FİRARİ SEVDAM VE BU ŞEHİR HİT OLACAK PARÇALAR

ALBÜMÜN KLİP PARÇASI
Yapımcılığını Zeybek Müziğin üstlenlendiği albüm, “Bir Millet Uyanıyor” adını taşıyor. Albüme adını veren parça aynı zamanda Attila İlhan’ın ölmeden önce hazırladığı aynı addaki kitap dizisiyle aynı çizgide bulunuyor. Türkü formatında bir marşı andıran parçanın sözleri Nihat Ergöz^e bestesi ise Kerem Özdemir^e ait.

Şarkının sözleri şöyle:

BİR MİLLET UYANIYOR

Albayrak yiğitlerin
Kanlarıyla boyanıyor
Kalk ayağa Türk^ü gör
Bir millet uyanıyor.

Türkiye Türk^ün evi
Doğu Batı Kuzeyi
Eski Dünyanın Devi
Bir Millet Uyanıyor

MEHMEDİM VE TÜRKİYEM^E RAKİP OLAN ESER
Bu parçalar içinde özellikle bir tanesinin uzun vadede kalıcı olacağını ve belki de anonimleşeceğini tahmin ediyoruz. Ses getirebilecek olan bir parça varsa o da bu parçadır...

ANADOLU

Asırlardır ağlıyor, gülmedi Anadolu,
Rahat nedir gel de sor, bilmedi Anadolu,
Artık çektiği yeter, böyle nereye gider,
Hiç bu kadar derbeder, olmadı Anadolu...

“FİRARİ SEVDAM” VE “BU ŞEHİR” HİT OLACAK PARÇALAR
“Bir millet uyanıyor” dışında albümdeki diğer parçalar da dikkat çekici. Albümün kalan parçalarının tamamının söz ve bestesi Ali Kınık^a ait. Protest bir üslup kullanılan parçaların müzik değeri tartışılmayacak kadar iyi. Özellikle “Firari Sevdam” ve “Bu Şehir” adlı şarkılar hit olacağa benziyor. Bütün parçaların alt yapısı için de büyük çaba harcandığı, Özkan Turgay gibi büyük bir ustanın imzasını taşıdığı görülüyor.

X


Halk Müziğinde Yeni Bir İkili

EZGİ MERT VE ALİ KINIK BERABERLİĞİ...!

Yıllar önce Arif SAĞ – Belkıs AKKALE, İzzet ALTINMEŞE – Belkıs AKKALE bir araya gelip düet yaparak öncülük yapmışlardır. Ancak bu ikili zaman içinde yollarını ayırmışlar ve bu konuda bir boşluk meydana gelmiştir.

İşte bu boşluğu doldurmak için özgün müzik sanatçısı ALİ KINIK ve halk müziği sanatçısı EZGİ MERT bir araya geldi.

ZEYBEK MÜZİK etiketiyle raflardaki yerini alan “BİR MİLLET UYANIYOR” albümünde EZGİ MERT ve ALİ KINIK aynı adlı parçaya düet yaptılar.

Yönetmenliğini Kerem ÖZDEMİR, Özkan TURGAY’ın yaptığı sözleri Nihat ERGÖZ’e ait“BİR MİLLET UYANIYOR”un ritmi ve melodisi ise adeta bir marşı andırıyor.

Üniversite ve lise gençlerinin “BU ŞARKI” ve “FİRARİ SEVDAM” adlı eserlere rağbet edeceği tahmin edilirken, daha önce iki albümü olan EZGİ MERT üç albümü olan ALİ KINIK’ın “BİR MİLLET UYANIYOR” albümünde toplam 10 eser bulunuyor.


Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Şubat 2008 15:53
Biyografi Konusu: Ali Kınık nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
silencegale - avatarı
silencegale
Ziyaretçi
26 Mart 2008       Mesaj #2
silencegale - avatarı
Ziyaretçi
Sevgilisinin babası öyle demiş

Sponsorlu Bağlantılar
Ülkücü sanatçı Ali Kınık'ın son albümünde hayli ilginç bir beste var. "İtin biri" adı ilk anda akla başka şeyler getiriyor olsa da işin özü çok farklı bir trajedi yansıtıyor...

Ali Kınık, Ülkücü kanadın sövgü kullanmayan ender ve sanatı kayda değer genç ozanlarından.

İlk olarak 1996 yılında Kültür Müzik firmasının yayınladığı "Beni Öldü Say" adlı albümle müzik piyasasında adını duyurın sanatçı 2003 yılında Şölen Kaset'ten "Bu Şarkı" adlı albümü ile dikkatleri üzerine çekti. Sanatçı, 2005 yılında Zeybek Yapım'dan çıkarttığı "Bir Millet Uyanıyor" ve 2006'da Ati müzik'ten çıkarttığı Duvar Yazısı albümü ile Milliyetçi duyarlılığın sesi olmayı sürdürdü.

Sanatçının son albümü Ateş Müzik firmasından yayınlandı ve İsyan Şarkıları adını taşıyor. Ancak daha önceki albümlerinde sövgüye prim vermeyen ve sesi ve sanatı ile öne çıkma mücadelesi veren sanatçının son albümünde bir parçanın "itin biri" adını taşıması ilk bakışta 'acaba' dedirtiyor.

Fakat müzik parçası dinlendiğinde sövülen kişinin kendisi olduğu ve söven kişinin de kayınpederi olduğu ortaya çıkıyor. Söz konusu parça, dünya görüşünü kitlelere izah edemeyen Ülkücülerin dramını gözler önüne seriyor. Ozan bu parçanın kendi başından geçen bir olay olduğunu belirtiyor.

Ali Kınık gerek kendi kişiliğini, gerekse albümünün içeriğini şu sözleri ile ifade ediyor: "Zulme, haksızlığa, Türk düşmanlığına, din düşmanlığına, ahlaksızlığa karşı bir başkaldırıdır bu. Arkamda uyuşturucu baronlarının kirli ve güçlü parası yok; Etkili ve yetkili yerlerde amcam, dayım yok; Medya desteğim yok; Yok, yok, yok diye içlendiğimi sanmayın. Yok ama çok şükür ki kimseye borcum da yok.Bundan dolayıdır ki, kimseden alacak talimatım da yok. İmanım var, cesaretim var ve kralına eğilmeyecek bir başım var... Yaptığın şeyin adını koy denirse; Derim ki; Tek bir sazımla dünyaya meydan okuyorum"... (haber alıntıdır)
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
11 Ağustos 2017       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Ad:  ali-kinik-1538.jpg
Gösterim: 754
Boyut:  19.5 KB

Ali Kınık

, 1974 yılında Malatya‘nın ilçesi Akçadağ’da doğmuştur. Lise tahsilini Malatya’da tamamladıktan sonra Elazığ, Fırat Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Yazıları ve şiirleri, birçok gazete ve dergilerde yayımlandı. Ayrıca, şarkıları ve şiirleri birçok sanatçı tarafından albümlerde seslendirildi.

Ali Kınık gerek kendi kişiliğini, gerekse albümlerinin içeriğini şu sözleri ile ifade ediyor:
1996 yılında, Kültür Müzik firmasından çıkardığı “Beni Öldü Say” adlı albümle müzik piyasasında yer alan Ali Kınık, 2003 yılında Şölen Kaset’ten “Bu Şarkı” adlı albümü ile dikkatleri üzerine çekti. Ali Kınık, 2005 yılında Zeybek Yapım’dan “Bir Millet Uyanıyor”, 2006‘da Mono Müzik’ten Duvar Yazısı albümü ve sonra da 2008 yılında Ateş Müzik firmasından “İsyan Şarkıları” albümünü çıkardı.

2010 yılında piyasaya çıkan altıncı albümü “Ali Ayşe’yi Seviyor” olmuştur. 2012 yılında yedinci albümü “Düş’e Kalk’a” ve 2015 yılında Balat Müzik etiketi ile sekizinci albümü “Kalbi Kırık Şarkılar”ı çıkardı. Ali Kınık, evlidir. Göktürk adında bir oğlu vardır.

Albümleri:
  • 1996 – Beni Öldü Say
  • 2003 – Bu Şarkı
  • 2005 – Bir Millet Uyanıyor
  • 2006 – Duvar Yazısı
  • 2008 – İsyan Şarkıları
  • 2010 – Ali Ayşe’yi Seviyor
  • 2012 – Düş’e Kalk’a
  • 2015 – Kalbi Kırık Şarkılar

Benzer Konular

11 Ağustos 2017 / Ziyaretçi Soru-Cevap
25 Kasım 2005 / Misafir Türk ve İslam Dünyası
26 Nisan 2010 / The Unique X-Sözlük
25 Kasım 2012 / iceslush Soru-Cevap
25 Kasım 2012 / AndThe_BlackSky Türkiye Coğrafyası