Arama

Muharrem Ertaş

Güncelleme: 9 Nisan 2017 Gösterim: 16.338 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
26 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Muharrem Ertaş ( 1913)

Sponsorlu Bağlantılar
1913 yılında Yağmurlubüyükoba Köyü'nde doğdu. Annesi Ayşe Hanım, babası zurnacı Kara Ahmet'tir. Anadolu'nun bir çok yerinde profesyonel müzisyen olarak karşımıza çıkan Abdal Aşiretlerinin Orta Anadolu'daki en büyük koluna bağlı olan Muharrem Ertaş'ın ataları Ala Kilise'lidir. Abdalların göçer bir aşiret olmalarından ötürü daha sonraları Kırşehir havalisine yerleşmişlerdir.

Ertaş'ın ilk ustaları dayısı Bulduk Usta ve Yusuf Ustadır. Küçük yaşlardan itibaren eline aldığı sazı ile köy köy dolaşır Muharrem Ertaş. Bazen sünnetçilerle, "düğün çalmaya" gider; bazen köy odasındaki muhabbetlere katılır sazıyla ve sesiyle...Her ne kadar "bozlak ustası" diye ün yaptıysa da, Orta Anadolu'nun yöresel melodilerini de repertuarında bulundurur. Özellikle çalıp söylediği halaylar şaheser niteliğindedir.
Muharrem Usta'nın avazı açık havaların ve meydanların sazları davul-zurna ile yarış edecek kadar gür ve yüksektir. Sazından çıkan pırıl pırıl nağmeler ve sesinin tınısı coşkulu akan bir çağlayan gibidir. Aşiretinden aldığı yeteneği kendi kişiliğinde bütünleştirerek bir deha haline gelmiştir Muharrem Usta... 1984 yılında yaşama veda ettiğinde bizlere türkülerini ve o hoş avazını bıraktı. Ruhu şad olsun...
Son düzenleyen NeutralizeR; 9 Nisan 2017 23:15
Biyografi Konusu: Muharrem Ertaş nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

25 Eylül 2012 / AreX Müzik tr
28 Ocak 2012 / Misafir Cevaplanmış
2 Temmuz 2015 / nötrino Türkiye'den
8 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
21 Eylül 2015 / Safi Bilim tr