Arama

Emre Şen

Güncelleme: 26 Kasım 2006 Gösterim: 6.567 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Emre Şen, (d. 08 Nisan 1973, Ankara). Türk piyanist.

Sponsorlu Bağlantılar
İnşaat mühendisi Güngör Şen'in oğludur. İlk müzik eğitimini TED Ankara Koleji'nde okurken almıştır. Profesyonel müzik hayatı ise Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na geçmesiyle başlamıştır. Piyano eğitimini Ankara'da Prof. Nimet Karatekin ve Prof. Ersin Onay'la, Roma'da Marcella Crudeli ile, New York'ta Oxana Yablonskaya'yla ve Londra'da Kevin Kenner ile yapmıştır.
5. Roma Uluslararası Piyano Yarışması Birincilik Ödülü, Emre Şen’e Avrupa’da bir konser turnesi imkanı sunmuş ve bu dönem İtalya basını onu “piyanonun şeytani meleği” olarak tanımlamıştır.

Piyano derslerine 13 yaşında Türkiye’de Prof. Nimet Karatekin’le başladı. 17 yaşında katıldığı İstanbul Mozart Yorum Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı ve Avusturya Kültür Ofisi’nce gönderildiği Salsbourg Mozarteum Yaz Okulu’nda ünlü Polonyalı pedagog Andrej Jasinski ile çalıştı. Bilkent Üniversitesi’nde sürdürdüğü eğitimini takiben 1995 yılında İtalya’ya gitti ve çalışmalarına Marcella Crudeli ile devam etti. İtalya'daki eğitiminin sonucu olarak Paris’te École Normale de Musique okulunun en üst seviyesi olan Diplôme Supérieur de Concertiste sınıfını birincilikle bitirdi. İki yıl sonra bu sınıfın birincileri arasında yapılan seçmelerde Albert Roussel Komitesi tarafından yine birincilik ödülü aldı.

Eğitimine Amerika’da Oxana Yablonskaya ile devam eden Emre Şen, 1995 yılından günümüze kadar bir çok uluslararası yarışmaya ve konser etkinliklerine katıldı ve ödüller kazandı: Türkiye’de İstanbul Müzik Festivali başta olmak üzere Ankara ve Anadolu Festivalleri’nde solo ve orkestra eşliğinde konserler verdi. ABD, Rusya, Almanya, İngiltere, İsrail, Fransa, Polonya, Bulgaristan, Meksika, Avustralya, Japonya, ve İtalya’da verdiği konserlerde olumlu eleştiriler aldı. Kırgızistan Senfoni Orkestrası ile verdiği konser sonrası Emre Şen’e Fahri Sanatçı unvanı verildi. Lisans diplomasını aldığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Emre Şen’e 2000 yılı Sanat Teşvik Ödülü verdi. 2001 yılında BBC Filarmoni Orkestrası, İş Bankası’nın etkinlikleri kapsamında Türkiye’de yapacakları konser için bir yarışma düzenledi. Viyolonsel, keman ve piyano dallarında katılan adaylar arasından seçilen Emre Şen, İstanbul’da BBC Filarmoni Orkestrası’yla Tschaikovsky’nin Birinci Piyano Konçertosu’nu seslendirdi ve bu konser İngiltere BBC3 radyo kanalında yayınlandı. Emre Şen Lisans Üstü eğitimini İngiltere’de Kraliyet Kolejinde Amerikalı piyanist Kevin Kenner’la çalışarak üstünlük derecesi ve konçerto dalında birincilikle tamamladı. Halen Bilkent Üniversitesi Piyano Bölümü Koordinatorü olarak çalışmakta ve yurt içinde ve dışında konserler vermeye devam etmektedir.

Eğitim Hayatı
* 1986-1995 Bilkent Üniversitesi MSSF Piyano Bölümü
* 1995-1998 Ecole Normale de Musique/ Paris Konsertist diploması
* 1999-2000 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Piyano Bölümü
* 2003-2004 Londra Kraliyet Koleji Yüksek Lisans Piyano Bölümü

Ödülleri
* 1990 – İstanbul, Mozart Yorum Yarışması Birincilik Ödülü
* 1995 – İsrail, Tel Hai Uluslararası Piyano Yarışması İkincilik Ödülü
* 1995 – Roma, Uluslararası Piyano Yarışması Birincilik Ödülü ve Jüri Özel Ödülü
* 1996 – İtalya, Rachmaninoff Uluslararası Piyano Yarışması Morcone İkincilik Ödülü
* 1996 – Fransa, Francis Poulenc Uluslararası Piyano Yarışması İkincilik Ödülü
* 1997 – Fransa, École Normale de Musique de Paris - Diplôme Supérieur de Concertiste Birincilik Ödülü
* 1999 – Fransa, École Normale de Musique de Paris Diplôme Supérieur de Concertiste Birincileri Albert Roussel Birincilik Ödülü
* 2000 – Türkiye, Frederick Chopin Uluslararası Piyano Yarışması İkincilik Ödülü
* 2001 – İstanbul, BBC Filarmoni Orkestrası Solist Seçmeleri Birincilik Ödülü
* 2003 – Londra, Jacques Samuel Piyano Yarışması Üçüncülük Ödülü
* 2004 – Londra, Royal College of Music Konçerto Yarışması Birincilik Ödülü
Biyografi Konusu: Emre Şen nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

5 Haziran 2012 / Jumong Basın/Magazin tr
10 Nisan 2009 / asla_asla_deme Müzik tr
11 Temmuz 2009 / ThinkerBeLL Müzik tr
6 Eylül 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
4 Eylül 2008 / KisukE UraharA Siyaset ww